Matkailun tapahtumat

Matkailu ja kohdepalvelut -yksikkö järjestää monia tapahtumia itsellisesti ja yhteistyössä sidosryhmien ja yhteistyökumppaneiden kanssa.

Tulevia tapahtumia

Syötävä Sunnuntai Helsingissä 26.–27.5.

Syötävä Sunnuntai kutsuu kaupunkilaiset ulos syömään Helsingin ravintoloihin ja Senaatintorille sunnuntaina ja maanantaina 26.–27.5.!

Helsingin kaupunki isännöi 27.5.2024 MICHELIN Guide Ceremony Nordic Countries -tapahtumaa eli pohjoismaisten ravintoloiden Michelin-tähtien julkistamistilaisuutta. Kyseessä on yksi maailman tunnetuimmista ruoka-alan tapahtumista, joka tuo Helsinkiin alan pohjoismaiset huiput.

Useat herkuttelijoiden suosimat ravintolat Helsingissä avaavat juhlan kunniaksi ovensa poikkeuksellisesti sunnuntaina ja maanantaina Syötävä Sunnuntai -hengessä. Syötävä Helsinki -ruokaviikot aloittava viikonloppu jatkuu maanantaille ja kutsuu sinut ulos syömään ja mukaan kannustamaan ravintola-alan huikeita ammattilaisia.

Ravintolaelämysten lisäksi Senaatintorin kesäterassin yhteyteen rakentuu kisakatsomo MICHELIN Guide Ceremony Nordic Countries -gaalan kannustusjoukoille 27.5. klo 16.00–20.00. Katsomo on kaikille avoin, ja tarjolla on terassitoimijoiden kesäisiä herkkuja ja juomia sekä tunnelmaa nostattavaa ohjelmaa ennen Savoy-teatterista suorana lähettävää palkintojenjakoseremoniaa.

Kaksi naista ruokailee kahvilassa
Kuva: Julia Kivelä / Helsinki Partners

Seminar: Food For Thought – Sustainable Future of Food and Restaurant Sectors

When: on 28 May 2024 from 9:00 to 11:30
Where: Kulttuurikasarmi(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun), Narinkka 2, Helsinki
Price: Free of charge

On 28 May 2024, we invite you to the B2B Food For Thought – Sustainable Future of Food and Restaurant Sectors morning seminar from 9:00 a.m. to 11:30 a.m. in Kulttuurikasarmi, Helsinki!

In the event, we'll get a glimpse into the future of the food world guided by inspiring speakers: expect talks on topics such as biohacking, the fusion of food and clean tech, as well as restaurant sustainability and carbon footprint in the wholesale business. We'll also get a taste for thought about future dining experiences. Language used in this event is English. It is one of the side events for The MICHELIN Guide Nordic Countries Ceremony 2024. Event partners are Fazer, The Helsinki Distilling Company, Kespro and Valio Aimo. We reserve the right to changes in the programme.

Programme

08:45 a.m. Check in and pick your badge

09:00 a.m. Welcome and good morning!
Hosts Signe Jungersted, CEO, Founding Partner, GroupNao and Samuil Angelov, Sommelier, Muru Dining

A View of Sustainability from an Asian Traveller’s Angle
Jaakko Sorsa, Quality Director, Nordic Hospitality Partners & Executive Chef, Tasting Kitchen (TK) Media Group, Asia

Future of Food: Biohacker's Perspectives on Nutrition & Impact on Restaurants
Teemu Arina, Best-selling Author & Biohacker, Dicole Oy

Food Out of Thin Air
Laura Sinisalo, CXO, Solar Foods

Taste Is the Key: What Consumers Expect From Plant Based Food
Sanna Antola, Business Development Manager, Gold and Green, Valio

Refreshment Break

Food - A Multisensory Experience for Good and in Bad
Mari Sandell, professor in sensory food science, University of Helsinki

Sustainable Sustainability Talk in Restaurants
Laura Styyra, restaurateur, Restaurant Kuurna & Kuurna’s vegetable shop

The Life Cycle Carbon Footprint as a Perspective for More Responsible Choices and Responsibility Communication
Valtter Vuori, Development Manager, Corporate responsibility, Kespro

Panel discussion: "What Makes the Dining Experience Multifaceted and Alluring?"
Ville Relander, Restaurateur, Kirsikka & Madonna
Anders Selmer, Founder and co-owner of Kødbyens Fiskebar
Mikko Mykkänen, CEO, Master Distiller, The Helsinki Distilling Company
Samuil Angelov, Sommelier, Muru Dining
Signe Jungersted, CEO, Founding Partner, GroupNao

