Terapianavigaattori apunasi sopivan hoidon löytämisessä

Käytämme terapianavigaattoria osana aikuisten mielenterveyden haasteisiin liittyvän hoidon tarpeen arviota. Navigaattorin täyttäminen nopeuttaa alkukartoitusta ja oikean hoitomuodon löytämistä.

Tällä sivulla

Onko terapianavigaattorin käyttö pakollista?

Terapianavigaattorin täyttö on vapaaehtoista, ja sen täyttäminen kestää noin 20–30 minuuttia. Jos et halua täyttää navigaattoria, arvioimme tilanteesi muulla tavoin. Jos olet koululainen tai opiskelija, ota ensisijaisesti yhteyttä oman koulusi tai oppilaitoksesi terveydenhuoltoon.

Miten terapianavigaattoria käytetään?

Terapianavigaattori täytetään nimettömästi, joten älä kirjaa tekstikenttiin nimeä, henkilötunnusta tai muita tunnistetietoja. Navigaattori kartoittaa oireiden ja ongelmien luonnetta sekä hoitomieltymyksiäsi. Ota navigaattorin antama 8-numeroinen koodi itsellesi varmaan talteen. Terveydenhuollon ammattilainen voi kysyä koodiasi voidakseen luvallasi katsoa tuloksesi. Voit myös halutessasi ladata raportin tuloksistasi laitteellesi. Antamalla koodin ammattilaiselle annat suostumuksen sille, että ammattilainen hyödyntää terapianavigaattorin tietoja sopivan hoitomuodon valinnassa ja kirjaa tiedot sairauskertomukseesi.

Navigaattori on osoitteessa terapianavigaattori.fi. Pääset siihen alla olevasta painikkeesta. Terapianavigaattori on tarkoitettu aikuisille.

Siirry Terapianavigaattoriin(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Jos sinulla on itsetuhoisia ajatuksia

Jos sinulla on itsetuhoisia ajatuksia ja olet epävarma turvallisuudestasi hoidon käynnistymistä odottaessa, hakeudu suoraan terveydenhuollon ammattilaisen arvioon esimerkiksi terveysasemalle, työterveyteen tai opiskeluterveydenhuoltoon. Kerro ammattilaiselle itsetuhoisista ajatuksistasi, jotta saat tilanteeseesi parhaan mahdollisen avun.

Jos tarvitset apua heti, hakeudu terveysaseman päivystyskäynnille, päivystykseen tai soita 112.

Kiireellinen hoito ja päivystys

Terapianavigaattorin esittely

Terapianavigaattori on digitaalinen kysely, jonka avulla voit tunnistaa mielenterveyden oireita ja ongelmia.  Halutessasi voit käydä tuloksesi läpi terveydenhuollon ammattilaisen kanssa ja keskustella sinulle sopivasta hoitomuodosta. 

Apua hakevan kokemukset Terapianavigaattorista

Videolla kokemusasiantuntija Jenna kertoo kokemuksistaan Terapianavigaattorista.