Ajankohtaista venepaikoista

Tällä sivulla

Päivitetty 22.4.2024

Ajankohtaista!

Tervehdys venepaikkavarauksista!

Olemme juuri julkaisseet uuden uutiskirjeen, joka sisältää tietoa vapaista venepaikoista, venepaikan edelleenvuokrauksesta sekä sähköjen ja vesien avaamisesta talvisäilytysalueella.

Lue Vene Helsingissä uutiskirje 1/2024(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Maksetusta venepaikasta voi luopua 30.4.2024 mennessä, jolloin venepaikkamaksu hyvitetään vielä täysimääräisenä. Tämän jälkeen kesän 2024 venepaikkamaksua ei enää hyvitetä eikä venepaikkaa voi vuokrata eteenpäin.

Tärkeää tietoa kauden 2024 laskutuksesta

Venepaikkalaskut kaudelle 2024 on lähetetty. Otathan yhteyttä, mikäli et ole saanut laskua ja sinulla on ollut venepaikka kaupungilla viime kesänä. Laskujen eräpäivä on 8.1.2024. Muistathan ilmoittaa venepaikkavarauksiin, jos puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi on muuttunut tai et muusta syystä ole saanut laskua joulukuun aikana. Maksamalla laskun varmistat venepaikkasi kaudelle 2024. Jos haluat luopua venepaikasta voit hylätä tarjouksen maksulinkistä. Kauden 2024 hintoihin ei ole tulossa korotuksia.

Näin säilytät venepaikan

 

Kruunusillat-raitiotie tiedottaa 22.4.2024

Veneilijä, huomioi ruoppauskalusto Siltavuorensalmen ja Hernesaaren välisellä alueella ajalla 15.4.-15.6.2024

Kruunusillat-allianssi ruoppaa merenpohjaa Hakaniemenrannan edustalla Siltavuorensalmessa 15.4.2024 alkaen. Ruoppaustyöstä syntyviä maamassoja kuljetetaan Hernesaareen maanantaista lauantaihin klo 7-18 ainakin kesäkuun puoleenväliin saakka.


Ruoppausta tehdään rannan lähistöllä ruoppauslautalta käsin. Kuljetusyksikkö muodostuu hinaajasta ja proomusta, jotka on kytketty toisiinsa hinausköydellä. Yksikön pituus köysineen on noin 75 metriä.


Kuljetusyksikön ohjattavuus ja hallittavuus nopeissa käännöksissä on rajallinen. Hinaajat ilmoittavat Helsinki VTS VHF71 -kanavalla kaikista liikkeistään liikkuessaan merialueella, joten ammattiliikenne saa kokonaiskuvan liikenteestä. Sen sijaan huviveneilijät eivät useinkaan kuuntele VHF71-kanavaa, eivätkä siten tiedä ennalta kuljetusyksikön sijaintia.


Yleisen turvallisuuden vuoksi sekä ruoppaustyömaan että kuljetusyksiköiden lähistöllä tulee veneillä matalilla nopeuksilla. Kuljetusyksikkö tulee ohittaa vähintään 100 metrin etäisyydeltä. Hinaajan kuljettajan tervehtiminen, lyhytkin molemminpuolinen katsekontakti ja rauhalliset suoraviivaiset kurssinmuutokset varmistavat kaikille osapuolille turvallisen merellä liikkumisen.

 

Finkensillan ali kulkeva väylä vielä työmaa-​aluetta

Finkensillan rakennustyöt ovat rajoittaneet Korkeasaaren ja Kalasataman välistä kulkevan veneväylän käyttöä. Korvaava yhteys kulkee Mustikkamaan ja Korkeasaaren välisen salmen kautta. Koska se ei ole varsinainen väylä, liikkuminen tapahtuu veneilijän omalla vastuulla. Korkeasaarensillan alikulkukorkeus on 4,7 metriä.

Finkensillan työsilta on nyt kokonaisuudessaan purettu, mutta emme suosittele turvallisuussyistä kulkemista Finkensillan ali. Sillan ali kulkeva väylä otetaan käyttöön seuraavaan veneilykauteen mennessä.

Finkensillan ali kulkeva väylä vielä työmaa-aluetta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Kruunusiltojen rakentaminen vaikuttaa veneilyyn kesällä 2024 

Kruunusiltoja rakennetaan vilkkaalla veneilyalueella. Katso ajankohtaisin tieto veneilijöille Kruunusiltojen työvaiheista Kruunusiltojen omilta sivuilta. Sieltä löydät uusimman tiedon siltatyömaahan liittyen.  

 

Mene Kruunusiltojen veneilijäsivuille(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Näkymä kalliolta merelle, jossa lipuu alus.
Kuva: © Helsingin kaupunki