Helsinki tapahtumakaupunkina

Meille on tärkeää, että Helsinki on elävä, toimiva ja vastuullinen tapahtumakaupunki, joka tarjoaa elämyksiä ympäri vuoden. Tältä sivulta löydät tietoa päätöksenteosta ja tavoitteista, jotka ohjaavat tapahtumallisuuden kehitystä Helsingissä.

Elävä kaupunkikulttuuri tapahtumineen, matkailijoineen ja ravintoloineen on Helsingille tärkeä tavoite, jota ohjaavat kaupunkistrategia, Helsingin matkailun ja tapahtumien toimintaohjelma sekä YK:n kestävän kehityksen tavoitteet. Helsingin matkailun ja tapahtumien toimintaohjelma 2022-2026 esittelee konkreettisia toimenpiteitä, joita tapahtumallisuuden kehityksen eteen tehdään. 

Toimintaohjelman toimeenpanosta ja seurannasta vastaavat Kaupunginkanslian elinkeino-osaston matkailuyksikkö ja viestintäosaston brändi ja tapahtumat -yksikkö tiiviissä yhteistyössä Helsinki Partnersin, Helsingin Tapahtumasäätiön ja kaupungin toimialojen kanssa.

Helsingin matkailun ja tapahtumien toimintaohjelma 2022-2026 (pdf)

 

Matkailun ja tapahtumien toimintaohjelma 2022–2026 sisältää kolme strategista tavoitetta:
 
1. Helsinki on elävä ja kansainvälisesti vetovoimainen matkailu- ja tapahtumakaupunki

Panostamme kansainvälisten matkailijoiden houkutteluun sekä eri vuodenaikojen vahvuuksiin - tapahtumista voi nauttia Helsingissä vuoden ympäri. Vahvistamme Helsingin kilpailukykyä kansainvälisten kongressien ja suurtapahtumien osalta. Syvennämme monimuotoista tapahtumatarjontaa ja omaleimaista kaupunkikulttuuria, jossa luonto on erityinen osa urbaania maisemaa.


2. Helsinki on kansainvälisesti kestävyyden edelläkävijä ja ratkaisija matkailu- ja tapahtuma-aloilla

Näemme kestävyyden vastuullisuuden erottautumistekijöinä ja kilpailuetuna. Tavoitteemme on olla maailman kestävin kohde ja olemme nostaneet kehittämisen kärkeen ympäristön kestävyyden ja hiilineutraaliuden. Panostamme sosiaaliseen kestävyyteen ja inklusiivisuuteen.
Edistämme kestävää kehitystä tavoittelemalla muun muassa Sustainable Travel Finland -merkkiä samoin kuin Global Destination Sustainability -indeksin kärkipaikkaa.


3. Helsinki on älykäs vierailukohde ja toimiva tapahtumakaupunki

Helsinki valittiin vuonna 2019 Euroopan älykkäimmäksi matkakohteeksi (European Capital of Smart Tourism). Helsingillä on kaikki mahdollisuudet nousta maailman älykkäimmäksi ja toimivimmaksi vierailukohteeksi yhteistyössä yritysten, tiedeyhteisön ja kaupunkilaisten kanssa.

Tulevina vuosina panostamme tiedolla johtamiseen ja haluamme varmistaa, että kaupunki toiimi mahdollisimman hyvänä alustana uusille innovaatioille, kumppanuuksille ja digitaaliselle kehitykselle. Tavoittelemme myös lupien ja ilmoitusten osalta sujuvaa tapahtumajärjestäjän polkua "yhden luukun periaatetta".
 

Helsingin kaupunkistrategia 2021-2025

YK:n Kestävän kehityksen tavoitteet(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Sustainable Travel Finland(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Global Destination Sustainability -indeksi(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)