Takaisinsoittomme on ruuhkautunut. Pahoittelemme, että vastaaminen kestää tavallista pidempään. Soitathan meille vain kerran. Soitamme sinulle takaisin viikon kuluessa.

Keskitetty ehkäisyneuvonta

Keskitetty raskauden ehkäisyneuvonta palvelee sinua esimerkiksi ehkäisykapseliin tai raskauden ehkäisyn ongelmiin liittyvissä asioissa.

Saat raskauden ehkäisyyn liittyvää neuvontaa omalla terveysasemallasi, koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa sekä neuvolassa. Erityisissä tilanteissa sinua palvelee keskitetty ehkäisyneuvonta. Näet listauksen näistä tilanteista tämän tekstin lopussa.

Saat meihin yhteyden soittamalla. Puheluusi vastaa terveydenhoitaja, joka voi neuvoa ehkäisyasioissa sekä varata ajan terveydenhoitajan tai lääkärin vastaanotolle. Käytössämme on takaisinsoittopalvelu.

Voit myös lähettää viestin Maisassa, jos sinulla on voimassa oleva ajanvaraus keskitettyyn ehkäisyneuvontaan tai jos edellisestä käynnistäsi on alle 6 kuukautta.

Palvelemme sinua Kalasataman ja Vuosaaren terveys- ja hyvinvointikeskuksissa.

Kalasataman ja Vuosaaren terveysasemilla toimii alle 25-vuotiaille suunnattu neuvontapalvelu, johon ei tarvitse varata aikaa. Neuvonta palvelee kaikkia sukupuolia. Vastaanotolla voit keskustella terveydenhoitajan ja seksuaalineuvojan kanssa luottamuksellisesti ehkäisyn lisäksi seksuaalisuudesta, seurustelusta, parisuhteesta, kuukautisista ja muista mieltä askarruttavista asioista.

Jos olet tulossa vastaanotolle ensimmäistä kertaa, voit täyttää ja tulostaa esitietolomakkeen mukaasi. Lomakkeita on myös odotusaulassa.

Hoitajan ja lääkärin vastaanotot ovat maksuttomia.

Ehkäisyvälineet ovat maksuttomia alle 25-vuotiaille sekä tietyissä muissa tilanteissa. Lue lisää tekstin lopussa olevasta linkistä.

Jos ehkäisyvalmiste on sinulle maksullinen, saat sähköisen reseptin, jolla ostat valmisteen apteekista.

Palvelemme sinua seuraavissa tilanteissa

Ota yhteyttä meihin, jos haluat ehkäisymenetelmäksi ehkäisykapselin tai jos haluat poistaa ehkäisykapselin. 

Ehkäisykierukka asetetaan meillä 

  • jos olet alle 25-vuotias
  • jos et ole koskaan ollut raskaana 
  • jos synnytyksestäsi on alle 6 kuukautta 
  • jos kaikki synnytyksesi ovat tapahtuneet keisarileikkauksella 
  • jos kierukan laitto ei ole jostain syystä onnistunut terveysasemalla. 

Poistamme ehkäisykierukan, jos sen poisto ei ole onnistunut terveysasemalla.

Ota yhteyttä meihin, jos sopivan ehkäisymenetelmän löytäminen on hankalaa perussairauksien, elämäntilanteesi tai aiempien ehkäisyongelmien vuoksi.

Ota yhteyttä meihin, jos olet alle 17-vuotias ja harkitset raskauden ehkäisyn aloittamista.

Palvelupaikat

Keskitetty ehkäisyneuvonta, Kalasatama

Osoite: Työpajankatu 14 A, 00580 Helsinki

Keskitetty ehkäisyneuvonta, Vuosaari

Osoite: Kahvikuja 3, 00980 Helsinki