Hyppää pääsisältöön

Kartat ja paikkatieto

Tämä sivu kokoaa yhteen karttojen ja paikkatietojen muodossa Helsingistä kertovaa tietoa. Erilaisilta kartoilta löydät tiedon mm. siitä missä pyöräillä, uida, ihailla kulttuuria, pysäköidä, rakentaa jne.  

Suomenlinna kuvattuna ilmasta käsin kesällä.

Kaikki kaupungin palvelut kierrätyspisteistä, koripallokenttiin ja koirapuistoihin

Palvelukartalta löydät Helsingin palvelut kierrätyspisteistä koirakäymälöihin esteettömyystietoineen.  Tarkastele millä alueilla tarvitsemaasi palvelua tarjotaan tai etsi tietyn osoitteen avulla sen lähistöllä sijaitsevat palvelut.  Valmiita suodatuksia hyödyntämällä hahmottuvat kartalla esim. terveys-, neuvola-, esiopetus- ja luonnonsuojelualueet. Kannattaa myös kurkistaa palveluluetteloon, joka listaa kaupungista löytyvien palvelujen ja mahdollisuuksien kirjon! 

Pääkaupunkiseudun palvelukartta

Kuvituskuva

Kartat liikkumista ja pendelöintiä varten

Käytätpä sitten julkista liikennettä, pyörää tai omia jalkojasi matkaamiseen Helsingin alueella, reitit ja oppaat paikasta toiseen siirtymisen Reittiopas kertoo, miten ja missä ajassa pääset liikkumaan pääkaupunkiseudulla pisteestä a pisteeseen b. Mikäli kaipaat tietoa erityisesti pyöräreiteistä ja pyöräilystä Helsingistä kurkista sivullemme Pyöräreitit Kaupunkiympäristö ja liikenne -osiossa. 

Helsingin seudun Reittiopas

Pyöräreitit

Kartat kesän ja talven aktiviteetteihin

Talviurheilua
Kuva: Jussi Helsten

Talvisin karttapalveluumme ulkoliikunta.fi päivitetään kaupungin hiihtoladut ja niiden kunto. Lisäksi samalla kartalla näkyvät luistelukentät kuntoineen. Voit suodattaa latuja kenttiä joko niiden etäisyyden, kunnon tai nimen (aakkosjärjestys) mukaan! 

Kesäisin ulkoliikunta.fi-sivustoa voi hyödyntää päivittäisen uimarantojen levätilanteen, lämpötilan ja valvonta-aikataulujen tarkistamiseen.

ulkoliikunta.fi-sivusto

Huomaa myös kalavesiä kuvaava kalavesikartta 2022.

Sukella karttojen kaupunkiin

Haluaisitko tarkastella OmaStadi-äänestyksen kohteita ja niiden tuloksia kartalle vietynä? Mistä päin kantakaupunkia löytyy Pyöriäiseksi nimetty kortteli? Mistä löytyvät kaupungin kaavassa suojellut rakennukset, valaistut alueet tai katu- ja puistohankkeet tänä vuonna? Entä missä syntyy eniten uusia helsinkiläisiä? 

Helsingin ilmaisessa karttapalvelussa julkaistaan sekä kaupungin omia että ulkopuolisia tietoaineistoja eli karttatasoja, joita voit valita tarkasteltaviksi yhden tai useamman kerrallaan. Tietoja voi etsiä hakutoiminnon kautta tai sukeltaa selaamaan aineistoluetteloa.

Helsingin karttapalvelu