Hoppa till huvudinnehåll

Förvaringstjänst för bilar - Bilhotell

Vi erbjuder din bil en säker och förmånlig förvaringsplats på stadens Bilhotell. Bilhotellets förvaringsområde i Tattarmossen är inhägnat, upplyst och videoövervakat dygnet runt. Förvaringsområdet ligger utomhus och har inget tak.

Du kan ingå avtal om förvaring av din bil för 30-180 dygn åt gången och du kan lämna in två fordon åt gången till förvaring. Förvaringstjänsten är avsedd för privatpersoner som bor i Helsingfors.

Om du har ett parkeringstillstånd för boende, är det gratis att förvara bilen på Bilhotellet. Utan parkeringstillstånd för boende kostar förvaringen 35 euro i månaden.

Gör så här

  • Kontakta Helsingfors flyttcentrum för fordon på förhand för att kontrollera att det finns plats på Bilhotellet.
  • Om du har parkeringstillstånd för boende kan du från och med den 18 oktober 2021 komma och sluta avtal om förvaring av din bil hos stadsmiljösektorns kundtjänst. 
  • Om du inte har tillstånd för boendeparkering sluter du avtalet vid Helsingfors flyttcentrum för fordon från och med den 18 oktober 2021. 
  • Lämna in din bil för förvaring tidigast den 1 november 2021 och senast den 31  december 2021. 
  • Hämta din bil från förvaringen senast den 31 maj 2022. 
  • När du lämnar in eller hämtar din bil ber vi dig att på förhand kontakta Helsingfors flyttcentrum för fordon. Bilhotellet är öppet samma tider som Helsingfors flyttcentrum för fordon. 

Observera att

  • ditt parkeringstillstånd för boende ska vara giltigt 1.11.2021–31.5.2022 oberoende av när du hämtar din bil från Bilhotellet (gäller inte dig som betalar separat för förvaringen).
  • om du hämtar din bil från Bilhotellet mitt under förvaringsperioden, kan du inte lämna in bilen igen till förvaringen under samma period.

Serviceställen

Ajoneuvojen siirtokeskus sijaitsee Tattarisuolla osoitteessa Autotallintie 22.

Flyttcentrum för fordon

Garagevägen 22 00770 Helsingfors

Se öppettider och kontaktuppgifter
Kaupunkiympäristön toimitalo katutasosta kuvattuna.

Stadsmiljösektorns kundtjänst

Verkstadsgatan 8 00580 Helsingfors

Se öppettider och kontaktuppgifter