Leikkipuistojen kesä

Tervetuloa leikkipuistojen kesä -sivulle!

Helsingin leikkipuistot tarjoavat lapsiperheille ja koululaisille kesällä mukavaa ja monipuolista tekemistä, ohjattuja toimintatuokioita ja erilaisia tapahtumia turvallisessa ympäristössä. Leikkipuiston henkilökunta on lapsia ja perheitä varten. Leikkipuistot ovat avoinna arkipäivisin, toiminta on maksutonta eikä siihen tarvitse ilmoittautua.

Puistossa Kerttu on leppäkerttu

Leikkipuistojen kesän toiminta

Tervetuloa leikkimään, liikkumaan, musisoimaan ja askartelemaan. Toiminta on maksutonta, eikä siihen tarvitse ilmoittautua.

Vanhemmilla on mahdollisuus tutustua muihin lapsiperheisiin ja lapset saavat leikkiseuraa. Voit lämmittää omia eväitä ja keittää kahvia tai teetä. Ohjatun lomatoiminnan lisäksi lasten käytössä ovat leikkipuiston lelut ja pelit. Perheet saavat viettää vapaasti aikaa auki olevissa leikkipuistoissa.

Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja saat leikkipuiston henkilökunnalta.

lapsi liukumäessä
Kuva: Jefunne Gimpel

Koululainen on tervetullut viettämään kesälomapäivää leikkipuistossa. Leikkipuistossa voi leikkiä, tavata kavereita, osallistua ohjattuun toimintaan tai vain oleilla sekä lähteä mukaan retkille ja seikkailemaan. 

Lomapäivä leikkipuistossa voi olla lyhyt vierailu tai leikkipuistoon voi tulla päivittäin. Henkilökunta huolehtii koululaisten turvallisuudesta päivän ajan. Huoltaja voi halutessaan jättää henkilökunnalle yhteystietonsa sekä ilmoittaa, mitä ovat sopineet koululaisen kanssa päivästä (esimerkiksi kotiinlähtöaika, saako lähteä itsenäisesti, tms.). Lapset ovat vakuutettuja leikkipuistossa leikkipuiston toiminta-aikana. Leikkipuistossa ensisijainen vastuu lapsesta on huoltajalla. Vastuulla tarkoitamme, että koululaisen huoltaja ja leikkipuiston henkilökunta yhdessä arvioivat koululaisen kyvyt, taidot ja valmiudet osallistua leikkipuiston kesätoimintaan.

Lisätietoja saat leikkipuiston henkilökunnalta.

Lapsia leikkii vesisuihkussa
Kuva: Konsta Linkola

Leikkipuistojen kesäruokailua on järjestetty Helsingissä jo 82 vuotta! Kesäruokailua järjestetään kaikissa auki olevissa leikkipuistoissa (poislukien leikkipuisto Loru).

Kesäruoka on maksuton ja se tarjotaan arkipäivisin klo 12 alle 16-vuotiaille lapsille. Lapsella tulee olla mukana omat ruokailuvälineet: lautanen, muki ja lusikka. Ruokajuomana on vesi. Kesäruoka on useimpina päivinä keittoa, joten sitä on hyvä täydentää omalla voileivällä. Ruokalistat ovat nähtävillä leikkipuistoissa sekä Palvelukeskus Helsingin sivulla Leikkipuistojen kesäruokailu(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Lisätietoja saat leikkipuiston henkilökunnalta.

Kuva: Konsta Linkola

Osa leikkipuistoista järjestää koululaisten maksuttomia päiväleirejä 1.-3.-luokkalaisille. Päiväleirit kestävät maanantaista perjantaihin (juhannusviikolla maanantaista torstaihin). Päiväleirien toiminta-aika on kello 9-16.

