Ihomuutosten näyttöaika

Jos olet huolissasi luomesta tai ihomuutoksesta, tule näyttämään sitä lääkärille.

Ihmisen iholla voi olla monenlaisia harmittomia luomia, laikkuja ja näppylöitä. Vaarattomat luomet ovat yleensä symmetrisen muotoisia, tasaisen värisiä ja tarkkarajaisia. Jos luomi tai muu ihomuutos huolestuttaa sinua, lähetä kuva luomesta tai luomista Maisa-viestillä. Ammattilainen arvioi kuvan perusteella, onko aihetta varata lääkärille vastaanottoaikaa. Jos sinulla ei ole Maisaa käytössä, soita omalle terveysasemallesi.

Lääkäri voi poistaa epäilyttävät pienet luomet terveysasemalla, isommista otetaan koepala lisätutkimusta varten. Huomaathan, että poistamme terveysasemalla luomia vain lääketieteellisin perustein, ei kosmeettisista syistä.

Ohjeet kuvan lähettämiseen Maisassa:

1. Ota luomesta mahdollisimman hyvä kuva laajalta alueelta esimerkiksi kännykkäkameralla. Mittaa luomen tai ihomuutoksen koko.

2. Kirjaudu Maisaan ja valitse ylävalikosta "Viestit". Valitse "Esitä kysymys" > "Hoitoon tai palveluun liittyvä kysymys".

3. Valitse oma terveysasematiimisi ja aiheeksi "Kiireetön hoitoon tai palveluun liittyvä kysymys". Kerro viestissä, missä luomi tai ihomuutos sijaitsee ja minkä kokoinen se on. Liitä viestiin ottamasi kuva tai kuvat.

Palvelupaikat

23 palvelupaikkaa
Haagan terveysasema

Haagan terveysasema

Osoite: Huovitie 5, 00400 Helsinki

Jakomäen terveysasema

Osoite: Vuorensyrjä 8, 00770 Helsinki

Kalasataman terveysasema

Osoite: Työpajankatu 14 A, 00580 Helsinki
Kannelmäen terveysasema

Kannelmäen terveysasema

Osoite: Laulukuja 4, 00420 Helsinki

Kivelän terveysasema

Osoite: Sibeliuksenkatu 14, 00260 Helsinki

Kivikon terveysasema

Osoite: Kivikonkaari 21, 00940 Helsinki

Kontulan terveysasema

Osoite: Ostoskuja 3, 00940 Helsinki

Laajasalon terveysasema

Osoite: Koulutanhua 2 A, 00840 Helsinki