Vanhankaupunginlahti

Vanhankaupunginlahti on ainutlaatuinen luontoalue ja kansainvälisesti merkittävä lintuvesi aivan Helsingin sydämessä. Alue on suosittu retkikohde, jossa on lukuisia lintujen tarkkailupaikkoja, taukopaikkoja, esteetön lankkupolkureitti sekä luontopolku.
Ilmakuva jossa näkyy piilokoju, pitkospuita, ruovikkoa ja avovettä
Kuva: Tuomas Lahti

Lintuparatiisi keskellä Helsinkiä 

Vanhankaupunginlahden lintuvesi on tärkeä elinympäristö sekä muuttolinnuille että alueella pesiville linnuille. Lahtialueella on tavattu noin 300 eri lintulajia, joista pesimälajeja on yli kolmannes.

Vanhankaupunginlahden luontoa on hoidettu pitkäjänteisesti. Alueella elääkin useita uhanalaisia tai harvinaisia lintu-, hyönteis-, lepakko- ja kääpälajeja. Alueella on myös useita luonnonsuojelualueita. Suurin niistä on ruovikkoinen Viikki-Vanhankaupunginlahti.

Vanhankaupunginlahdella on useita lintujen tarkkailupaikkoja, joille on helppo tulla julkisilla kulkuvälineillä. Kivinokan lintulavalle pääset kätevimmin Herttoniemen metroasemalta. Jos menet Pornaistenniemeen, voit jäädä pois esimerkiksi Viikintien varren bussipysäkeillä. Myös Viikin arboretumin läheisyydessä sijaitseville Keinumäen ja Hakalan lintutorneille pääsee Viikintieltä. Pakkaa mukaan kiikarit ja hyvät eväät ja lähde linturetkelle!

Tutustu alta tarkemmin Vanhankaupunginlahden luontoalueisiin ja lintujentarkkailupaikkoihin. 

 

Lintujentarkkailupaikat kartalla

Vanhankaupunginlahden alueella on lintutorneja, lintulavoja ja piilokojuja. Hyviä tarkkailupaikkoja löytyy ulkoilureittien varrelta.

Lintujentarkkailupaikat Vanhankaupunginlahti. - Avaa kartta suurempana(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)