Hyppää pääsisältöön

Matkailun tapahtumat

Matkailu ja kohdepalvelut -yksikkö järjestää monia tapahtumia itsellisesti ja yhteistyössä sidosryhmien ja yhteistyökumppaneiden kanssa.
Torikortteleiden porttikäytävä ja raitiovaunu
Kuva: Jussi Hellsten / Torikorttelit

Paikallisten näkemyksiä Helsingin matkailun kehittämiseen – tule mukaan vaikuttamaan 30.3. klo 16–17.30!

Helsingin kaupungin tavoitteena on kehittää matkailua kestävän kehityksen periaattein ja huomioida myös kaupungin asukkaat ja toimijat matkailun suunnittelussa ja kehittämisessä. Siksi kaupunki keräsi maaliskuussa 2023 helsinkiläisiltä konkreettisia ehdotuksia kaupungin matkailun kehittämiseksi. Kehitysehdotukset voivat liittyä esimerkiksi julkiseen liikenteeseen, kaupungin siisteyteen, opasteisiin, tapahtumiin, palveluihin tai nähtävyyksiin.

Kyselyn tulokset esitellään torstaina 30.3.2023 kaupungintalon aulassa klo 16.00 alkavassa kaikille avoimessa tilaisuudessa. Ohjelma:

  • Tervetuloa! – Helsingin matkailupäällikkö Nina Vesterinen
  • Miten Helsingin kaupungissa voi osallistua ja vaikuttaa? – Helsingin kaupungin alueosallisuuspäällikkö Johanna Sinkkonen
  • "Kaupunkilaisten asenteet matkailuun" -tutkimuksen tulosten esittely – Flow Festivalin toimitusjohtaja ja matkailusäätiön hallituksen jäsen Suvi Kallio & Tutkimus- ja analysointikeskus TAK Oy:n vastaava toimitusjohtaja Antti Honkanen
  • Helsingin matkailun kehityskohteet 2023 -kyselyn tulokset – Helsingin kaupungin matkailun erityissuunnittelija Jukka Punamäki
  • Avointa keskustelua
  • Miten tästä eteenpäin? – Helsingin kaupungin matkailun erityissuunnittelija Jukka Punamäki

Ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Lisätietoja tilaisuudesta saa sähköpostitse osoitteesta matkailu@hel.fi .

Tervetuloa!

Senaatintorin ilmakuva illalla, pilvisellä säällä
Kuva: Jussi Hellsten / Torikorttelit

Helsingin matkailu- ja tapahtumaturvallisuuden seminaari 18.4.2023 klo 8.30–13.00

Helsingin matkailu- ja tapahtumaturvallisuuden seminaari järjestetään tiistaina 18.4.2023 klo 8.30–13.00 Helsingin kaupungintalon tapahtumatorilla. Mikäli et pääse paikan päälle, voit seurata tilaisuutta myös Helsinki-kanavalla . Ilmoittautuminen on auki keskiviikkoon 12.4. asti.

Katso tarkempi ohjelma ja ilmoittaudu mukaan.

Turvallisuus koskettaa koko kaupunkia aina matkailijoista alan ammattilaisiin ja asukkaisiin. Koronapandemia ja Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan ovat haastaneet matkailu- ja tapahtumatoimijoita ennennäkemättömällä tavalla. Turvallisuus on noussut yhä tärkeämmäksi osaksi vastuullista matkailua vaatien tarkempaa ohjeistusta ja yhteistä viestintää. Lisäksi turvallisuuskäytänteiden noudattaminen ja uusiin uhkiin varautuminen vaatii yritykseltä jatkuvaa seurantaa ja ennakointia.

Matkailun turvallisuuskehitystyön tavoitteena on, että Helsinkiin suuntautuvan matkailun turvallisuutta ja sen kokemusta johdetaan yhteistyössä kaupungin, yritysten, viranomaisten sekä muiden turvallisuustoimijoiden välillä. Turvallisuuden hyvällä johtamisella tuemme stabiilia ja oikeudenmukaista Helsinkiä. Johdamme turvallista tulevaisuutta tasa-arvon, ihmisoikeuksien sekä hyvän ja kestävän elämän nimissä.

Helsingin matkailussa käynnistettiin Matkailun turvallisuuden alueellinen johtaminen -hanke loppuvuodesta 2020 tavoitteenaan vastata juuri näihin vaatimuksiin. Matkailu ja tapahtumaturvallisuuden kokonaisuuden koordinointia on jatkettu hankkeen jälkeen osana kaupungin matkailu ja kohdepalvelut -yksikön kehittämistyötä. Nyt järjestettävä seminaari tarjoaa monipuolisen kattauksen matkailijoiden ja tapahtumien turvallisuuteen liittyvistä asioista eri viranomaisten ja asiantuntijoiden ajankohtaiskatsausten myötä. Keynote – puhujamme on Lähetystöneuvos Laura Kamras Ulkoministeriöstä. Laura toimii Suomen Maakuvayksikön päällikkönä ja hän tulee avaamaan Suomi-kuvan strategista rakennusta ja miten turvallisuus on osana maakuvaviestintää.

Turvallisuus tehdään lähellä ja se on meidän jokaisen tehtävä, lämpimästi tervetuloa!

Matkailu ja kohdepalvelut -yksikkö

Helsingin kaupunki

Yleisökuva vuoden 2017 Flow Festivalilta.
Kuva: Jussi Hellsten / Helsinki Partners

Helsingin matkailuseminaari 10.5.2023

Suomen suurin matkailutapahtuma, Helsingin matkailuseminaari, järjestetään ensi toukokuussa Messukeskuksessa. Seminaarin tarkempi ohjelma ja ilmoittautuminen julkaistaan myöhemmin – laitathan kuitenkin päivämäärän jo ylös ja seuraathan tiedotustamme!