Palveluasumisen palvelusetelilaskuri

Laskurilla saat arvion sinulle maksettavaksi jäävästä omavastuuosuudesta, kun käytät palveluasumisen palveluseteliä.

Kun ympärivuorokautisen palveluasumisen kriteerit täyttyvät, voit saada palvelusetelin, jolla voit hankkia palveluasumista kaupungin hyväksymiltä yksityisiltä yrityksiltä. Kaupungin hyväksymät palveluntuottajat ja palveluasumisen hinnat löydät Palse.fi-palvelusta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).

Palvelusetelillä maksettavia yksityisen palveluasumisen kustannuksia ovat palveluasumisen 

  • palvelumaksu 
  • perusmaksu 
  • ateriamaksu. 

Palvelumaksu peritään hoidosta ja huolenpidosta. Perusmaksu kattaa yksikön yhteisiin tiloihin, valvontaan ja turvajärjestelyihin liittyviä kuluja. 

Palveluasumisen perusmaksu ja palvelumaksu ovat palveluntuottajan hinnoittelemia ja täten vaihtelevat. Palveluntuottaja päättää palveluasumisen laskuttamisen tavasta. Tarkat tiedot saat olemalla yhteydessä siihen ympärivuorokautisen palveluasumisen palveluntuottajaan jonka palveluissa käytät palveluseteliä. 

Kun hankit palveluasumista palvelusetelillä, maksat palveluntuottajan hinnan ja palvelusetelin arvon välisen erotuksen, jota kutsutaan omavastuuosuudeksi. Omavastuuosuuden lisäksi sinulle jää maksettavaksi myös palveluasumisen vuokra, lääkkeet ja muut henkilökohtaiset kulut.

Laske arvio ympärivuorokautisen palveluasumisen palvelusetelistä