Suoraan sisältöön

Päivystys

Ensisijainen hoitopaikkasi on oma terveysasema

Helsinkiläisten ensisijainen hoitopaikka äkillisissä sairauksissa ja vähäisissä tapaturmissa on arkisin oma terveysasema.
Terveysasemien yhteystiedot ja aukioloajat


Terveysaseman ollessa kiinni

Päivystysapu-palveluun puh. 116 117 (0 eur) soitetaan ennen päivystykseen hakeutumista. Päivystysapu palvelee ympäri vuorokauden.

Terveyskeskuspäivystys on avoinna

  • arkisin kello 16.00–22.00
  • viikonloppuisin ja pyhinä kello 8.00–22.00. 

Sairaalapäivystys on avoinna aina.

 

Milloin päivystykseen?

  • Jos tutkimusta tai hoitoa ei voida turvallisesti siirtää seuraavaan arkipäivään
  • Jos hoidon viivästyminen aiheuttaa pysyvää terveydellistä haittaa

Tuleeko minun hakeutua päivystykseen?

Soita maksuttomaan Päivystysapu-palveluun puh. 116 117 ennen kuin tulet päivystykseen. Päivystysavusta voit myös kysyä neuvoja äkillisiin terveysongelmiin oman terveysasemasi ollessa suljettu. Sinut ohjataan oikeaan hoitopaikkaan tai saat ohjeita itsehoitoon. Päivystysapu palvelee ympäri vuorokauden.

Päivystyksessä potilaat hoidetaan sairauden mukaisessa kiireellisyysjärjestyksessä, ei tulojärjestyksessä. Hoidon tarpeen ja kiireellisyyden arvioi koulutuksen saanut vastaanottava sairaanhoitaja. Potilas tapaa lääkärin, jos hänen tilansa vaatii päivystyksellistä lääkärin arviota. Osa vaivoista voidaan hoitaa myös sairaanhoitajan vastaanotolla.

Päivystystoiminnan ennakoimattomasta luonteesta johtuen odotusaika vaihtelee. Tavoitteena on, että terveyskeskuspäivystyksen vastaanotolle pääsee kolmen tunnin kuluessa ilmoittautumisesta.

Lisätietoja

Tuleeko minun hakeutua päivystykseen?
Tietoa sairauksista, niiden hoidosta ja lääkkeistä
 

Helsingin kaupungin päivystyspisteet

Yli 16-vuotiaat nuoret ja aikuiset

Alle 16-vuotiaat lapset ja nuoret

Huom! Päivystystoiminta Lastenklinikalla on päättynyt ja lasten päivystys on siirtynyt Uuteen lastensairaalaan. Lasten päivystys aukeaa Uudessa lastensairaalassa tiistaina 25.9. klo 8, perusterveydenhuollon päivystys klo 16.
Yhteystiedot:
Uusi lastensairaala
Stenbäckinkatu 9, PL 347, 00029 HUS
p. 09 4711 (vaihde)JAA
25.09.2018 08:14