Ympärivuorokautinen palveluasuminen

Ympärivuorokautinen palveluasuminen tarkoittaa asumista seniorikeskuksessa tai palvelutalossa, jossa hoitoa ja hoivaa on tarjolla ympäri vuorokauden.

Ympärivuorokautinen palveluasuminen on tarkoitettu sinulle, jos tarvitset ympärivuorokautista hoitoa ja hoivaa sairauden ja heikentyneen toimintakyvyn vuoksi etkä voi asua kotonasi esimerkiksi kotihoidon tai muiden kotiin järjestettävien palvelujen avulla.

Asunnot sijaitsevat seniorikeskuksissamme, ryhmäkodeissamme ja palvelutaloissamme sekä yksityisissä palvelutaloissa, joista ostamme ympärivuorokautista palveluasumista. Vaihtoehtoisesti voimme tarjota sinulle palvelusetelin, jolla voit itse hankkia ympärivuorokautista palveluasumista.

Haluamme tukea hyvää elämänlaatuasi, turvallisuuttasi ja omannäköistä elämääsi. Päivittäisestä hoidostasi vastaavat lähihoitajat ja sairaanhoitajat. Hyvinvointiasi tukevat myös esimerkiksi hoiva-avustajat, fysioterapeutti, toimintaterapeutti, sosiaaliohjaaja ja kulttuuriohjaaja.

Ympärivuorokautiseen palveluasumiseen sisältyvät tarvitsemasi hoito ja huolenpito, toimintakykyä tukeva toiminta, ateriointiin, vaatehuoltoon, peseytymiseen ja siivoukseen liittyvät palvelut sekä osallisuutta ja sosiaalista kanssakäymistä edistävät palvelut.

Maksat asunnostasi vuokraa sekä nettotuloihisi pohjautuvan kuukausimaksun, joka sisältää ympärivuorokautiseen palveluasumiseen kuuluvat palvelut.

Seniorikeskuksessa ja palvelutalossa voit asua elämän loppuun saakka.

Saat lisätietoa Seniori-infosta. Jos sinulle on jo nimetty omatyöntekijä kaupungin ikääntyneiden palveluista, voit kysyä neuvoa ja ohjausta häneltä.