11:30 a.m. Closing Words

11:30-12:30 Food to Nourish Body and Soul (Lunch)

Signe Jungersted
Signe Jungersted is the CEO and founding partner of the innovation and strategy agency Group NAO. She is formerly the Development Director of Wonderful Copenhagen, where she was responsible for the strategic shift towards “localhood” and a focus on balancing livability and visitability. Signe holds a Master’s Degree in political science, studied Mandarin in Shanghai and has since pursued management education at MIT Boston, Hyper Island Stockholm and is currently completing an MBA in Creative Leadership in Berlin.

Jaakko Sorsa
Jaakko Sorsa began his culinary career nearly three decades ago as a kitchen intern at Palace Gourmet Restaurant in Helsinki. Since then, he has cooked around the world, from the Middle East to Bermuda, from the Fiji Islands to Japan. For the last 19 years, Jaakko has been based in Hong Kong and since recently shares his time with homeland Finland.

Teemu Arina
Teemu Arina is an internationally renowned author, speaker, and biohacker specializing in the future of digitalization. Arina specializes particularly in key questions concerning the future of learning, work, leadership, housing, and health. He explores the relationship between humans and machines and what it means for the future of humanity.

Laura Sinisalo
Laura, the CXO of Solar Foods, brings a rich background in brand, design, and creative management, cultivated through leadership roles at companies like Marimekko and collaborations with global giants like Ferrari. Her expertise extends to nurturing small businesses, aiding in the development and establishment of their brand identities. Thriving in environments fostering cross-disciplinary collaboration and innovation, she plays a pivotal role at Solar Foods, shaping brand development and communication strategies to reflect the company's pioneering efforts in sustainable food technology.

Mari Sandell
Mari is a professor of sensory quality research in the Department of Food and Nutrition in the Faculty of Agriculture and Forestry at the University of Helsinki. She is also a professor of sensory perception at the Faculty of Medicine at the University of Turku and an adjunct professor of flavor chemistry and sensory perception. She is also Vice Dean responsible for societal interaction, innovations and communication.

Laura Styyra
Laura Styyra is a Helsinki-based restaurateur who runs Finland's only organic fruit and vegetable shop along-side restaurant Kuurna, which after 18 years of existing still stands strong in the forefront of the Finnish seasonal bistro scene. Laura is dedicated to modernizing the restaurant industry's employee experience in order for Helsinki to achieve a sustainable and lively restaurant scene in the future. She is enthusiastic about the topic of discovering what hospitality can be in its most authentic form.

Valtter Vuori
Valtter Vuori has previous background in domestic and global purchasing operations in the supply chain. Since his graduation in 2022 (Msc in Food Science, University of Helsinki), he has worked in sustainability related expert positions in largest foodservice wholesaler Kespro. In his current position he focuses on development projects related to responsibility legislation and supporting customers in more responsible choices, sustainability management and communication.

Ville Relander
Ville Relander is the restaurateur of Restaurant Kirsikka and Italian Restaurant Madonna in Hakaniemi Market Hall. This international ambassador of food and restaurant culture has credentials from both the city's ranks and the forefront of the street food revolution, as well as projects uniting the restaurant industry.

Mikko Mykkänen
The Helsinki Distilling Company’s Mikko Mykkänen is the most successful Master Distiller in Finland. His superior-quality distillates have won multiple gold medals in international competitions. Mykkänen himself has won the highly distinguished Outstanding Innovation award at Europe’s largest craft spirits event, Berlin Destille. He is also one of the rare non-UK members of the Gin Guild in London.
 

Samuil Angelov
Samuil Angelov is one of Finland's most distinguished sommeliers, who has been working in the well-known restaurants of central Helsinki since the late 90s. For the last more than ten years he has been running Muru Restaurants which includes 7 restaurants and a wine bar. Samuil is also involved in the board of the International Sommelier Association ASI for the third term.

Pohjoismaisten ravintoloiden Michelin-tähdet julkistetaan Helsingissä 27. toukokuuta 2024 MICHELIN Guide Ceremony Nordic Countries -tilaisuudessa. Helsinki on mukana järjestämässä tilaisuutta. Kuva: MICHELIN
Pohjoismaisten ravintoloiden Michelin-tähdet julkistetaan Helsingissä 27. toukokuuta 2024 MICHELIN Guide Ceremony Nordic Countries -tilaisuudessa. Helsinki on mukana järjestämässä tilaisuutta. Kuva: MICHELIN

Helsingin matkailun vuosiseminaari 2024 Eväitä kestävään kasvuun!