Päiväleireille ilmoittaudutaan 10.4.2024 klo 9 alkaen. Voit ilmoittaa lapsesi päiväleirille sähköpostitse suoraan leirin järjestävään leikkipuistoon. Kirjoita ilmoittautumiseen lapsen nimi, tämänhetkinen luokka-aste ja huoltajan yhteystiedot. Leiripaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Emme huomioi ennen ilmoittautumisaikaa saapuneita leiri-ilmoittautumisia. Leirin järjestävästä leikkipuistosta otetaan sinuun yhteyttä ilmoittautumisen jälkeen.

Ennen päiväleirin alkua on tärkeää, että koululaisen huoltaja ja leikkipuiston henkilökunta yhdessä arvioivat koululaisen kyvyt, taidot ja valmiudet osallistua itsenäisesti ohjattuun ryhmätoimintaan. 
Lapset ovat vakuutettuja leikkipuistossa leikkipuiston päiväleirin ajan.

Lisätietoja saat leikkipuiston henkilökunnalta ja johtavalta leikkipuisto-ohjaajalta.

Päiväleirit leikkipuistoissa kesällä 2024

ILMOITTAUTUMINEN ALKAA KESKIVIIKKONA 10.4.2024 KLO 9 ALKAEN

Lapset askartelevat leikkipuistossa
Kuva: Konsta Linkola

Koko kesän avoinna olevat leikkipuistot

Piika, Vähätupa, Kannelmäki, Laurinniitty, Munkki, Isonneva, Taivallahti, Lahnalahti, Intia, Mäkitorppa, Viikkari, Kurranummi, Linja, Traktori, Maasälpä, Linnunrata, Tuorinniemi, Rudolf, Myllynsiipi, Mellunmäki, Lohikäärmepuisto, Mustakivi, Etupelto

3.-28.6. avoinna olevat leikkipuistot

Trumpetti, Nuoli, Ida, Torpparinmäki, Kotinummi, Kankarepuisto, Kiikku, Iso-Antti, Hilleri, Arabia, Brahe, Loru, Ulvila, Maunula

1.7.-7.8. avoinna olevat leikkipuistot

Nurkka, Kipinäpuisto, Orava, Lehdokki

Remontissa koko kesän

Ruoholahti, Seppä, Sanna, Viiri, Kimmo, Filpus, Lampi, Rusthollari, Tapuli

Koko kesän suljettuna olevat leikkipuistot

Santahamina, Kiiltotähti, Roihuvuori, Salpausselkä, Kesanto, Strömberg

Tänään tavataan -kahvila edistää eri kieli- ja kulttuuritaustaisten perheiden kohtaamista, yhdessä toimimista ja keskustelua suomen kielellä viihtyisässä ja kiireettömässä ympäristössä. Aikuiset tutustuvat toisiinsa ja lapset saavat leikkikavereita. Toimintaan voi osallistua myös ilman lasta (jos lapsi on esim. päiväkodissa). 

Tänään tavataan kesäkahvilat koko kesän (3.6.–2.8.)

 • Tiistaisin klo 10–11
  • Leikkipuisto Kannelmäki (Kanneltie 1 a, Kannelmäki)
 • Perjantaisin klo 9:30–11         
  • Lp Kurranummi (Kotinummentie 51,  Tapanila)

Tänään tavataan kesäkahvilat kesäkuussa (3.6.–28.6.)

 • Keskiviikkoisin klo 10–11
  • Leikkipuisto Brahe (Porvoonkatu 4, Kallio)
 • Keskiviikkoisin klo 10-11
  • Leikkipsuisto Mustakivi (Vedenottamontie 6, Vuosaari)
 • Keskiviikkoisin klo 10-11:30
  • Leikkipuisto Kotinummi ja Taiteilijat O:n Taidekummityöpaja (Uudenpellonkuja 5, Malmi)
 • Torstaisin klo 10-11:30
  • Leikkipuisto Kiikku ja Taiteilijat O:n Taidekummityöpaja (Kiikku 6, Kontula)