Kotihoidon asiakkaaksi

Kotihoito voi tukea sinua, kun tarvitset apua arjen toiminnoissa. Myönnämme kotihoitoa palvelutarpeen arvioinnin perusteella.

Tällä sivulla

Näin haet kotihoitoa

 1. Aloita Seniori-infosta

  Jos et ole aiemmin ollut kotihoidon asiakas ja sinulla on kysyttävää kotihoidosta, voit keskustella Sotebotti Hesterin kanssa tai siirtyä botin kautta Seniori-infon chat-palveluun. Sotebotti Hesterin löydät näytön oikeasta alalaidasta. Voit myös soittaa Seniori-infoon. Myös läheiset voivat ottaa yhteyttä Seniori-infoon.

  Seniori-infon chat ja puhelinpalvelu ovat avoinna ma–pe klo 9–15.

  Soita Seniori-infoon 09 310 44556(Linkki aloittaa puhelun)

 2. Kartoitamme tilanteesi

  Otamme sinuun yhteyttä. Keskustelemme kanssasi tilanteestasi ja arvioimme toimintakykyäsi sinun ja läheistesi kanssa. Käymme kanssasi läpi eri palveluvaihtoehdot ja laadimme asiakassuunnitelman.

  Lue lisää kotihoidon palveluista

  Laske arvio kotihoidon asiakasmaksusta laskurilla

 3. Arviointijakso alkaa

  Kuntouttava arviointiyksikkö kartoittaa tarkemmin toimintakykyäsi sekä millaista tukea saatat tarvita kotona asumiseen. Arviointijakso kotonasi kestää 1-4 viikkoa.

  Kuntouttava arviointiyksikkö selvittää kotihoidon tarpeen myös silloin, jos toimintakykysi heikkenee sairaalahoidon aikana. Silloin sairaalasta otetaan yhteyttä kuntouttavaan arviointiyksikköön.

  Tutustu kuntouttavaan arviointiyksikköön

 4. Saat päätöksen

  Kotihoidon myöntämisen perusteet ovat kaikille samat. Niihin liittyvät toimintakykysi lisäksi muun muassa asumisolosuhteesi ja läheistesi mahdollisuus auttaa sinua. Teemme kotihoidosta päätöksen.

  Lue lisää kotihoidon myöntämisen perusteista

  Jos saat myönteisen päätöksen säännöllisestä kotihoidosta, saat kotihoitoa joko Helsingin kaupungin tuottamana tai ostamana palveluna. Voimme myös antaa sinulle palvelusetelin, jolla voit itse hankkia kotihoitoa.

  Tutustu palveluseteliin (palse.fi)(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

  Laske arvio kotihoidon palvelusetelistä ja sinulle maksettavaksi jäävästä omavastuuosuudesta laskurilla

Tarjoamme sinulle tilapäistä kotihoitoa, jos toimintakykysi on hetkellisesti alentunut esimerkiksi leikkauksen jälkeen. Tilapäinen kotihoito kestää enintään kaksi kuukautta.

Kotihoidon alkaessa teemme kanssasi yksilöllisen hoito- ja palvelusuunnitelman. Arvioimme hoito- ja palvelusuunnitelmaasi säännöllisin väliajoin sekä tarpeen mukaan.

Jos sinulla on kysyttävää omasta tai läheisesi kotihoidosta, ota yhteyttä omaan kotihoitoyksikköösi.

Kotihoidon yhteystiedot