Ohjeita etäopiskeluun

Etäopiskelu mahdollistaa opiskelemisen paikasta riippumatta. Etäopinnoissa osallistut oppitunneille opettajan kanssa oman tietokoneesi välityksellä. Opintojaksolle voi osallistua etänä, jos se järjestetään täysin etäopetuksena tai hybridiopetuksena. Etäopiskelussa kannattaa kuitenkin huomioida muutamia asioita.
 1. Ole ajoissa!

  Varmista, että olet ajoissa aloittamassa tuntia. Jos tulet paikalle myöhässä tai joudut aloittamaan etuajassa, muista ilmoittaa siitä opettajalle.

 2. Rauhoitu opiskelemaan!

  Kun osallistut etäopetukseen, älä tee muita asioita samaan aikaan. Varmista, että sinua ei häiritä, vaan saat keskittyä oppituntiin.

 3. Hanki toimivat laitteet!

  Tarvitset etäopiskeluun tietokoneen, hyvän nettiyhteyden, kuulokkeet ja kameran. Kannattaa varmistaa jo ennen ensimmäistä tuntia, että pääset kirjautumaan etäopetusalustalle ja saat linkin toimimaan.

 4. Kysy apua!

  Etäopiskelu voi olla joskus yksinäistä, koska normaalia luokkahuoneen vuorovaikutusta ei ole samalla tavalla kuin lähiopetuksessa. Jos et ymmärrä jotain tai olet epävarma, kysy opettajalta tai opiskelukavereilta apua!