Älykkään matkailun Helsinki

Helsinki valittiin vuonna 2019 Euroopan älykkäimmäksi matkakohteeksi (European Capital of Smart Tourism). Helsingillä on kaikki mahdollisuudet nousta maailman älykkäimmäksi ja toimivimmaksi matkailukohteeksi yhteistyössä yritysten, tiedeyhteisön ja kaupunkilaisten kanssa. Kehittymisessä ja uudistumisessa digitaalisuus ja uudet teknologiat nousevat ratkaisevaan rooliin. Digitaalisia ratkaisuja hyödyntävät yritykset kasvavat ja kansainvälistyvät myös muita nopeammin. Älykäs vierailukohde tarjoaa myös asiakkaille sujuvimman polun haaveilusta elämysten käyttäjäksi.
Helsinki valittiin vuonna 2019 Euroopan älykkäimmäksi matkakohteeksi (European Capital of Smart Tourism).
Helsinki valittiin vuonna 2019 Euroopan älykkäimmäksi matkakohteeksi (European Capital of Smart Tourism).

Helsingin matkailun tiedolla johtamisen työkaluna BizLens-ohjelmistoalusta

Helsingin kaupunki haluaa tukea matkailun ja tapahtumien kehittämistä ottamalla käyttöön tiedolla johtamisen ohjelmistoalusta BizLensin (sivusto englanniksi) (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). Uusi ohjelmistoalusta kerää matkailuun liittyvän datan yhteen ohjelmistokokonaisuuteen, jossa tietoa visualisoidaan tietoikkunoissa eli dashboardeissa. Sen myötä tieto on laajasti hyödynnettävissä ja jaettavissa niin kaupungin sisäisesti kuin myös muiden matkailualueiden, yritysten ja sidosryhmien kanssa. Ohjelmistoalustasta saatavaa tietoa voidaan hyödyntää myös kaupungin toimintojen päätöksenteossa ja kehittämisessä. Lisäksi se tukee eri toimijoiden osaamisen, tuotekehityksen ja liiketoiminnan kehittämistä. BisLenz-ohjelmistoalustan kehittämiskumppaniksi Helsingin kaupunki on valinnut Tridea Oy:n (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).

Lue lisää: Helsingin matkailun tiedolla johtamista kehitetään – tavoitteena hyödyntää matkailudataa entistä paremmin

Tutustu uuden tiedolla johtamisen ohjelmistoalustan käyttöönottoprojektin loppuraporttiin.

Matkailun tiedolla johtamisen käsikirja

Visit Finlandin Matkailun tiedolla johtamisen käsikirja on yrityksille ja alueorganisaatioille suunnattu opas tiedolla johtamisesta. Käsikirjassa määritetään tiedolla johtaminen ja sen ulottuvuudet sekä kuvataan tiedolla johtamisen hyödyntämistä kilpailukyvyn lähteenä.

Matkailun tiedolla johtamisen käsikirja(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Matkailu- ja tapahtumatietojen neljä tärkeää tietokantaa

Helsingin matkailu- ja tapahtumatietoja ylläpidetään neljässä tärkeässä tietokannassa.

Oletko yrityksen omistaja tai edustaja? Ilmoittamalla palvelusi tiedot alla oleviin tietokantoihin, saat yrityksellesi laajasti täysin ilmaista näkyvyyttä alueellisissa, kansallisissa ja kansainvälisissä kanavissa, jotka hyödyntävät kyseisiä tietokantoja. Muistathan myös päivittää tietoja säännöllisesti, jotta ne pysyvät ajan tasalla.

Oletko matkailu- ja tapahtumatiedon sovellustarjoaja? Lue alta tarkemmin, millaisia avoimia rajapintoja on hyödynnettävissäsi ilmaiseksi.

1. Ilmoita tietosi matkailun tietokantaan

Oletko yrityksen omistaja tai edustaja? Helsingin kaupungin ylläpitämää kaupunkialusta -tietokantaa käytetään mm. MyHelsinki.fi -verkkopalvelussa sekä tarjotaan avoimessa rajapinnassa kolmansille osapuolille. Tunnistautumalla voit kätevästi ylläpitää kohteesi tietoja ja lisätä valokuvia. Uusista kohteista ja muutoksista voi myös ilmoittaa ilman tunnistautumista. Helsingin kaupungin matkailu ja kohdepalvelut -yksikkö tarkistaa kaikki lähetetyt tiedot ennen julkaisua ja pidättää oikeuden hyväksyä, muokata tai hylätä tietoja. 

Matkailun tietokanta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

2. Ilmoita tapahtumasi tiedot Myhelsinki.fi-sivustolle

Julkaisemme maksutta helsinkiläisten tapahtumien tietoja Myhelsinki.fi-sivuston tapahtumakalenterissa (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). Ilmoittamalla tapahtumasi ko. kalenteriin tulee se näkyviin MyHelsinki.fi sivuston lisäksi Helsingin kaupungin tapahtumakalenteriin sekä muihin digitaalisiin alustoihin, jotka hyödyntävät kaupungin Linked Events -rajapintaa (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). Helsingin kaupungin matkailu ja kohdepalvelut -yksiköllä on oikeus valita julkaistava materiaali ja editoida tekstiä verkkosivuille sopivaksi.

MyHelsinki-sivuston tapahtumien ilmoituslomake(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) 

3. Ilmoita tuotetietosi Visit Finlandin DataHubiin

Visit Finland DataHub on tietokanta, johon suomalaiset matkailupalveluja tuottavat yritykset voivat tallentaa tietoa yrityksestään sekä tarjoamistaan tuotteista ja palveluista. Rajapinnan kautta eri toimijat voivat hakea ja julkaista matkailualan yritys- ja tuotetietoa omissa kanavissaan. DataHubin sekä rajapinnan hyödyntäminen on käyttäjilleen ilmaista. Helsingin kaupungin matkailu ja kohdepalvelut -yksikkö moderoi helsinkiläisten yritysten tuotetiedot ennen julkaisua. 

VisitFinland DataHub(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

4. Saat lisää näkyvyyttä Valitse Vastuullisemmin -palvelussa

Valitse vastuullisemmin -palvelu nostaa MyHelsinki-verkkosivulla esille helsinkiläisiä yrityksiä, jotka toimivat yritystoiminnassaan vastuullisesti. Palvelu kattaa kuusi eri kategoriaa: käyntikohteet, ravintolat, tapahtumat ja tapahtumatilat, majoitus sekä liikkeet. Ilmoita tuotteesi mukaan palveluun ja saa sille lisää näkyvyyttä MyHelsinki-kanavissa!

Valitse vastuullisemmin -palvelu(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)