Hyppää pääsisältöön

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan hankkeet ja ohjelmat

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialalla on jatkuvasti käynnissä lukuisia hankkeita, projekteja ja ohjelmia. Tietoa niistä saat tältä sivulta.

Linkeistä siirryt vanhoille verkkosivuille.

Syksyllä 2017 toimintansa aloittanut Liikkuvat-verkosto kokoaa yhteen ammattilaiset ja jo olemassa olevat verkostot helsinkiläisten iäkkäiden liikunnan, kulttuurin ja vapaaehtoistoiminnan kentiltä.

Tutustu Liikkuvat-verkostoon tarkemmin linkin vanhoilta verkkosivuilta.

Sulje

Vuosittain uudistuva, ammattimuusikoista koostuva Stadin Juhlaorkesteri on jo parin vuosikymmenen ajan ilahduttanut ja viihdyttänyt kaupunkilaisia. Helsinkiläiset voivat tilata orkesterin esiintymään yleisölle avoimiin ja ilmaisiin tapahtumiin aikavälillä 30.7.2022-19.2.2023.

Tutustu Stadin juhlaorkesertiin tarkemmin linkin vanhoilta sivuilta

Sulje

Yleiset kulttuuripalvelut kehittää osallistavaa alueellista kulttuurityön mallia. Sen tavoitteena on tasapainottaa ja monipuolistaa kaupunginosien taide- ja kulttuuritarjontaa.  Kulttuuri halutaan tuoda kaikkien helsinkiläisten arjen ulottuville.

Lisää tietoa Helsingin mallista vanhoilta verkkosivuilta
 

 

Sulje

Helsingin kaupunginmuseon kulttuuriympäristöyksikkö antaa vuosittain noin 700 rakennettuun ympäristöön ja rakennussuojeluun liittyvää asiantuntijalausuntoa ja muistiota. Ne koskevat rakennusten muutos- tai purkamislupia, asemakaavoitusta tai muuta kaupunkisuunnittelua.

Tutustu lausuntoihin ja muistioihin lisää vanhoilla verkkosivuilla

Sulje

Helsingin kaupunki asetti keväällä 2019 itsenäisen työryhmän valmistelemaan kaupungille taide- ja kulttuurivision, joka ulottuu vuoteen 2030. Taide- ja kulttuurivisiotyön on tarkoitus vahvistaa Helsingin asemaa omaleimaisena ja kansainvälisesti kiinnostavana kulttuurikaupunkina.

Lue lisää visiosta vanhoilta verkkosivuilta.

Sulje