Hyppää pääsisältöön

Älykkään matkailun Helsinki

Helsinki valittiin vuonna 2019 Euroopan älykkäimmäksi matkakohteeksi (European Capital of Smart Tourism). Helsingillä on kaikki mahdollisuudet nousta maailman älykkäimmäksi ja toimivimmaksi matkailukohteeksi yhteistyössä yritysten, tiedeyhteisön ja kaupunkilaisten kanssa. Kehittymisessä ja uudistumisessa digitaalisuus ja uudet teknologiat nousevat ratkaisevaan rooliin. Digitaalisia ratkaisuja hyödyntävät yritykset kasvavat ja kansainvälistyvät myös muita nopeammin. Älykäs vierailukohde tarjoaa myös asiakkaille sujuvimman polun haaveilusta elämysten käyttäjäksi.

Helsingin matkailun tiedolla johtamisen työkaluna BizLens-ohjelmistoalusta

Helsingin kaupunki haluaa tukea matkailun ja tapahtumien kehittämistä ottamalla käyttöön tiedolla johtamisen ohjelmistoalusta BizLensin (sivusto englanniksi) . Uusi ohjelmistoalusta kerää matkailuun liittyvän datan yhteen ohjelmistokokonaisuuteen, jossa tietoa visualisoidaan tietoikkunoissa eli dashboardeissa. Sen myötä tieto on laajasti hyödynnettävissä ja jaettavissa niin kaupungin sisäisesti kuin myös muiden matkailualueiden, yritysten ja sidosryhmien kanssa. Ohjelmistoalustasta saatavaa tietoa voidaan hyödyntää myös kaupungin toimintojen päätöksenteossa ja kehittämisessä. Lisäksi se tukee eri toimijoiden osaamisen, tuotekehityksen ja liiketoiminnan kehittämistä. BisLenz-ohjelmistoalustan kehittämiskumppaniksi Helsingin kaupunki on valinnut Tridea Oy:n .

Uutinen 7.11.2022: Helsingin matkailun tiedolla johtamista kehitetään – tavoitteena hyödyntää matkailudataa entistä paremmin

Ilmoita tietosi matkailun tietokantaan

Oletko yrityksen omistaja tai edustaja? Helsingin kaupungin ylläpitämää kaupunkialusta -tietokantaa käytetään mm. MyHelsinki.fi -verkkopalvelussa sekä tarjotaan avoimessa rajapinnassa kolmansille osapuolille. Tunnistautumalla voit kätevästi ylläpitää kohteesi tietoja ja lisätä valokuvia. Uusista kohteista ja muutoksista voi myös ilmoittaa ilman tunnistautumista. Helsingin kaupungin matkailu ja kohdepalvelut -yksikkö tarkistaa kaikki lähetetyt tiedot ennen julkaisua ja pidättää oikeuden hyväksyä, muokata tai hylätä tietoja. 

Matkailun tietokanta

Ilmoita tapahtumasi tiedot Myhelsinki.fi-sivustolle

Julkaisemme maksutta helsinkiläisten tapahtumien tietoja Myhelsinki.fi-sivuston tapahtumakalenterissa . Ilmoittamalla tapahtumasi ko. kalenteriin tulee se näkyviin MyHelsinki.fi sivuston lisäksi Helsingin kaupungin tapahtumakalenteriin sekä muihin digitaalisiin alustoihin, jotka hyödyntävät kaupungin Linked Events -rajapintaa . Helsingin kaupungin matkailu ja kohdepalvelut -yksiköllä on oikeus valita julkaistava materiaali ja editoida tekstiä verkkosivuille sopivaksi.

MyHelsinki-sivuston tapahtumien ilmoituslomake  

MyHelsinki Open Api (poistuu käytöstä keväällä 2023)

MyHelsinki sivuilla olevat tiedot ovat saatavilla MyHelsinki Open API -rajapinnan kautta, joka on avoimesti hyödynnettävissä. MyHelsinki Open API -rajapinta ajetaan alas kesäkuuhun 2023 mennessä taloudellisista ja teknologisista syistä johtuen. Mikäli sovelluksesi hyödyntää MyHelsinki Open API -rajapintaa ja haluat varmistaa jatkuvuuden, teethän tarvittavat muutostyöt jo hyvissä ajoin.

Alasajon jälkeen tiedot on haettava tietokantojen omista suorista rajapinnoista:

Jotta vältät häiriöt oman sovelluksesi toiminnassa, ota tietokantojen omat rajapinnat käyttöösi viimeistään toukokuussa 2023.

Päätöstä rajapinnan alasajosta on avattu tarkemmin matkailu ja kohdepalvelut -yksikön blogissa .

MyHelsinki Open API-dokumentaatio (englanniksi) 

Ovathan tuotetietosi jo Visit Finlandin DataHubissa?

Visit Finland DataHub on tietokanta, johon suomalaiset matkailupalveluja tuottavat yritykset voivat tallentaa tietoa yrityksestään sekä tarjoamistaan tuotteista ja palveluista. Rajapinnan kautta eri toimijat voivat hakea ja julkaista matkailualan yritys- ja tuotetietoa omissa kanavissaan. DataHubin sekä rajapinnan hyödyntäminen on käyttäjilleen ilmaista. Helsingin kaupungin matkailu ja kohdepalvelut -yksikkö moderoi helsinkiläisten yritysten tuotetiedot ennen julkaisua. 

VisitFinland DataHub