Ulkomainonta ja siltamainospaikat

Kun haluat sijoittaa yleiselle alueelle pysyvästi mainoslaitteen, josta vuokraat mainostilaa yrittäjille, tarvitset siihen vuokrasopimuksen. Voit myös vuokrata siltojen kaiteita banderollimainontaa varten.

Tällä sivulla

Helsingin kaupungin ja Clear Channel Oy:n välinen yleisten alueiden ulkomainontasopimus 2008-2023 päättyy 31.7.2023. Kaupunkiympäristön toimialan koordinoima ulkomainonnan järjestämisen kilpailutus on edennyt kevään aikana ja pyrkimys on saada uusi sopimuskausi alkamaan 1.8.2023. Kilpailutus on toteutettu viitenä erillisenä osakohteena: Katumainostaulut keskusta-alueilla, mainospilarit keskusta-alueilla, suurnäytöt keskusta-alueen ulkopuolisilla alueilla, katumainostaulut esikaupunkialueella ja pylvästaulut esikaupunkialueella.

Tiedotamme mahdollisista muutoksista ja yleisten alueiden ulkomainonnan mainospaikkojen haun osalta kilpailutuksen edetessä ja tulevan sopimuksen astuessa voimaan.

Ohjeita ulkomainontaan

Ohjeita poikkeustilanteisiin

  • Jos haluat käyttää ulkomainontaan omaa tonttia, tarvitset yleensä toimenpideluvan. Lue lisää mainoslaitteista rakennuksissa ja tonteilla (siirryt Rakentamisen luvat -osioon).
  • Jos kyseessä on opasteviitta tai -taulu (esimerkiksi museon kyltti), tarvitset sijoitussopimuksen.
  • Jos kyseessä on muu mainoslaite (esimerkiksi mainoslaitteet ostoskeskusten, autoliikkeiden, pikaruokaloiden omaan käyttöön), täytä hakemus (pdf) alueen vuokraamiseksi.
  • Kiinteistöjen seinään kiinnitettävään banderolliin tarvitset luvan kiinteistön omistajalta.

Siltamainospaikat

Siltamainospaikat on tarkoitettu lyhytaikaiseen tai tilapäiseen tiedottamiseen. Voit vuokrata siltojen kaiteista tilaa mainokselle kalenteriviikko kerrallaan aina maanantaista lähtien. Mainosaika on enintään kaksi viikkoa.

Siltakaiteeseen tuleva banderollimainos saa olla enintään 12 metriä pitkä ja 80 cm korkea, Baanalla sijaitsevilla paikoilla enintään kahdeksan metriä pitkä ja 80 cm korkea.

Tutustu tarkemmin banderollien pito-oikeuteen (pdf).   

Miten haen siltamainospaikkaa?

Selvitä, minne siltamainospaikkoja on mahdollista sijoittaa. Voit tarkistaa niiden sijainnin joko siltamainospaikkojen listasta (pdf) tai kartasta (pdf).

Täytä hakulomake (pdf) ja lähetä se sähköpostitse osoitteeseen ulkoilma@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman). Liitä hakemukseen kuva tai suunnitelma banderollista.

Mitä siltamainospaikka maksaa?

  • Kaupalliset banderollit ovat 750 euroa + alv/viikko.
  • Ei-kaupalliset banderollit ovat 150 euroa + alv/viikko. Ei-kaupallisten toimijoiden banderollien pinta-alasta sponsorien logot saavat muodostaa korkeintaan 10 prosenttia.