Aineopiskelu

Lukion aineopiskelu

Helsingin aikuislukiossa voit opiskella yksittäisiä lukion aineita, sekä korottaa suoritettuja arvosanoja. Helsingin toiseen asteen opiskelijana saat suorittaa opintoja ilmaiseksi ja opinnot voidaan lukea hyväksi toisessa oppilaitoksessa, esimerkiksi päivälukiossa, osaksi normaalia lukion oppimäärää. 

Voit täydentää lukio-opintojasi uusilla aineilla tai laajemmilla oppimäärillä. Lukion päättöarvosanojen korottamista varten sinun kannattaa tehdä suunnitelma, jonka tekemisessä auttaa Suvi Niemi-Kapee. Suunnittelussa sinua ohjataan käymään korotuksen kannalta oikeat opintojaksot. 

Sinulla on mahdollisuus täydentää lukion lyhyen matematiikan oppimäärä vuodessa pitkäksi oppimääräksi. Fysiikan, kemian ja biologian oppimääriä voit myös laajentaa, ja nämä oppiaineet voit opiskella myös etänä koko lukuvuoden. 

Lisätietoa aineopiskelusta (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Aineopiskelijana sinun kannattaa perehtyä opiskelun käytäntöihin ja pysyä ajan tasalla opinnoissasi tiedotteiden, vuosittain julkaistavan opinto-oppaan ja Wilman avulla. 

Ilmoittaudu lukion aineopiskelijaksi(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Olohuone ohjaa tiistaisin ja keskiviikkoisin 16-17 Mäkelänrinteessä ja verkossa

Opiskeijan Olohuone toimii Mäkelänrinteen tuloaulassa ja verkossa tiistaisin ja keskiviikkoisin 16-17. Paikalla on aina 1-3 henkilökunnan jäsentä (opo, erityisopettaja tai lukioluotseja). Olohuoneessa on tarjolla kahvia ja teetä. Tule asian kanssa tai ilman asiaa. Olohuoneesta saat juttuseuraa tai neuvoja koulun käytännöissä ilman ajan varaamista erikseen. Voit liittyä selaimella tai esimerkiksi puhelimen Microsoft Teams -sovelluksella. 

Etälinkki Opiskelijan Olohuoneeseen - tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 16 - 17.00  (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)