Toimi näin jos palkassasi on virhe

Tältä sivulta löydät ohjeita toimimiseen, jos palkkasi on myöhässä tai siinä on virhe.

Palkkalaskelman löydät verkkopankista

Kun haluat tarkistaa palkkasi ja palkkalaskelmasi, valitse verkkopankkisi kohdasta Verkkopalkka -> CGI (Helsingin kaupungin käyttämä verkkopalkkaoperaattori). Palkkalaskelma on tarkistettavissa viimeistään palkkapäivää edeltävänä päivänä verkkopankissa.

Palkassani on virhe, ja olen työsuhteessa Helsingin kaupunkiin

Kaupunkiympäristön toimialan, Kaupunginkanslian, Palvelukeskus Helsingin, Staran ja Tarkastusviraston henkilöstön yhteydenottokanavat ovat sähköposti ja puhelin. Yhteystiedot näiden toimialojen henkilöstölle löytyvät intrasta ja Talpan yhteystiedot-sivulta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).

Palkassani on virhe, mutta työsuhteeni Helsingin kaupunkiin on päättynyt

Ota yhteyttä palkanlaskentaan sähköpostitse tai puhelimitse. Yhteystiedot löytyvät Talpan palkanlaskentapalvelut-sivulta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).

Työsuhteen viimeinen palkka maksetaan noin kuukauden päästä työsuhteen päättymisestä. Näin kaikki palkkaan vaikuttavat tiedot ehtivät varmasti mukaan, kuten poissaolot ja mahdolliset työaikalisät. Lopputilissä maksetaan myös muun muassa vuosilomakorvaus ja lomaraha.

  • Jos työsuhteesi on loppunut kuun 1.-15. päivä, lopputili maksetaan seuraavan kuun 14. päivänä.
  • Jos työsuhteesi on loppunut kuun 16.-31. päivä, lopputili maksetaan seuraavan kuun viimeisenä päivänä.

Palkkalaskelmat, myös viimeinen palkkalaskelma, tulevat näkyville omaan verkkopankkiisi.

Entä jos viimeinen palkkani myöhästyy?

Jos työsuhteesi viimeinen palkka on myöhässä, sinulle maksetaan niin sanottua odotusajan palkkaa. Ota yhteyttä palkanlaskennan asiakaspalveluun(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun), jotta odotusajan palkka voidaan maksaa sinulle. Jos otat yhteyttä sähköpostilla, otsikoi viestisi aiheeksi "Odotusajan palkka".

​Sinulla on oikeus saada viivästyskoron lisäksi täysi palkka odotuspäiviltä, kuitenkin enintään kuudelta kalenteripäivältä.​

​Työsopimuslain säännökset odotusajan palkasta eivät koske viranhaltijoina toimineita. Viranhaltijoille maksetaan kuitenkin viivästyskorko. Viivästyskorko maksetaan ilman erillistä pyyntöä asiakaspalveluun. Odotusajan palkka ei koske tällä hetkellä Helsingin kaupungilla töissä olevaa henkilöstöä.​

Saanko korvausta viivästyneestä palkasta?

Jos palkanmaksu myöhästyy sovitusta maksupäivästä, sinulla on oikeus korkolain mukaiseen viivästyskorkoon ja maksuun. Korvauksen saaminen edellyttää, että olet ollut yhteydessä palkanlaskentaan.

1.4.2022–28.2.2023 syntyneisiin palkkaviiveisiin liittyvät viivästyskorot maksetaan kokonaissummana kesän 2023 aikana. 

Lakisääteisen viivästyskoron lisäksi kaupunki maksaa kertaluontoisen, ylimääräisen viivästysmaksun työntekijöille, joiden palkka on ollut myöhässä.​ Kiinteä viivästysmaksu maksetaan syksyllä 2023 kaikille, joilla on ollut palkkaviiveitä ajalla 1.4.2022– 28.2.2023.

Kuinka nopeasti puheluuni vastataan?

Puhelinpalveluun syntyy jonoa palkanmaksupäivinä, joista merkittävimmät ovat kuun 14. päivä (vakituisten työntekijöiden palkanmaksupäivä) ja kuun viimeinen päivä (määräaikaisten työntekijöiden palkanmaksupäivä). Jos asiasi ei ole kiireinen, vältäthän näitä päiviä.