Hyppää pääsisältöön

Tutkintokoulutukseen valmentava koulutus (TUVA)

Mietitkö vielä, mitä haluaisit opiskella tai tarvitsetko apua unelmiesi koulutukseen pääsemiseksi? Silloin TUVA-koulutus voisi olla sinua varten.

Tutkintokoulutukseen valmentavassa koulutuksessa yhdistyvät aiemmat toiselle asteelle valmentavat koulutukset eli perusopetuksen lisäopetus (kymppiluokka), lukioon valmistava koulutus (LUVA) ja tutkintokoulutukseen valmentava koulutus (VALMA). Uusi TUVA-koulutus alkaa 1.8.2022.

Voit osallistua TUVA-koulutukseen, jos tarvitset valmentavaa koulutusta riippumatta siitä, oletko oppivelvollinen. Koulutus kestää enintään vuoden. Voit kuitenkin siirtyä lukioon tai ammatillisiin opintoihin heti, kun olet saavuttanut riittävät valmiudet ja tiedät, mitä haluat opiskella. TUVA tarjoaa hyvän väylän lukiokoulutukseen, ammatilliseen koulutukseen tai työelämään.

TUVA-koulutuksessa voit

- tarkentaa suunnitelmiasi jatko-opinnoista
- korottaa perusopetuksen arvosanoja
- opiskella osia lukio- ja ammatillisesta koulutuksesta.

Sinulle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma valmiuksiesi ja tavoitteidesi perusteella.

Haku TUVA-koulutukseen

  • Jos olet peruskoulun päättävä tai aiemmin päättänyt ja sinulla ei ole toisen asteen tutkintoa eikä korkeakoulututkintoa, voit hakea TUVA-koulutukseen 22.2.-22.3.2022 Opintopolussa . Hakuaika päättyy klo 15.
  • Muut kuin edellä mainitut hakijat voivat hakea TUVA -koulutukseen Stadin AO:n jatkuvassa haussa . Hakuajat ilmoitetaan kevään aikana.
Kuva: Maija Astikainen

Tutustu myös näihin

Palvelupaikat

Katso aukioloajat ja yhteystiedot
Katso aukioloajat ja yhteystiedot
Katso aukioloajat ja yhteystiedot
Katso aukioloajat ja yhteystiedot