Mielenterveys- ja päihdetyön sairaanhoitajan vastaanotto

Mielenterveys- ja päihdetyöhön erikoistunut sairaanhoitaja auttaa sinua esimerkiksi ahdistuksessa, masennuksessa ja unettomuudessa.

Jos ahdistus, masennus, unettomuus tai riski liiallisesta päihteidenkäytöstä painaa sinua, tule sairaanhoitajan vastaanotolle saamaan apua tilanteeseesi. Voit kysyä sairaanhoitajalta neuvoa myös silloin, kun olet huolissasi läheisesi päihteiden käytöstä.

Hoitojakso alkaa 1-2 arviointikäynnillä, jolloin teemme tarkemman selvityksen hoidon tarpeesta ja räätälöimme hoidon mahdollisimman sopivaksi sinulle huomioimalla elämäntilanteesi ja oireesi. Hoitovalikoimaamme kuuluvat muun muassa ahdistuksen, masennuksen ja unettomuuden hoito-ohjelmat, lyhytterapia, ohjattu omahoito ja omahoitoryhmät. Lisäksi hyödynnämme tavoitteittesi mukaisesti hoitojaksollasi nettiterapiaa, ryhmäterapiaa ja psykofyysistä fysioterapiaa.

Mielenterveys- ja päihdetyön hoitajan vastaanotto on maksutonta kiireetöntä hoitoa, johon tarvitaan terveysaseman lääkärin tai hoitajan tekemä hoidontarpeen arviointi. Pääset mielenterveys- ja päihdetyön sairaanhoitajan vastaanotolle ottamalla yhteyttä omalle terveysasemallesi. Voit jättää yhteydenottopyynnön sähköisesti Maisan kautta tai soittaa terveysasemalle tai käydä terveysaseman päivystyksessä kertomassa tilanteestasi.

Palvelupaikat

23 palvelupaikkaa
Haagan terveysasema

Haagan terveysasema

Osoite: Huovitie 5, 00400 Helsinki

Jakomäen terveysasema

Osoite: Vuorensyrjä 8, 00770 Helsinki

Kalasataman terveysasema

Osoite: Työpajankatu 14 A, 00580 Helsinki
Kannelmäen terveysasema

Kannelmäen terveysasema

Osoite: Laulukuja 4, 00420 Helsinki

Kivelän terveysasema

Osoite: Sibeliuksenkatu 14, 00260 Helsinki

Kivikon terveysasema

Osoite: Kivikonkaari 21, 00940 Helsinki

Kontulan terveysasema

Osoite: Ostoskuja 3, 00940 Helsinki

Laajasalon terveysasema

Osoite: Koulutanhua 2 A, 00840 Helsinki