Ympäristövastuu

Näiltä sivuilta löydät tapahtumajärjeställe suunnatun hiilijalanjälkilaskurin. Toivomme, että laskurista on apua ilmastoystävällisen tapahtuman järjestämisessä ja kehittämisessä.

Tapahtumien hiilijalanjälkilaskuri

Tilaa tapahtumien hiilijalanjälkilaskuri ja käsikirja(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

 

Hiilijalanjälkilaskurimme soveltuu erikokoisille ja erityyppisille tapahtumille aina ulkoilmatapahtumista kongresseihin sekä hybridi- ja virtuaalitilaisuuksiin.

Laskurin käytössä et tarvitse erityistä asiantuntemusta hiilijalanjälkilaskennasta. Laskurin tarkoituksena on auttaa tapahtumanjärjestäjiä tunnistamaan tapahtumien keskeiset päästölähteet, jolloin ilmastoystävällisempien tapahtumien suunnittelu on helpompaa.

Tapahtuman hiilijalanjälki kuvaa tapahtuman aiheuttamaa vaikutusta ilmaston lämpenemiseen. Ilmastonlämpenemisvaikutusta mitataan kasvihuonekaasupäästöillä, joista merkittävimmät ovat hiilidioksidi (CO2), metaani (CH4) ja typpioksiduuli (N2O).

Hiilijalanjäljen laskenta koostuu kuudesta osa-alueesta, jotka on tunnistettu tapahtumien merkittävimmiksi päästötekijöiksi. Näitä osa-alueita ovat:

•    liikenne ja kuljetukset
•    energiankulutus
•    ruoka
•    jätteet
•    hankinnat
•    majoittuminen

Laskurin toteutuksesta on vastannut Sitowise Oy ja se pohjautuu elinkaariarvioinnin periaatteisiin sekä yleisesti käytössä olevaan Greenhouse Gas Protocol –ohjeistukseen.

Helsingin kaupunki tulee kysymään kokemuksia tapahtumien hiilijalanjälkilaskurin käytöstä sen tilanneilta organisaatioilta. Käyttäjiltä saadun palautteen perusteella laskuria kehitetään edelleen. Täyttämällä linkistä avautuvan lomakkeen saat laskurin (Excel-tiedosto) ja sen käyttöön opastavan käsikirjan (PDF-tiedosto) sähköpostiisi.

Tutustu tietosuojaselosteeseen (pdf)

Hiilijalanjälkilaskuri kuvituskuva