Nuorten päihdepalvelu Pysäkki

Palvelemme Nuorten päihdepalvelu Pysäkillä ilman ajanvarausta 13-23-vuotiaita helsinkiläisiä nuoria, joilla on vakavia päihde- ja riippuvuusongelmia.
Päihdepalvelu Pysäkin sisäänkäynti.
Kuva: Taava Lankinen

Voit tulla Pysäkille ilman ajanvarausta ma-pe klo 9-15. Halutessasi saat ottaa mukaasi tukihenkilön.

Keskusteluapua, neuvontaa ja ohjausta voit saada myös anonyymisti. Asiointi ei edellytä päihteettömyyttä. Pysäkillä kartoitamme elämäntilannettasi ja sopivia hoitomenetelmiä. Pysäkiltä saat keskusteluapua ja ohjausta, ja siellä voidaan arvioida hoidon tarvettasi. Sinä päätät, millaista apua haluat.

Pysäkillä suunnittelemme hoitoasi yhdessä sinun ja tukiverkostojesi kanssa. Palveluihimme kuuluvat erilaiset yksilö- ja ryhmätapaamiset sekä vertaistuki. Tarvittaessa voimme tehdä lähetteen vieroitushoito-osastolle tai korvaushoidon arvioon.

Pysäkillä työskentelee sairaanhoitajia, sosiaaliohjaajia, lähihoitajia, sosiaalityöntekijöitä, sosiaaliterapeutteja ja lääkäri. Työntekijöillämme on valmiudet käsitellä myös mielenterveysongelmia, ja tarvittaessa teemme tiivistä yhteistyötä mielenterveystyöhön keskittyvän Nuorisoaseman ja muiden toimijoiden kanssa.

Saat Pysäkiltä tukea myös silloin, kun olet huolissasi läheisesi päihteidenkäytöstä. Myös huoltajat ja läheiset voivat ottaa yhteyttä nuoren päihteiden käyttöön liittyvissä asioissa.

Toimintamme on luottamuksellista ja vapaaehtoista. Voimme järjestää tapaamisiin tulkin.

Palvelumme ovat maksuttomia.

Henkeä uhkaavissa tilanteissa (yliannostus, alkoholimyrkytys tai itsetuhoisuus) soita 112 tai Päivystysapuun 116 117 tai hakeudu yhteispäivystykseen.

Yhteystiedot

Laivalahdenkatu 2b C, 00880 Helsinki Näytä sijainti palvelukartalla

Voimassa toistaiseksi:
- ma-pe 9.00-15.00 - la-su - Suljettu

suomi, ruotsi
PL 6380, 00099 Helsingin kaupunki

Sijainti

Laivalahdenkatu 2b C, 00880 Helsinki
Sijainti kartalla - Avaa kartta suurempana(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)