Matkailu- ja tapahtumaturvallisuus

Matkailija kohtaa asiakaspolullaan useita eri palveluja, kohteita ja ihmisiä – ja jokaisella näistä on vaikutusta siihen, millainen turvallisuuden kokemus matkailijalle muodostuu. Turvallisen matkailun mahdollistaminen Helsingissä on kaupungille tärkeä tavoite, joka on noussut entistä tärkeämpään arvoonsa koronakriisin seurauksena.

Turvallisuus on osa palveluiden laatua. Ensisijaisesti noudatetaan aina viranomaisten ohjeistuksia ja sääntöjä. Sen lisäksi tavoitteena on, että kaikki Helsingin matkailuyritykset noudattavat samoja toimintamalleja turvallisuuden osalta. Yhteisiä toimintamalleja voidaan sisällyttää matkan kaikkiin eri vaiheisiin aina suunnittelusta jälkimarkkinointiin asti. Kun kaikki matkailuketjun toimijat (logistiikka, ravintolat, hotellit, ohjelmapalvelut, tapahtumat jne.) viestivät samalla tavalla, syntyy asiakkaalle kokonaisuutena turvallisempi kokemus.

Turvallisuuteen panostaminen tuo taloudellista hyötyä, sillä se lisää kaupungin vetovoimaa ja houkuttelee alueelle uusia matkailijoita. Turvallisuuden kasvattaminen tapahtuu usein pienin teoin eikä vaadi suuria panostuksia. Turvallisuus onkin usein edullista, mutta tuottaa paljon. Turvallisuuden eteen tehdyn työn hyödyt heijastuvat suoraan matkailijamääriin ja matkailun laatuun.

Käsikirja Helsingin matkailun ja tapahtumien turvallisuuteen eli Kompassi tarjoaa kattavasti turvallisuustietoa ja -ohjeistusta matkailualan toimijoille. Käsikirja luotiin yhteistyössä jo päättyneessä Matkailun turvallisuuden alueellinen johtaminen -hankkeessa.

Lokikirja puolestaan on digityökalu turvallisuusasioiden huomioimiseen, ja siihen on koottu samoihin kansiin keskeisimmät turvallisuustoimet, jotka matkailun parissa toimivan yrityksen tulee huomioida. Käsikirja on valmistunut keväällä 2023.

Yrittäjä, hyödynnä myös yritystoiminnan turvallisuuden kehittämiseen suunnatut turvallisuusmateriaalit poimimalla materiaalipohjat käyttöösi Kestävää nostetta matkailuyrityksiin: Etelä-Suomi -hankkeen materiaalipankista.

Kestävää nostetta matkailuyrityksiin: Etelä-Suomi -hankkeen materiaalipankki(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Matkailuturvallisuuden asiantuntija

"" Kuvaaja: Sakari Röyskö

Nimi
Minna Ermala

Titteli
matkailun erityissuunnittelija