Ammattilukio

Helsingin aikuislukio järjestää Stadin ammatti- ja aikuisopiston opiskelijoille lukio-opetusta. Ammattilukiossa voit suorittaa lukio-opintoja, osallistua ylioppilaskokeisiin ja saada ammatillisen perustutkinnon lisäksi ylioppilastutkintotodistuksen. Tällöin olet suorittanut kaksoistutkinnon.

Yo-tutkintoon valmentavien opintojen suorittaminen kestää noin 3–4 vuotta. Osallistut koko opiskelusi ajan lukio-opintoihin kahtena päivänä viikossa.

Halutessasi voit opiskella myös Helsingin aikuislukion ilta- ja verkko-opintoja maksutta. Mikäli sinulla jo on aiempia lukiosuorituksia, ne voidaan lukea hyväksi opintoihisi.

Lue ammattilukiosta lisää StadinAO:n sivuilta (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Ilmoittaudu ammattilukion opiskelijaksi (SAO)(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Ammattilukiossa lukio-opintojen opinto-ohjaajasi on Elina Lehkonen (elina2.lehkonen(at)edu.hel.fi). Ota yhteys Elinaan jos kaipaat suunnitteluapua lukio-opintoihin.

Ammattilukiossa kaikilla ryhmillä on oma lukioluotsi. Hän on opettaja, joka ohjaa ryhmäänsä lukio-opintojen käytäntöihin ja opiskelun arkeen liittyvissä asioissa. Käänny rohkeasti lukioluotsin puoleen, jos sinulle tulee haasteita tai kysyttävää.

Kenen kannattaa valita ammattilukio? Katso mitä ammattilukiolaiset itse kertovat. (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)