Päivystys ja kiireellinen hoito

Saat tietoa kaikista Helsingin terveyspalveluista ja erilaisten sairauksien hoito-ohjeista vuoden jokaisena päivänä ympäri vuorokauden (24 h) tavallisen puhelun hinnalla puhelinnumerosta 09 310 10023.

Päivystys

Alle 16-vuotiaiden päivystys on HYKS:n Lastenklinikan päivystyksessä (Stenbäckinkatu 11, puh. 09 87 10023).

Yli 16-vuotiaiden ympärivuorokautinen päivystys on Haartmanin sairaalan ja Malmin sairaalan päivystyksissä.

 • Haartmanin sairaalan päivystys (ensisijaisesti eteläisen, keskisen ja läntisen Helsingin asukkaat)
  Haartmaninkatu 4, rakennus 12
  puh. 09 310 63231
  Kartta

 • Malmin sairaalan päivystys (ensisijaisesti itäisen, kaakkoisen, koillisen ja pohjoisen Helsingin asukkaat)
  Talvelantie 6, J-porras
  puh. 09 310 67204
  Kartta

Haartmanin ja Malmin sairaaloiden päivystysalueet

Auroran sairaalan psykiatrinen päivystysyksikkö on siirtynyt helmikuussa 2015 Haartmanin ja Malmin sairaaloiden päivystyksiin.
 

Kiireellinen hoito

Äkillisissä mielenterveyden ja päihdeongelmissa saat apua omalta terveysasemaltasi. Terveysasemat ovat auki arkisin klo 8–16. Terveysasemilla työskentelee mm. mielenterveys- ja päihdetyön sairaanhoitajia.

Jos olet 13–23-vuotias, niin saat neuvoja ja apua päihde-, mielenterveys- tai pelaamisongelmiin arkipäivisin Helsingin nuorisoasemalta. Myös päihteillä, pelaamisella tai mielenterveyden häiriöllä oireilevien nuorten läheiset voivat ottaa yhteyttä nuorisoasemalle.

Kiireellisissä vakavissa aikuisten psykiatrisissa ongelmatilanteissa saat apua psykiatrian poliklinikoiden akuuttityöryhmistä. Psykiatrian poliklinikat ovat avoinna maanantaista perjantaihin. Jos sinulla on jo hoitosuhde psykiatrian poliklinikalle, voit kiireellisissä tilanteissa hakeutua sinne ilman ajanvarausta arkiaamuisin klo 9–10.30 välillä.

Päihdepoliklinikoille ja siellä toteutettavaan alkoholivieroitukseen pääset ilman ajanvarausta arkiaamuisin klo 9–10.30 välillä. Päihdepoliklinikoilla saat hoidon tarpeen arviointia sekä ohjausta ja neuvontaa päihdepalveluihin liittyvissä asioissa.

SelviämishoitoasemaJAA
15.06.2017 10:16