Aika: keskiviikko 28.5.2024 klo 12.30–16.45
Paikka: Kulttuurikasarmi, Narinkka 2, Helsinki
Hinta: maksuton

Tervetuloa Helsingin vuosittaiseen matkailuseminaariin tiistaina 28.05.2024 klo 12.30-16.45! Helsingin matkailun vuoden tärkeimmässä tapahtumassa on jälleen luvassa erinomainen kattaus ajankohtaisia puheenvuoroja vastuullisuudesta, vaikuttavuudesta ja ilmastotyöstä. Kaupungin tervehdyksen tuo apulaispormestari Anni Sinnemäki, ja GroupNaon toimitusjohtaja Signe Jungersted valottaa paikallisten sekä yhteisöjen vaikutusta matkailun kehitykseen. Lisäksi keskustellaan ilmastotyön tärkeydestä matkailussa ja tarjotaan näkökulmia vastuullisuusviestintään. Saamme vieraaksemme myös kansanedustajia keskustelemaan matkailun merkityksestä ja siitä, mitä he ovat valmiita tekemään alan kilpailukyvyn vauhdittamiseksi. Lämpimästi tervetuloa mukaan inspiroivaan iltapäiväämme! Tilaisuuden kieli on suomi. Pidätämme oikeuden ohjelmamuutoksiin.

Ohjelma:

klo 12.15: Ovet aukeavat, nimikylttien nouto

klo 12.30: Tervetuloa
moderaattori Tom Selänniemi, Sustainable Tourism Development Manager, Visit Finland

Kaupungin tervehdys: Vastuullinen matkailu kaupunkiympäristössä
apulaispormestari Anni Sinnemäki, Helsingin kaupunki

From Localhood to Local Good – On how locals, communities and social sustainability are integral to the development of tourism business
Signe Jungersted, CEO, Founding Partner, GroupNao

Hiilikuri: työkalu ilmastotyöhön
Liisa Kokkarinen, Head of Sustainable Development, Visit Finland

Matkailun ilmastotyötä yhteistyössä
Urban Climate Leadrs in Tourism -ryhmä, puheenjohtaja Milla Öystilä, Suomenlinnan hoitokunta
Sokos Hotelsin ilmastotyö, Jukka Kaartinen, kehityspäällikkö, Sokos Hotels

Flow Impacts – festivaalin materiaali- ja hiilijalanjäljen budjetointi
Katariina Uusitupa, tuotantopäällikkö, Flow Festival

Virkistäytymistä ja verkostoitumista

Helsingin matkailun potentiaali
Laura Tarkka, Helsingin matkailun neuvoa-antavan työryhmän puheenjohtaja, toimitusjohtaja, Scandic Hotels

Paneelikeskustelu matkailun merkityksestä ja toimenpiteistä sen kilpailukyvyn kasvattamiseksi
kansanedustajat Atte Harjanne (Vihr.), Minja Koskela (Vas.) ja Sari Sarkomaa (Kok.)

The New Sustainable Consumer, Fredrik Ekström, Brand & Creative Strategist Above the Clouds

Millainen vastuullisuusviestintä vakuuttaa kuluttajaan?
Katja Pasanen, KTT, projektipäällikkö, Itä-Suomen yliopiston kauppatieteiden laitos matkailuliiketoiminnan tutkimusryhmä

Yhteisillä toimilla eteenpäin
Nina Vesterinen, matkailupäällikkö, Helsingin kaupunki ja Anu Syrmä, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Helsinki Partners tiimeineen

Miten tästä eteenpäin
moderaattori Tom Selänniemi

klo 16.45: Tilaisuus päättyy

Liisa Kokkarinen
Liisa Kokkarinen on Visit Finlandin johtava kestävän kehityksen asiantuntija, jonka intohimona on hyödyntää matkailua katalysaattorina parempaan. Visit Finlandilla Liisa on vastuussa ilmastotoimintasuunnitelmasta ja kansallisen kestävän matkailun kehittämisohjelman, Sustainable Travel Finland -ohjelman kehittämisestä. Liisa uskoo vakaasti, että ilmastotoimiin ja kestävään matkailuun panostaminen turvaa koko toimialan pitkän aikavälin elinkelpoisuuden, lisää alan hyväksyttävyyttä ja houkuttelevuutta, ja varmistaa monimuotoisen luonnon ja kulttuurin säilymisen.

