Suoraan sisältöön

Päivystys ja kiireellinen hoito

Käytä kasvomaskia sosiaali- ja terveyspalveluissa

Suosittelemme 12 vuotta täyttäneitä käyttämään kasvomaskia kaikissa sosiaali- ja terveyspalvelujen toimipisteissä.

Lue lisää maskisuosituksesta Helsingin koronavirussivustolta.


Saat tietoa kaikista Helsingin terveyspalveluista ja erilaisten sairauksien hoito-ohjeista vuoden jokaisena päivänä ympäri vuorokauden (24 h) tavallisen puhelun hinnalla puhelinnumerosta 09 310 10023.

Päivystys

Ennen päivystykseen hakeutumista soita maksuttomaan palvelunumeroon 116 117.

Alle 16-vuotiaiden ympärivuorokautinen päivystys on Uudessa lastensairaalassa.

Yhteystiedot:
Uusi lastensairaala
Stenbäckinkatu 9, PL 347, 00029 HUS
p. 09 4711 (vaihde)

Yli 16-vuotiaiden ympärivuorokautinen päivystys on Haartmanin sairaalan ja Malmin sairaalan päivystyksissä.

Kiireellinen hoito

Äkillisissä mielenterveyden ja päihdeongelmissa saat apua omalta terveysasemaltasi. Terveysasemat ovat auki arkisin klo 8–16. Terveysasemilla työskentelee mm. mielenterveys- ja päihdetyön sairaanhoitajia.

Jos olet 13–23-vuotias, niin saat neuvoja ja apua päihde-, mielenterveys- tai pelaamisongelmiin arkipäivisin Helsingin nuorisoasemalta. Myös päihteillä, pelaamisella tai mielenterveyden häiriöllä oireilevien nuorten läheiset voivat ottaa yhteyttä nuorisoasemalle.

Kiireellisissä vakavissa aikuisten psykiatrisissa ongelmatilanteissa saat apua psykiatrian poliklinikoiden akuuttityöryhmistä. Psykiatrian poliklinikat ovat avoinna maanantaista perjantaihin. Jos sinulla on jo hoitosuhde psykiatrian poliklinikalle, voit kiireellisissä tilanteissa hakeutua sinne ilman ajanvarausta arkiaamuisin klo 9.30–10.00 välillä.

Päihdepoliklinikoille ja siellä toteutettavaan alkoholivieroitukseen pääset ilman ajanvarausta arkiaamuisin klo 9–10.30 välillä. Päihdepoliklinikoilla saat hoidon tarpeen arviointia sekä ohjausta ja neuvontaa päihdepalveluihin liittyvissä asioissa.

Selviämishoitoasema30.03.2022 11:54