Lukioon hakijalle

Voit ilmoittautua lukiotutkinnon suorittajaksi jos olet täyttänyt 18 vuotta ja sinulla on peruskoulun päättötodistus. Keskiarvorajaa aikuislukio-opintoihin ei ole. Uusia opiskelijoita otetaan jokaiselle periodille.

Voit ilmoittautua lukion opiskelijaksi ympäri lukukauden, joustavasti. Alaikäisiä opiskelijoita otetaan aikuislukioon vain rehtorin päätöksellä painavasta syystä. 

Lisätietoa saat aikuislukion opinto-oppaasta, opinto-ohjaajalta ja olohuoneesta.

Päivälukiosta aikuislukioon siirtymisen OHJE(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Olohuone palvelee ti+ke 16-17 Mäkelänrinteessä ja verkossa

Paikalla tuloaulassa on aina 1-3 henkilökunnan jäsentä (opo, erityisopettaja tai lukioluotseja). 

Tarjolla kahvia ja teetä. Tule asian kanssa tai ilman asiaa. Olohuoneesta saat juttuseuraa tai neuvoja koulun käytännöissä ilman ajan varaamista erikseen. Voit liittyä selaimella tai esimerkiksi puhelimen Microsoft Teams -sovelluksella. 

Etälinkki Opiskelijan Olohuoneeseen - tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 16 - 17.00 (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Ilmoittautuminen

Tarvitset ilmoittautumista varten:

 1. Todistukset aiemmista opinnoista

  Etsi tarvittavat todistukset (peruskoulun päättötodistus, ammatillisen perustutkinnon todistus, lukion erotodistus tai todistukset ulkomailla suoritetuista tutkinnoista). Uudemmat tutkinnot ja tiedot voi jakaa OmaOpintopolku-palvelun(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)kautta saatavalla linkillä. Linkin voit ilmoittautumislomakkeessa laittaa lisätietoja-kohtaan.

  Peruskoulun todistusta ei tarvitse liittää, jos olet käynyt sen jälkeen toisen asteen kouluja. Mikäli erotodistuksia on useammasta lukiosta, liitä ne kaikki ilmoittautumislomakkeeseen.

 2. Selvitys aiemmasta osallistumista ylioppilaskirjoituksiin

  Etsi mahdolliset tehdyt yo-kokeet ja todistukset niistä.

 3. Tiedot aiemmista tutkinnoistasi

  Jos sinulla on ammatillinen perustutkinto, täytä tutkinto-opiskelijan lomake ja liitä perustutkintotodistus lomakkeelle, niin näemme opiskelusi tavoitteen. Jos kuitenkin haluat suorittaa siitä huolimatta koko lukion oppimäärän eli 88 opintopistettä, voit kirjoittaa sen lisätiedot-kohtaan.

 4. Kun sinulla on nämä tiedot, täytä ilmoittautumislomake lomake huolellisesti

Huom! Tutkinto-opiskelijaksi hakeva: Liitä ilmoittautumislomakkeen yhteyteen todistukset edellisistä koulutuksista. Ilman liitteitä tulevia ilmoittautumisia ei käsitellä. 

Sinun pitäisi saada toimiston lähettämänä koulun tunnukset noin kolmen vuorokauden kuluessa  ilmoittamaasi sähköpostiin. Jos tunnuksia ei kuulu, voit pyytää niitä osoitteesta konepaja.tunnus@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman).

Varaa aika opinto-ohjaaja Iina Vileniukselta verkko- tai lähiohjaukseen TÄMÄN LINKIN(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) takaa löytyvän ajanvaraussivun kautta. 

Opinto-ohjaaja: Voit varata verkko-ohjausajan yhdessä opiskelijasi kanssa, jos kaipaatte nivelvaiheen ohjausta aikuislukioon siirtymisessä tai haluatte kartoittaa mahdollista siirtymää.