Hyppää pääsisältöön

Mielenterveys- ja päihdetyön sairaanhoitajan vastaanotto

Mielenterveys- ja päihdetyöhön erikoistunut sairaanhoitaja auttaa sinua esimerkiksi ahdistuksessa, masennuksessa ja unettomuudessa.

Jos ahdistus, masennus, unettomuus, jokin elämänkriisi tai riski liiallisesta päihteidenkäytöstä painaa sinua, tule sairaanhoitajan vastaanotolle saamaan apua tilanteeseesi. Mielenterveys- ja päihdetyöhön erikoistuneet sairaanhoitajat työskentelevät yhdessä lääkärin kanssa. Voit kysyä sairaanhoitajalta neuvoa myös silloin, kun olet huolissasi läheisesi päihteiden käytöstä.

Hoitojakso sisältää 1-10 vastaanottokäyntiä. Teemme tarkemman selvityksen hoidon tarpeesta ja räätälöimme hoidon mahdollisimman sopivaksi sinulle huomioimalla elämäntilanteesi ja oireesi. Hoitovalikoimaamme kuuluvat muun muassa ahdistuksen, masennuksen ja unettomuuden hoito-ohjelmat sekä nettiterapia, psykofyysinen fysioterapia, erilaiset ryhmäterapia-ohjelmat ja lyhytpsykoterapia.

Mielenterveys- ja päihdetyön hoitajan vastaanotto on kiireetöntä hoitoa, johon tarvitaan terveysaseman lääkärin tai hoitajan tekemä hoidontarpeen arviointi. Pääset mielenterveys- ja päihdetyön sairaanhoitajan vastaanotolle ottamalla yhteyttä omalle terveysasemallesi. Voit jättää yhteydenottopyynnön sähköisesti Maisan kautta tai soittaa terveysasemalle tai käydä terveysaseman päivystyksessä kertomassa tilanteestasi.

Mielenterveys- ja päihdetyön sairaanhoitajan vastaanotto on yli 18-vuotiaille tarkoitettua maksutonta palvelua.

Palvelupaikat

23 palvelupaikkaa
Haagan terveysasema

Haagan terveysasema

Huovitie 5 00400 Helsinki

Katso aukioloajat ja yhteystiedot
"

Jakomäen terveysasema

Vuorensyrjä 8 00770 Helsinki

Katso aukioloajat ja yhteystiedot
"

Kalasataman terveysasema

Työpajankatu 14 A 00580 Helsinki

Katso aukioloajat ja yhteystiedot
Kannelmäen terveysasema

Kannelmäen terveysasema

Laulukuja 4 00420 Helsinki

Katso aukioloajat ja yhteystiedot
Kivelän terveysasema

Kivelän terveysasema

Lääkärinkatu 8, rak. 4 00250 Helsinki

Katso aukioloajat ja yhteystiedot