Ravitsemusterapia lapsille ja nuorille

Ravitsemusterapia tukee lapsen ja nuoren kasvua ja kehitystä silloin, kun perheesi tarvitsee ravitsemukseen liittyvää erityisosaamista.

Monipuolinen ruokavalio ja riittävä ravintoaineiden saanti tukevat lapsen kasvua ja kehitystä.

Jos olet huolissasi lapsesi ruokavaliosta ja sen vaikutuksesta lapsen kasvuun ja hyvinvointiin, ota yhteyttä neuvolaan, kouluterveydenhoitajaan tai omalle terveysasemalle. Hoitaja tai lääkäri keskustelee kanssanne ja antaa ravitsemusohjausta.

Sairaudet, kuten allergiat ja ruoansulatuskanavan sairaudet voivat aiheuttaa rajoituksia ruokavalioon. Myös ylipaino, valikoiva syöminen, erittäin yksipuolinen ruokavalio tai epäily syömishäiriöstä voivat olla syy ottaa yhteyttä hoitajaan tai lääkäriin. Hoitaja tai lääkäri voi tarvittaessa ohjata lapsen tai nuoren ravitsemusterapiaan.

Ravitsemusterapeutti arvioi lapsen tai nuoren ruokavalion ja antaa perheelle yksilöllistä ohjausta ja neuvoja. Alle kouluikäinen lapsi voi olla mukana vastaanotolla, jos vanhemmat haluavat. Nuori voi tulla vastaanotolle ilman vanhempia, jos vanhemmat tai nuori itse niin haluaa.

Ravitsemusterapeuttien vastaanottopaikat vaihtelevat. Kerromme vastaanottopaikan ajanvarauksen yhteydessä tai ajanvarauksen jälkeen kotiin tai Maisaan tulevassa viestissä.

Ravitsemusterapeutin palvelu on maksutonta. Palveluun tarvitaan lähete.