Milla Öystilä
Milla Öystilän työkaverit kutsuvat häntä sustainability mamaksi. Hän onkin luotsannut maailmanperintökohteen matkailua toimijoiden kanssa kestävän matkailun esimerkiksi ja kannustanut kumppaneita kehittämään yhtä Suomen suosituimmista vierailukohteista jo pian 20 vuoden ajan. Merilinnoituksen toimijaverkostossa onkin jo kahdeksan STF-merkin toimijaa ja nyt Suomenlinnassa katsotaan yhteistä tulevaisuutta uudistavan matkailun tavoitteita rakentaen

Jukka Kaartinen
Jukka Kaartinen toimii SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjauksessa kehityspäällikkönä. Vastuullisuus on yksi hänen päävastuistaan ja siinä työtä ohjaa S-Ryhmän kunnianhimoinen vastuullisohjelma sekä siitä johdettu toimialan vastuullisuuden tiekartta. Vastuullisuus on intohimoasia Jukalle ja työtä hän tekee ennen kaikkea siksi, että hänen omalla lapsellaan olisi elinkelpoiset olosuhteet.

Katariina Uusitupa
Katariina Uusitupa työskentelee Flow Festivalin aluetuotannon tuotantopäällikkönä, missä hän vastaa turvallisen, toimivan ja viihtyisän festivaalialueen ja palvelujen suunnittelusta ja tuotannosta. Flown lisäksi Uusitupa toimii helsinkiläisen We Jazz -festivaalin toiminnanjohtajana.

Laura Tarkka
Laura Tarkka on elokuusta 2023 toiminut Scandicin maajohtajana. Tarkalla on aiempaa kokemusta Helsingin matkailu- ja hospitality-kentästä Kämp Collectionin johdossa (2014-2020). Tarkka on koulutukseltaan diplomi-insinööri, joka on tehnyt urahyppyjä investointipankista yritysjärjestelyihin ja talousjohtajasta toimitusjohtajaksi.

Atte Harjanne
Atte Harjanne on vihreä diplomi-insinööri, kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu ja pienen tyttären isä Helsingin Herttoniemestä. Ilmastonmuutoksen hillintä, luontokadon pysäyttäminen ja vapaan, tasa-arvoisen demokratian ja sivistyksen puolustaminen ovat Atelle politiikan ykkösjuttuja. Ennen eduskuntaa Atte toimi tutkijana, tutkimusalanaan ilmastonmuutoksen yhteiskunnalliset vaikutukset.

Minja Koskela
Minja Koskela on helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen jäsen ja ensimmäisen kauden kansanedustaja. Minja on politiikassa työskentelemässä oikeudenmukaisen talouspolitiikan, ilmastonmuutoksen ja luontokadon hillitsemisen, reilun työelämän sekä feminististen arvojen puolesta. Minjan mielestä politiikassa saa parhaiten aikaan, kun hommia tehdään yhdessä oman puolueen kanssa ja yhteistyöhön on kyettävä myös yli puoluerajojen. 

Sari Sarkomaa
Sari Sarkomaa on toiminut Kokoomuksen puoluejohdossa niin varapuheenjohtajana kuin puoluevaltuuston puheenjohtajanakin sekä ministerinä. Lisäksi hän on toiminut myös eduskuntaryhmänsä varapuheenjohtajana. Sari toimii Helsingin kaupunginvaltuutettuna ja kaupunginhallituksen jäsenenä, sekä hän sai kunnian olla Kokoomusnuorten ensimmäinen naispuheenjohtaja.

Fredrik Ekström
Fredrik Ekström is a brand strategist and founder of Above The Clouds. With over 20 years of expertise in consumer insights, brand development, and strategic communication, Fredrik has a unique understanding of the evolving landscape of sustainability and consumer behaviour. Today, he will unveil key findings from his latest report, THE NXT SUSTAINABLE CONSUMER, which draws on data from 2,500 individuals across Sweden, Finland, Norway, and Denmark. He will explore three distinct green consumer archetypes, their unique characteristics, and the catalysts that drive their commitment to sustainability.

