Omahoitotarvikkeiden jakelu

Voit saada omahoitotarvikkeita maksutta, jos tarvitset niitä sairautesi hoitoon vähintään kolmen kuukauden ajan.

Osana muuta hoitoasi voit saada omahoitotarvikkeita pitkäaikaisen sairautesi tai vammasi hoitoon, jos tarvitset niitä yli kolmen kuukauden ajan. Tietyissä tilanteissa voit saada tarvitsemasi hoitotarvikkeet heti sairauden toteamisen jälkeen.

Omahoitotarvikkeet ovat sinulle maksuttomia, eikä niiden toimittamisesta peritä kuluja.

Omahoitotarvikkeiden saamiseksi tarvitset ensin lähetteen hoitopaikastasi, esimerkiksi terveysasemalta tai erikoissairaanhoidosta. Kotihoidon asiakkaille lähetteen kirjoittaa kotihoidon lääkäri. Pyydä samalla, että hoitopaikkasi aktivoi Omahoitotarvikejakelun sinulle Maisa-palveluun.

Lähetteen saatuasi tilaa hoitotarvikkeet lähettämällä viesti Maisa-palvelun kautta. Hoitotarvikkeita voit tilata myös puhelimitse soittamalla takaisinsoittopalveluumme.

Omahoitotarvikkeiden toimitusaika on noin kaksi viikkoa. Kerrallaan toimitetaan kolmen kuukauden tarvetta vastaava määrä hoitotarvikkeita.

Omahoitotarvikkeet toimitetaan Postin noutopisteeseen tai pakettiautomaattiin. Osalle tuotteista on mahdollista solmia kotijakelusopimus, jolloin voit jatkossa tilata tarvitsemasi tuotteet suoraan kotiisi sopimustoimittajalta. Voit myös sopia tuotteiden noudosta Koskelan omahoitotarvikejakelusta.

Kiireellisissä tilanteissa voit noutaa tuotteita suoraan Omahoitotarvikejakelusta. Huomaa kuitenkin, että varastossa ei ole aina kaikkia hoitotarvikkeita.

Näin omahoitotarvikejakelu toimii

 1. Saat lähetteen

  Saat lähetteen tarvitsemiasi hoitotarvikkeita varten hoitopaikastasi, esimerkiksi terveysasemalta tai erikoissairaanhoidosta. Hoitopaikkasi toimittaa lähetteen Omahoitotarvikejakeluun.

  Jos sinulla ei jo ole Maisa-palvelussa valmiiksi aktivoituna Omahoitotarvikejakelua, pyydä hoitopaikkaasi aktivoimaan Omahoitotarvikejakelu samalla kun saat lähetteen.

  Tarvitset uuden lähetteen vain, jos tarvitsemasi hoitotarvikkeet tai niiden kulutusmäärä muuttuu.

 2. Tee tilaus

  Lähetteen saatuasi tilaa omahoitotarvikkeet lähettämällä viesti  Maisa-palvelun(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) kautta tai soittamalla takaisinsoittopalveluun puh. 09 310 55002 ma-pe klo 9-12.

  Huom! Jos olet tehnyt kotijakelusopimuksen, tilaa tuotteet suoraan sopimustoimittajalta saamiesi ohjeiden mukaisesti.

 3. Nouda tilaamasi tarvikkeet

  Tilaus toimitetaan sinulle valitsemaasi Postin noutopisteeseen tai pakettiautomaattiin noin kahden viikon kuluessa. Saat tekstiviestin, kun tilauksesi on noudettavissa.

  Voit myös halutessasi tilauksen yhteydessä sopia, että noudat tilatut tuotteet Omahoitotarvikejakelun toimipisteestä Koskelasta.

Palvelupisteet

Koskelan omahoitotarvikejakelu

Osoite: Hospitaalinkulku 8, rak. N, B-rappu, 00600 Helsinki

Tämän sivun löydät myös osoitteella hel.fi/omahoitotarvikkeet.