Hyppää pääsisältöön

Kuljetustuki ikääntyneille

Voit hakea kuljetustukea, jos et voi käyttää joukkoliikennettä ikääntymisestä johtuvan toimintakyvyn heikkenemisen takia.

Tällä sivulla

Me arvoimme tilanteesi ja voitko saada kuljetustukea.

Voit saada kuljetustukea esimerkiksi jos

- toimintakykysi on heikentynyt ja sinulla on vaikeuksia liikkua yleisillä kulkuneuvoilla yksin tai saattajan kanssa

- sinulla on muistihäiriö, joka vaikeuttaa liikkumista yleisillä kulkuneuvoilla

- tulosi tai varallisuutesi eivät ylitä palveluun määriteltyä rajaa.

Jos sinulle myönnetään kuljetustukea, saat käyttöösi kuusi yhdensuuntaista matkaa kuukaudessa asiointiin ja virkistysmatkoihin.

Voit matkustaa Helsingissä, Helsingistä lähikuntiin ja lähikunnissa (Espoo, Kauniainen, Vantaa ja Sipoo). Saat maksukortin, jonka tarvitset aina mukaasi kuljetuspalvelumatkoille. Kuljetuksen tilaat Helsingin Matkapalvelun välityskeskuksesta. Maksat kuljettajalle omavastuuosuuden, joka vastaa julkisen joukkoliikenteen lipun hintaa.

Jos tarvitset apua päästäksesi kotoa autoon tai autosta kohteeseen, kuljettaja voi auttaa. Kuljetuspalvelupäätökseen sisältyy silloin kuljettajan antama apu.

Kuljetustuki on tarkoitettu vain asiointi- ja virkistysmatkoihin. Terveydenhuoltoon liittyvistä matkoista, kuten lääkärissä, laboratoriossa tai kuntoutuksessa käynnistä voit hakea korvausta Kelasta.

Hae kuljetustukea täyttämällä kuljetuspalvelun hakemus ja lähettämällä se oman alueesi vammaisten sosiaalityön toimipisteeseen.

Hakemuksen liitteeksi tarvitset tulo- ja varallisuusselvityksen sekä lääkärintodistuksen, jonka voit saada esimerkiksi omalta terveysasemaltasi. Jos tarvitset apua lomakkeiden täyttämisessä, ota yhteyttä Seniori-infoon.

Puhelinpalvelu

Soita Seniori-infoon

Avoinna ma-pe 09-15

Puhelumaksu:

pvm/mpm