Ulkomainonta ja siltamainospaikat

Kun haluat mainostaa yleisten alueiden pysyvissä mainoslaitteissa, kysy tarjous kaupungin sopimuskumppaneilta. Voit myös vuokrata siltojen kaiteita banderollimainontaa varten.

Tällä sivulla

Helsingin kaupungin yleisten alueiden pysyvien ulkomainosten uusi sopimuskausi alkaa 1.8.2024. Helsingin kaupungin ulkomainonnan operaattoreiksi on valittu kilpailutuksen perusteella kaksi kotimaista yritystä. Keskusta-alueella katumainostauluista ja mainospilareista vastaa jatkossa Outshine Oy. Keskustan ulkopuolisilla alueilla suurnäyttömainonnasta ja katumainostauluista vastaa puolestaan Keskisuomalainen Oyj. Toimijat vastaavat myös mainostilan myynnistä.

Sopimuskaudet ovat voimassa 1.8.2024-31.3.2035.

Ohjeita ulkomainontaan

Mainosmyynti

Outshine Oy:n mainosmyynti:

Keskisuomalainen Oyj mainosmyynti:

Ohjeita poikkeustilanteisiin

  • Jos haluat käyttää ulkomainontaan omaa tonttia, tarvitset yleensä toimenpideluvan. Lue lisää mainoslaitteista rakennuksissa ja tonteilla (siirryt Rakentamisen luvat -osioon).
  • Jos kyseessä on opasteviitta tai -taulu (esimerkiksi museon kyltti), tarvitset sijoitussopimuksen.
  • Jos kyseessä on muu mainoslaite (esimerkiksi mainoslaitteet ostoskeskusten, autoliikkeiden, pikaruokaloiden omaan käyttöön), täytä hakemus (pdf) alueen vuokraamiseksi.
  • Kiinteistöjen seinään kiinnitettävään banderolliin tarvitset luvan kiinteistön omistajalta.

Siltamainospaikat

Siltamainospaikat on tarkoitettu lyhytaikaiseen tai tilapäiseen tiedottamiseen. Voit vuokrata siltojen kaiteista tilaa mainokselle kalenteriviikko kerrallaan aina maanantaista lähtien. Mainosaika on enintään kaksi viikkoa.

Siltakaiteeseen tuleva banderollimainos saa olla enintään 12 metriä pitkä ja 80 cm korkea, Baanalla sijaitsevilla paikoilla enintään kahdeksan metriä pitkä ja 80 cm korkea.

Tutustu tarkemmin banderollien pito-oikeuteen (pdf).   

Miten haen siltamainospaikkaa?

Selvitä, minne siltamainospaikkoja on mahdollista sijoittaa. Voit tarkistaa niiden sijainnin joko siltamainospaikkojen listasta (pdf) tai kartasta (pdf).

Täytä hakulomake (pdf) ja lähetä se sähköpostitse osoitteeseen ulkoilma@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman). Liitä hakemukseen kuva tai suunnitelma banderollista.

Mitä siltamainospaikka maksaa?

  • Kaupalliset banderollit ovat 750 euroa + alv/viikko.
  • Ei-kaupalliset banderollit ovat 150 euroa + alv/viikko. Ei-kaupallisten toimijoiden banderollien pinta-alasta sponsorien logot saavat muodostaa korkeintaan 10 prosenttia.