Hae ammatilliseen koulutukseen

Jatkuva haku tarjoaa sinulle väylän ammatillisiin perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkintoihin. Voit myös tulla tekemään tarvitsemasi tutkinnon osan tai kehittää omaa osaamistasi erilaisilla lyhytkoulutuksilla. Yhteishaku järjestetään kevättalvella ja on tarkoitettu ensisijaisesti perusopetuksen tai valmentavan koulutuksen päättäville nuorille.

Tällä sivulla

Kuva: Jefunne Gimpel

Haku ammatilliseen koulutukseen

Voit hakea ammatilliseen koulutukseen joustavasti läpi vuoden. Suorita koko tutkinto tai täydennä osaamistasi erilaisilla lyhytkoulutuksilla.

Jatkuvassa haussa voit hakea ammatillisiin perustutkintoihin, ammatti- ja erikoisammattitutkintoihin, oppisopimuskoulutukseen ja tutkintokoulutukseen valmentavaan koulutukseen (TUVA).

Hae jatkuvassa haussa, jos sinulla on toisen asteen tutkinto, korkeakoulututkinto tai työelämässä tai aiemmissa opinnoissa hankittua osaamista. Voit hakea myös, jos olet jäänyt ilman opiskelupaikkaa. Hakuohjeet löydät oppilaitosten verkkosivuilta.

Yhteishaussa voit hakea ammatilliseen perustutkintokoulutukseen, lukiokoulutukseen, vaativan erityisen tuen perusteella järjestettävään ammatilliseen koulutukseen, tutkintokoulutukseen valmentavaan koulutukseen (TUVA), työhön ja itsenäiseen elämään valmistavaan koulutukseen (TELMA) ja kansanopistojen oppivelvollisille tarkoitetuille vapaan sivistystyön linjoille.

Hae yhteishaussa, jos olet päättämässä peruskoulua tai olet jo käynyt sen eikä sinulla ole ammatillista tutkintoa, lukion oppimäärää tai korkeakoulututkintoa.