Epidemiologinen toiminta

Hoidamme Helsingin kaupungin alueella tartuntatautiepidemioita ja annamme tartuntatauteihin liittyvää neuvontaa ja ohjausta.

Seuraamme tartuntatautitilannetta ja vastaamme tartuntatautien valvonnasta ja torjuntavalmiudesta yleisvaarallisten ja valvottavien tartuntatautien osalta Helsingissä. Toimimme yhteistyössä HUS-yhtymän, muiden hyvinvointialueiden sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kanssa.

Hoidamme yleisvaarallista tartuntatautia sairastavien potilaiden ja yleisvaarallisille tartuntataudeille altistuneiden seurantaa tartuntatautilain perusteella. Toimimme tartuntataudeista vastaavan lääkärin alaisuudessa.

Teemme yhteistyötä Helsingin kaupunkiympäristön toimialan kanssa ruokamyrkytysepidemioiden selvitystyöryhmässä ja vastaamme omalta osaltamme ruokamyrkytys- ja vesiepidemioiden valvonnasta ja hoidosta.

Puhelinnumeromme 09 310 28570 palvelee arkisin klo 8.00-15.30.

Yhteystiedot

Toinen linja 4 A, 00530 Helsinki Näytä sijainti palvelukartalla

Puhelinaika ma-pe klo 8-15.30, tartuntatautihoitajat

suomi, ruotsi
PL 6008, 00099 Helsingin kaupunki

Infektiotartuntatautien neuvonta

Tartuntatauteja koskevaa neuvontaa saa omalta terveysasemalta sekä terveysneuvonnasta, puh. 09 310 10023. Tartuntatauteihin liittyviä laboratorionäytteitä voi tiedustella omalta terveysasemalta.

Sijainti

Toinen linja 4 A, 00530 Helsinki
Sijainti kartalla - Avaa kartta suurempana(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)