Tietoa kaupungilla työskennelleelle

Tällä sivulla on palkkaan ja palkanmaksuun liittyvää tietoa niille, joiden työsuhde kaupungilla on päättynyt.

Työsuhteen viimeinen palkka eli lopputili

Lopputili maksetaan noin kuukauden päästä työsuhteen päättymisestä. Näin kaikki palkkaan vaikuttavat tiedot ehtivät varmasti mukaan, esim. poissaolot ja mahdolliset työaikalisät. Lopputiliin kuuluvat myös mm. vuosilomakorvaus ja lomaraha.

  • Jos palvelussuhde päättyy kuun 1.–15. päivä, loppupalkka maksetaan seuraavan kuun 14. päivänä.
  • Jos palvelussuhde päättyy kuun 16.–31. päivä, loppupalkka maksetaan seuraavan kuun viimeisenä päivänä.

Tämän vuoden palkanmaksun aikataulu

Palkkalaskelma

Viimeinen palkkalaskelma tulee verkkopankkiisi viimeisen palkan (lopputilin) maksupäivää edeltävänä päivänä. Maksupäivät löytyvät edellisestä kappaleesta. Palkkalaskelma ei ole välttämättä heti aamulla näkyvissä, vaan voi tulla päivän aikana.

Löydät palkkalaskelman verkkopankista kohdasta Verkkopalkka > CGI (Helsingin kaupungin käyttämä verkkolaskuoperaattori on CGI.) Myös aikaisemmat Helsingin kaupungin lähettämät palkkalaskelmat löytyvät samasta paikasta. CGI lupaa 7 vuoden säilytysajan verkkopankissa oleville palkkalaskelmille.

Entä jos lopputili myöhästyy?

Jos et ole saanut lopputiliä työsuhteen päättymistä seuraavan kuukauden loppuun mennessä, varmistathan esihenkilöltäsi, että hän on tehnyt työsuhteen päättymisilmoituksen.

Jos päättymisilmoitus on tehty, mutta et ole saanut lopputiliä, ota yhteyttä palkanlaskennan asiakaspalveluun(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). Jos otat yhteyttä sähköpostilla, otsikoi viestisi aiheeksi "Odotusajan palkka". Työantajalla on ilmoituksen jälkeen kolme päivää aikaa maksaa lopputili.

Jos et ole kolmen päivän aikana saanut lopputiliä, sinulle maksetaan niin sanottua odotusajan palkkaa. Odotusajan palkka tarkoittaa täyttä palkkaa odotuspäiviltä ja sitä maksetaan enintään kuudelta kalenteripäivältä. Lisäksi sinulla on oikeus viivästyskorkoon.

​Odotusajan palkka ei koske viranhaltijoina toimineita. Viranhaltijoille maksetaan kuitenkin pyydettäessä viivästyskorko. Odotusajan palkka ei myöskään koske tällä hetkellä Helsingin kaupungilla töissä olevaa henkilöstöä.​

Palkanlaskennan yhteystiedot

Taloushallintopalvelun palkanlaskennan asiakaspalvelu auttaa sinua palkanmaksuusi liittyvissä asioissa myös työsuhteen päättymisen jälkeen.

Palkanlaskennan yhteystiedot(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Tietoa vuoden 2022 palkanmaksusta ja verotuksesta

Kaupungilla vuonna 2022 työskennelleet saattoivat saada Verohallinnolta useita vuotta 2022 koskevia verotuspäätöksiä. Lue tästä uutisesta, miten toimia, jos olet saanut useamman verotuspäätöksen.

Ohjeita palkkalaskelman ja vuoden 2022 veroilmoituksen tarkistamiseen. (sivua ei enää päivitetä)