Mielenterveys- ja päihdetyön sairaanhoitajan vastaanotto

Mielenterveys- ja päihdetyöhön erikoistunut sairaanhoitaja auttaa sinua esimerkiksi ahdistuksessa, masennuksessa ja unettomuudessa.

Jos ahdistus, masennus, unettomuus tai riski liiallisesta päihteidenkäytöstä painaa sinua, tule sairaanhoitajan vastaanotolle saamaan apua tilanteeseesi. Voit kysyä sairaanhoitajalta neuvoa myös silloin, kun olet huolissasi läheisesi päihteiden käytöstä.

Hoitojakso alkaa 1-2 arviointikäynnillä, jolloin teemme tarkemman selvityksen hoidon tarpeesta ja räätälöimme hoidon mahdollisimman sopivaksi sinulle huomioimalla elämäntilanteesi ja oireesi. Hoitovalikoimaamme kuuluvat muun muassa ahdistuksen, masennuksen ja unettomuuden hoito-ohjelmat, lyhytterapia, ohjattu omahoito ja omahoitoryhmät. Lisäksi hyödynnämme tavoitteittesi mukaisesti hoitojaksollasi nettiterapiaa, ryhmäterapiaa ja psykofyysistä fysioterapiaa.

Mielenterveys- ja päihdetyön hoitajan vastaanotto on maksutonta kiireetöntä hoitoa, johon tarvitaan terveysaseman lääkärin tai hoitajan tekemä hoidontarpeen arviointi. Voit jättää yhteydenottopyynnön sähköisesti Maisan kautta tai soittaa terveysasemalle tai käydä terveysaseman päivystyksessä kertomassa tilanteestasi.