Hyvä tietää verokortista

Verokortissa on vain yksi tuloraja koko vuoden palkkatuloille. Jos vuosituloraja ylittyy, työnantaja perii veron lisäprosentin mukaan. Verokortin voi ja kannattaa lähettää palkanlaskentaan hyvissä ajoin.

Veroprosentin korotus

Voit korottaa veroprosenttiasi ilmoittamalla palkanlaskentaan uuden perusprosentin. Veroprosentin korottamista varten et tarvitse uutta verokorttia.

Huomaathan, että pelkkä veroprosentin korotus ei nosta tulorajaa eli se on tehtävä erikseen.

Mikäli haluat muuttaa tulorajaasi tai alentaa veroprosenttia, hae OmaVerosta muutosverokortti.(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Verokortin toimittaminen

Uusi verokortti on toimitettava palkanlaskentaan, kun:

  • työsuhteesi alkaa 1.1. jälkeen
  • teet lyhyitä keikkoja (alle 13 päivää, opettajat alle 6 pv)
  • tulet kesätöihin
  • olet tilannut verottajalta muutosverokortin.

Tammikuussa maksettavissa palkoissa käytetään edellisen vuoden verokorttia, helmikuun palkoissa käytetään alkaneen vuoden verokorttia. 

Muutosverokortti toimitetaan aina palkanlaskentaan, mutta veroprosentin korotus onnistuu vain ilmoittamalla uusi veroprosentti.

Verokorttia ei tarvitse lähettää palkanlaskentaan, jos olet ollut työsuhteessa Helsingin kaupungilla vuoden päättyessä. Tiedot siirtyvät verohallinnolta palkanlaskentaan kaikilta niiltä, joiden henkilötiedot ovat olleet palkanlaskentajärjestelmässä 31.12.

Kuinka toimitan verokortin?

Riittää, että lähetät verokortista pdf-muotoisen kopion. Sen voi ladata OmaVero-palvelun kautta. Myös muutosverokortin saat OmaVerosta. Huom. Tallenna verokortti aina omalle verkkolevyllesi tai muuhun tietoturvalliseen paikkaan.

Lähetä verokortti palkanlaskentaan sähköpostin liitteenä, osoitteeseen palkkamateriaali@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

Uusien työntekijöiden ja kesätyöntekijöiden kannattaa lähettää verokortti jo ennen työsuhteen alkua. Viimeistään verokortin ja muutosverokortin on oltava palkanlaskennassa kaksi viikkoa ennen palkkapäivää. Näin vältetään tilanteet, joissa veroa peritään 60 % ensimmäisestä palkasta.

Suosittelemme käyttämään suojattua sähköpostia. Ohje: Näin käytät suojattua sähköpostia (pdf).