Rokotusohjelman mukaiset rokotukset aikuisille

Saat kansalliseen rokotusohjelmaan kuuluvat rokotukset maksutta terveysasemaltasi.

Kansallinen rokotusohjelma sisältää rokotukset muun muassa kurkkumätää, jäykkäkouristusta, tuhkarokkoa, sikotautia, vihurirokkoa ja poliota vastaan. Saat rokotukset maksutta omalla terveysasemallasi. Ota yhteyttä terveysasemallesi Maisan kautta tai puhelimitse.

Kaikkia kansalliseen rokotusohjelmaan kuuluvia rokotuksia annetaan terveysasemien lisäksi työterveyshuollossa ja yksityisillä lääkäriasemilla.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeiden mukaan aikuisen tulee itse huolehtia siitä, että hän on saanut jäykkäkouristus-, kurkkumätä- ja poliorokotusten perussarjan. Annamme kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotukset lapsille ja nuorille neuvoloissa, kouluissa ja oppilaitoksissa.

Kurkkumätä-jäykkäkouristusrokote (dT)

Suoja kurkkumätää ja jäykkäkouristusta vastaan kannattaa aina pitää voimassa. Alle 65-vuotiaat tarvitsevat tehosteen 20 vuoden välein, yli 65-vuotiaat 10 vuoden välein.

Tuhkarokko-, sikotauti- ja vihurirokkorokote (MPR)

Jos olet syntynyt Suomessa vuonna 1975 tai sen jälkeen, MPR-rokote on kuulunut neuvolassa annettaviin rokotuksiin.

Jos et ole saanut MPR-rokotetta tai sairastanut näitä tauteja, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelee rokotuksen ottamista.

Poliorokote (IPV)

Vuonna 1940 tai sen jälkeen Suomessa syntyneet ja kasvaneet ovat saaneet poliorokotuksen rokotusohjelmien mukaisesti esimerkiksi neuvolassa tai koulussa.

Jos matkustat polion esiintymisalueille tai tulet Suomeen oleskeltuasi yli neljä viikkoa maassa, jossa poliota esiintyy, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelee tehosteeksi yksittäistä poliorokotetta.

Jos et ole syntynyt ja kasvanut Suomessa, saat kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotteet omalta terveysasemaltasi. Ota yhteyttä terveysasemalle Maisan kautta tai puhelimitse.

Palvelupaikat

23 palvelupaikkaa
Haagan terveysasema

Haagan terveysasema

Osoite: Huovitie 5, 00400 Helsinki

Jakomäen terveysasema

Osoite: Vuorensyrjä 8, 00770 Helsinki

Kalasataman terveysasema

Osoite: Työpajankatu 14 A, 00580 Helsinki
Kannelmäen terveysasema

Kannelmäen terveysasema

Osoite: Laulukuja 4, 00420 Helsinki

Kivelän terveysasema

Osoite: Sibeliuksenkatu 14, 00260 Helsinki

Kivikon terveysasema

Osoite: Kivikonkaari 21, 00940 Helsinki

Kontulan terveysasema

Osoite: Ostoskuja 3, 00940 Helsinki

Laajasalon terveysasema

Osoite: Koulutanhua 2 A, 00840 Helsinki