Muistiryhmät palvelukeskuksessa

Muistiryhmissä ja muistikahviloissa voit tavata samassa elämäntilanteessa olevia ihmisiä ja saada tukea arkeen.

Palvelukeskusten muistiryhmät on tarkoitettu sinulle, jos olet huolissasi muististasi tai sinulla on diagnosoitu muistisairaus. Muistiryhmässä hyödynnämme esimerkiksi erilaisia toiminnallisia menetelmiä, keskustelua ja muistelua.

Palvelukeskusten muistikahvilat on tarkoitettu sinulle, jos kaipaat tietoa aivoterveydestä, muistin toiminnasta ja muistisairauksista.

Avoimissa muistitreeniryhmissä voit harjoittaa muistiasi mukavassa seurassa.

Ryhmiä ohjaavat koulutetut ammattilaiset. Huomioimme osallistujien toiveet ja tarpeet.

Muistiryhmiä ja muistiin liittyvää toimintaa on tarjolla lähes kaikissa palvelukeskuksissa. Voit kysyä niistä palvelukeskuksen sosiaaliohjaajalta. Mietimme kanssasi, millainen toiminta on juuri sinulle sopivaa.

Palvelu on maksutonta. Tarvittavan palvelukeskuskortin saat maksutta palvelukeskuksen neuvonnasta. Palvelu on tarkoitettu helsinkiläisille eläkeläisille ja työttömille.

Kortinpeluuta.
Kuva: Kaisa Sunimento

Onko sinulla jo palvelukeskuskortti?

Saat ilmaisen palvelukeskuskortin palvelukeskuksen neuvonnasta, jos olet helsinkiläinen eläkeläinen tai työtön. 

Voit todistaa eläkkeellä olon työeläkekortilla tai eläke- tai tukipäätöksellä palvelukeskuskorttia hakiessasi. Jos et ole juuri nyt vakituisessa palkkatyössä ja työnhakusi on voimassa, voit hakea palvelukeskuskorttia työttömyyden perusteella. Voit tulostaa todistuksen työnhaun voimassaolosta Työ- ja elinkeinotoimiston Oma asiointi -sivustolta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)