Terveysaseman takaisinsoitossa on ruuhkaa. 
Pahoittelemme, että vastaaminen kestää tavallista pidempään. Soitathan meille vain kerran. Jos asiasi on kiireellinen, tee oirearvio Omaolossa.

Myllypuron terveys-​ ja hyvinvointikeskuksen laajennusosan rakentaminen alkaa heinäkuussa, kun rakennusalue aidataan ja maanrakennustyöt alkavat. Asiakkaat saavat sosiaali- ja terveyspalvelut koko rakentamisen ajan tutussa rakennuksessa Jauhokujalla.

Myllypuron terveysasema

Myllypuron terveysasema palvelee muun muassa Itäkeskuksen, Myllypuron, Puotilan, Vartiokylän ja Östersundomin asukkaita.

Tällä sivulla

Kuva: Virpi Velin

Terveysasema on ensisijainen hoitopaikkasi äkillisissä ja pitkään jatkuvissa terveysongelmissa. Terveysasemalla sinua palvelee moniammatillinen tiimi.

Ota yhteyttä terveysasemalle, kun olet huolestunut terveydestäsi, sinulla on jokin äkillinen oire tai tarvitset tukea pitkäaikaisen sairauden hoidossa.

Meillä Myllypuron terveysasemalla työskentelee muun muassa terveydenhoitajia, sairaanhoitajia ja lääkäreitä. Palvelemme sinua myös ruotsiksi, puh. 09 310 50060 ma-to 8-16, pe ja pyhien aattoina 8-15. Numerossa on takaisinsoitto.

Yhteystiedot

Jauhokuja 4, 00920 Helsinki Näytä esteettömyystiedot Näytä sijainti palvelukartalla

Voimassa toistaiseksi:
– ma, ke-pe 8.00-16.00
– ti
     8.00-16.00
     16.00-20.00 ajanvarauksella
– la-su suljettu
Aikajakso: 16.6.2025 - 31.8.2025
– ma-pe 8.00-16.00
– la suljettu
– su suljettu

Suomi, Ruotsi
PL 6210, 00099 Helsingin kaupunki

Neuvonta ruotsiksi ma-to 8-16, pe ja pyhien aattoina 8-15
+358 9 310 50060

Aulapalvelut (ei ajanvarauksia)
+358 9 310 60365

Hoidon tarpeen arviointi ja ajanvaraus terveysasemalle

Terveyteen liittyvissä asioissa ota ensisijaisesti yhteyttä omaan terveysasemaasi:

Valitse tilanteeseesi sopiva kanava. Tärkeää on, että asioit vain yhden kanavan kautta, jotta kanavat eivät ruuhkaudu ja pystymme palvelemaan sinua nopeammin.

Terveydenhuollon ammattilainen arvioi oireesi ja ohjaa sinut tarvittaessa tilanteeseesi sopivan ammattilaisen vastaanotolle. Joissakin tapauksissa riittää kotihoito-ohjeet tai lääkityksen määrääminen.

Tutustu tarkemmin eri yhteydenottotapoihin

Lisätietoa esimerkiksi sairaslomatodistuksista, laboratoriotutkimusten ajanvarauksista, rokotuksista, itsehoito-ohjeista, ehkäisyneuvonnasta, reseptin uusimisesta ja terveystarkastuksista löydät Terveysasemat-sivulta. Siirry sivulle Terveysasemat

Päivystyshoito

Päivystyshoitoa tarvitaan, kun äkillinen sairastuminen, vamma tai kroonisen sairauden paheneminen vaatii välitöntä hoitoa terveysasemasi ollessa kiinni. Tällöin arviointia ei voida turvallisesti siirtää seuraavaan päivään.

Katso ohjeet päivystykseen hakeutumisesta

Sijainti

Jauhokuja 4, 00920 Helsinki
Sijainti kartalla - Avaa kartta suurempana(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Reitti pääsisäänkäynnille

  • 3 esteetöntä autopaikkaa sijaitsee pysäköintihallissa yli 10 m sisäänkäynnistä. Pysäköintiruudun leveys on vähintään 3,6 m.
  • Pysäköintihallissa on hissi, johon mahtuu pyörätuoli ja jonka ovi aukeaa automaattisesti. Hissin kerrosnumerot ovat sormin tunnusteltavissa. Uloskäyntikerroksen painike erottuu muista. (Esteettömän hissin vähimmäismitat ovat leveys 1,1 m ja syvyys 1,4 m.)
  • Saattoliikenteen pysähtymispaikka sijaitsee sisäänkäynnin läheisyydessä (etäisyys enintään 5 metriä), josta sisäänkäynnille pääsee siirtymään sujuvasti.
  • Kulkureitti sisäänkäynnille on tasainen ja riittävän leveä sekä valaistu.

Pääsisäänkäynti

  • Sisäänkäynti erottuu selkeästi ja on valaistu. Sisäänkäynnin yläpuolella on katos.
  • Sisäänkäynnin ovet erottuvat selkeästi ja lasiovissa on kontrastimerkinnät. Oven ulkopuolella on riittävästi vapaata tilaa liikkumiselle esim. pyörätuolin kanssa. Ovi aukeaa automaattisesti liikkeentunnistimella.

Sisätilat

  • Asiointipiste sijaitsee kerroksessa 2.
  • Tilassa on hissi, johon mahtuu pyörätuoli ja jonka ovi aukeaa automaattisesti. Hissin kerrosnumerot ovat sormin tunnusteltavissa. Uloskäyntikerroksen painike erottuu muista. (Esteettömän hissin vähimmäismitat ovat leveys 1,1 m ja syvyys 1,4 m.)
  • Asiointipisteessä on opasteet eri tiloihin.
  • Asiointipisteen ovet erottuvat selkeästi. Lasiovissa on kontrastimerkinnät.
  • Asiointipisteen odotustilassa on vuoronumerojärjestelmä ja istuimet.
  • Asiointipisteessä on kiinteä induktiosilmukka.
  • Asiointipisteessä on esteetön wc samassa kerroksessa kuin asiointipiste.