Iltalukio

Opiskelu aikuislukiossa

Opiskelun aloittaminen vaatii monenlaisia toimenpiteitä ja suunnitelmia. Lue huolellisesti opinto-opasta, varaa oma henkilökohtainen aloitusohjaus opinto-ohjaajalta (koskee tutkinto-opiskelijoita) ja ole itse aktiivinen selvittämään omaa polkuasi aikuislukiossa. Ota tarvittaessa myös heti alkuvaiheessa yhteys aikuislukion erityisopettajaan, mikäli sinulla on haasteita jossakin opiskeluun liittyvässä asiassa tai oppimisessa.

Olohuone on ohjauspaikka, jossa voit pistäytyä kysymässä opiskelun arkeen liittyviä pieniä asioita. Aikataulut päivittyvät tulevan lukuvuoden osalta elokuun alussa tälle sivulle.

  • Aikuislukio-opinnot valmistavat sinua korkeakouluopintoihin.
  • Aikuislukiossa voit aineopiskelijana täydentää jo tehtyjä lukio-opintojasi ja ylioppilastutkintoasi.
  • Aikuislukiossa voit paikata kielitaitoasi, matematiikan osaamista, kirjoittamisen ja viestinnän taitojasi, sekä monenlaisia muita yleissivistäviä aukkoja. Opiskelu voi olla tavoitteellista tai harrastamista. 
  • Voit aloittaa lukio-opinnot starttikursseilla, jos opiskelutaitojasi tai kielitaitoasi pitää vielä vahvistaa. 
  • Huomioimme aikuislukiossa erilaiset opiskelijat, heidän tarpeensa ja heidän tavoitteensa. Muista kertoa opettajalle, opolle tai erityisopelle jos sinulla on opiskeluun liittyviä erityisiä tarpeita.
  • Aikuislukio tarjoaa myös mahdollisuuden tutustua erilaisiin ihmisiin esimerkiksi musaklubilla. Hieno musiikkiluokka odottaa innokkaita uusia musisoijia. Voit tulla ilman taustaosaamista, asenne on tärkein. Kysy lisätiedot Harri Veteliltä.