Lasten toimintaterapia

Alle 7-vuotiaan lapsen toimintaterapia-arviossa selvitämme, millaista tukea lapsi kaipaa kehitykseensä.

Tavoitteenamme on havaita kehityksen ja oppimisen pulmat mahdollisimman varhain. Ennaltaehkäisemme ja vähennämme ongelmien syvenemistä.

Arviokäynnillä kartoitamme lapsen kehityksen osa-alueita, kuten motoriikkaa, näönvaraista hahmottamista ja aistitiedon käsittelyä.

Useimmiten lapsi saa lähetteen toimintaterapiaan, kun laajassa neuvolatarkastuksessa tai päiväkodissa on ilmennyt tarkempaa selvittelyä vaativia asioita.

Yleensä lapsi käy toimintaterapiassa 2-3 kertaa. Ensimmäinen käynti kestää noin tunnin. On tärkeää, että lapsen vanhempi tai muu lapsen hyvin tunteva aikuinen on mukana ensimmäisellä käynnillä. Toimintaterapeutti voi tulla myös lapsen omaan toimintaympäristöön eli päiväkotiin tai kotiin.

Arviokäynnin jälkeen toimintaterapeutti antaa perheelle kotiharjoitteluohjeita tai suosittelee lapselle toimintaterapiakuntoutusta joko kaupungin terapiapalveluissa tai palvelusetelillä. Joskus toimintaterapeutti voi suositella lisätutkimuksia erikoissairaanhoidossa tai puheterapeutin, fysioterapeutin tai neuvolapsykologin luona.

Tarjoamme toimintaterapiaa myös vauvoille. Ohjaamme vanhempia toimimaan vauvan kanssa, kun vauva on itkuinen tai hänellä on syömis- tai nukkumispulmia tai aistiyliherkkyyksiä. Vauvojen toimintaterapiaan tarvitset lähetteen neuvolasta.

Toimintaterapeutit työskentelevät osana perhekeskusmallia.

Toimintaterapia on maksutonta.

Jos olet jo asiakas, voit lähettää meille viestin Maisassa. Voit myös soittaa puhelinpalveluumme ja jättää viestin ja yhteystietosi vastaajaan, niin soitamme sinulle takaisin.