Asiakastietojen pyytäminen

Sinulla on oikeus tietää, mitä tietoja työterveyshuollon ammattilainen on sinusta tallentanut ja miten tietojasi on käytetty. Voit myös pyytää korjausta virheellisiin tietoihin.

Voit pyytää itsellesi henkilötietojasi, joita Työterveys Helsinki käsittelee. Henkilötietoja ovat esimerkiksi potilastiedot. Tietopyyntö tehdään sähköisellä lomakkeella. Voit pyytää henkilötietojasi EU:n tietosuoja-asetuksen mukaan tai julkisuuslain mukaan.

Kirjaudu sähköiselle lomakkeelle pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Valmistaudu kertomaan lomakkeella tarkasti, mitä tietoja, mistä työterveyden palvelusta ja miltä ajalta haluat pyytää. Tarkat tiedot helpottavat pyynnön käsittelyä.

Tee henkilötietojen tarkastuspyyntö (EU:n tietosuoja-asetuksen mukaan)(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Tee omia henkilötietoja koskeva tietopyyntö (julkisuuslain mukaan)(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Vaihtoehtoisesti voit täyttää ja tulostaa lomakkeen ja viedä sen Työterveys Helsingin toimipisteeseen. Jättäessäsi lomakkeen sinun pitää todistaa henkilöllisyytesi.

Täytä ja tulosta Henkilötietojen tarkastuspyyntö -lomake (pdf)

Täytä ja tulosta Omia henkilötietoja koskeva tietopyyntö -lomake (pdf)

Sinulla on oikeus tietää, kuka on käsitellyt henkilötietojasi ja kenelle niitä on luovutettu. Voit pyytää myös selvitystä siitä, miksi tietojasi on käytetty.

Lokitiedot saat kahden viime vuoden ajalta. Yli kaksi vuotta vanhoja lokitietoja sinulla ei ole oikeutta saada ilman erityistä syytä.

Kirjaudu sähköiselle lomakkeelle pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Valmistaudu kertomaan lomakkeella tarkasti, miltä ajalta ja mistä työterveyden palvelusta haluat pyytää lokitiedot.

Tee lokitietopyyntö(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Vaihtoehtoisesti voit täyttää ja tulostaa lomakkeen ja viedä sen Työterveys Helsingin toimipisteeseen. Jättäessäsi lomakkeen sinun pitää todistaa henkilöllisyytesi.

Täytä ja tulosta Lokitietopyyntö -lomake (pdf)

Työterveyshuollon ammattilaisilla on velvollisuus kirjata tiettyjä palveluun liittyviä asioita. Voit pyytää korjausta tietoihisi, jos niissä on virhe tai ne on kirjattu epätarkasti.

Kirjaudu sähköiselle lomakkeelle pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Valmistaudu kertomaan lomakkeella tarkasti, mitä tietoa haluat korjattavan ja miten. Voit liittää korjausvaatimukseesi esimerkiksi kuvakaappauksen korjattavasta tiedosta.

Tee henkilötietojen korjausvaatimus(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Voit vaihtoehtoisesti täyttää ja tulostaa lomakkeen ja viedä sen Työterveys Helsingin toimipisteeseen. Jättäessäsi lomakkeen sinun pitää todistaa henkilöllisyytesi.

Täytä ja tulosta Henkilötietojen korjausvaatimus -lomake (pdf)