Ympärivuorokautisen hoidon vaihtoehdot

Jos toimintakykysi heikkenee niin, että et voi enää asua kotona esimerkiksi kotihoidon tai muiden kotiin järjestettävien palvelujen tuella, voit hakea ympärivuorokautista hoitopaikkaa.

Tällä sivulla

Ympärivuorokautinen hoito tarkoittaa asumista seniorikeskuksessa tai palvelutalossa, jossa hoitoa ja hoivaa on tarjolla ympäri vuorokauden. Tätä kutsutaan ympärivuorokautiseksi palveluasumiseksi.

Järjestämme pienen osan ympärivuorokautisesta hoidosta laitoshoitona.

Lue lisää laitoshoidosta 

 

Tutustu asumisen vaihtoehtoihin

Seniorikeskuksessa voit elää omannäköistä elämää turvallisessa ja kodinomaisessa ympäristössä.

Saat palvelutalossa oman huoneen, jonka voit sisustaa omilla tavaroillasi ja huonekaluillasi. Asukkailla on käytössään myös yhteisiä, viihtyisiä tiloja.

Ryhmäkodeissa on yhden ja kahden hengen huoneita sekä yhteisiä, viihtyisiä tiloja. Myös ryhmäkodissa voit sisustaa huoneesi omilla tavaroillasi ja huonekaluillasi.

Lue lisää ympärivuorokautisesta palveluasumisesta

Lue lisää seniorikeskuksista

Asuntosi voi sijaita omassa palvelutalossamme tai yksityisessä palvelutalossa, josta olemme ostaneet ympärivuorokautista palveluasumista. Hoiva ja palvelut ovat molemmissa yhdenvertaisia.

Keskustelemme kanssasi vaihtoehdoista ja tarjoamme hoitopaikkaa palvelutarpeesi perusteella. Otamme toiveesi huomioon mahdollisuuksien mukaan.

Vaihtoehtoisesti voimme antaa sinulle palvelusetelin, jolla voit itse hankkia ympärivuorokautista palveluasumista.

Myönnämme palvelusetelin kaikille, jotka sen haluavat, silloin kun ympärivuorokautisen palveluasumisen tarvittavat kriteerit täyttyvät.

Laske arvio palveluasumisen palvelusetelistä ja sinulle maksettavaksi jäävästä omavastuuosuudesta laskurilla

Voit hakeutua yksityiseen palvelutaloon myös omakustanteisesti. Jos maksat yksityisessä palvelutalossa asumisen ja hoidon kustannukset itse, et tarvitse kaupungin ympärivuorokautisen palveluasumisen päätöstä. Tiedustele vapaita paikkoja ja hintoja suoraan yksityisestä palvelutalosta.

Lyhytaikainen palveluasuminen on tarkoitettu muun muassa kotona asuvien ikääntyneiden ja heitä hoitavien omaisten tueksi.

Lue lisää lyhytaikaisesta palveluasumisesta