Yrkesinriktad utbildning

En yrkesinriktad utbildning utbildar dig till ett yrkesproffs som efterfrågas på arbetsmarknaden. Utbildningen passar alla åldrar och du kan söka till utbildningarna flexibelt året om.

Vid en yrkesutbildning kan man förvärva en yrkesinriktad grundexamen, yrkesexamen, specialyrkesexamen eller en del av någon examen, samt korta kurser och kompletteringskurser. Det är möjligt att studera vid sidan av arbetet, som lärlingsutbildning, arbetskraftspolitisk utbildning eller personalutbildning.

För varje studerande utarbetas en personlig utvecklingsplan för kunnandet (PUK), där den studerandes tidigare kunnande erkänns och det planeras hurdant kunnande den studerande behöver och hur den förvärvas i olika inlärningsmiljöer. Kunnandet konstateras med hjälp av verkliga produktions- och tjänsteuppgifter i arbetslivet.

Helsingfors stad anordnar yrkesutbildning i stadens yrkes- och vuxeninstitut. Yrkesutbildning anordnas också i privata yrkesskolor.

Informationen för yrkesutbildningen, ärendehanteringstjänst

Rådgivning inom yrkesutbildningen fås via chatt, e-post och telefon.

Fråga i chatten

Stadin ammatti- ja aikuisopistos chatbot-tjänst

Välj ett ämne i chatbotten som intresserar dig. Chatbotten ger dig rätt information. Du kan även ställa frågor till chatbotten och diskutera frågor gällande ansökan och utbildning med en sakkunnig på kundtjänsten.

Öppet varje dag

Ring

Telefontjänsten vid stadin ammatti- ja aikuisopistos kundtjänst

Öppet mån-fre 10-14
Samtalets pris: normalt samtalspris

Serviceställen

15 serviceställen