Katja Pasanen
Katja Pasanen (KTT) työskentelee projektipäällikkönä Itä-Suomen yliopiston kauppatieteiden laitoksella matkailuliiketoiminnan tutkimusryhmässä ja hänellä on kokemusta lukuisista erilaisista alueellisista, kansallisista ja kansainvälisistä matkailualan tutkimus- ja kehittämishankkeista lähes 20 vuoden ajalta. Hän on erityisen kiinnostunut vastuulliseen matkailuun liittyvistä ilmiöistä ja työskentelee tällä hetkellä hankkeissa, joissa tutkitaan muun muassa muutosmatkailua sekä uudistavaa matkailua. Pasanen on tutkinut omassa väitöskirjatutkimuksessaan kuluttajille suunnattua vakuuttavaa vastuullisuusviestintää maaseutumatkailun kontekstissa.

Kuva: Sakari Röyskö

Nina Vesterinen
Nina Vesterisellä on yli 30 vuoden monipuolinen kokemus matkailun asiantuntija- ja esimiestehtävistä elinkeinon, alueorganisaation, koulutuksen, tutkimuksen, konsultoinnin ja hallinnon alalta. Monet tuntevat Ninan myös monivuotisena työ- ja elinkeinoministeriön matkailun erityisasiantuntijana, maaseutumatkailun verkostonkutojana, energisenä matkailukonsulttina tai matkailun koulutusohjelman johtajana. Myös Ninan kirjoittamat alan oppikirjat, työkirjat tai artikkelit lienevät tuttuja.

Ihmisiä Oodin kesäterassilla
Kuva: Jussi Hellsten / Helsingin kaupunki

Webinaari: Matkailu ja tapahtumat Helsingissä 7.5. klo 16.00–17.30

Matkailu ja tapahtumat ovat olennainen osa Helsinkiä. Ne rikastavat paikallisten palvelutarjontaa, tuovat tuhansia työpaikkoja ja verotuloja sekä ylläpitävät kattavia yhteyksiä ulkomaille.

Mitä Helsingin matkailulle ja tapahtumille kuuluu? Miten ala on palautunut pandemiasta ja miten sota vaikuttaa? Miten matkailua ja tapahtumia kehitetään jatkossa? Miten kaupunki saavuttaa tavoitteensa olla maailman kestävin matkakohde?

Helsinkiläinen, tule vaikuttamaan matkailun ja tapahtumien kehitykseen 7.5.2024 klo 16.00–17.30 järjestettävään kaikille avoimeen webinaariin!

Ohjelma:

Matkailun tilanne kaupungissa
Matkailupäällikkö Nina Vesterinen

Kestävän matkailun edistäminen
Erityissuunnittelija Jukka Punamäki

Tapahtumien tilanne kaupungissa
Projektipäällikkö Päivi Munther

Kestävien tapahtumien edistäminen
Markkinointisuunnittelija Anni Kostamovaara

Helsingin kaupungin osallisuustyön edistyminen ja OmaStadin tulokset
Kehittämispäällikkö Kirsi Verkka

Osallisuustyön eteneminen matkailussa ja tapahtumissa
Jukka Punamäki ja Anni Kostamovaara

Keskustelua

Webinaari järjestetään Teamsin välityksellä. Se on kaikille avoin eikä vaadi etukäteisilmoittautumista.

Liittymään pääset tästä linkistä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).

Tilaisuus on suomenkielinen. Se tallennetaan ja julkaistaan myöhemmin Helsinki-kanavalla(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).

Lisätietoja: erityissuunnittelija Jukka Punamäki, jukka.punamaki@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

BALTIPLAST-hankkeen logo
Kuva: Interreg BALTIPLAST

Save the date:  Muovi ja tulevaisuudennäkymät -webinaari 15.5.2024 klo 09.30–11.00

BaltiPlast Interreg -hankkeen(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) järjestämässä, erityisesti tapahtuma- ja matkailualan yrityksille suunnatussa Muovi ja tulevaisuudennäkymät -webinaarissa pohditaan yritysten ympäristötoimia muovin käytön vähentämisen näkökulmasta, ja luvassa on sekä yritysesittelyitä että kokemuksia muovinvähennyspiloteista Saksasta.

Webinaari järjestetään pääosin suomeksi, ja yksi esitys on englanniksi.

Tervetuloa kuulemaan ja oppimaan! Tilaisuuden tarkemmat tiedot julkaistaan myöhemmin tällä sivulla.

Lisätietoja: projektipäällikkö Kati Kauppi, kati.kauppi@hel.f(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman).