Talviuintipaikat

Helsingissä on parisenkymmentä talviuintipaikkaa. Osa uintipaikoista on käytössä vain talviuintiseurojen jäsenille, toisissa on avoimia vuoroja kaikille kaupunkilaisille.
Henkilö kävelee lumessa kohti avantoa.
Kuva: Sasa Tkalcan, Kurkista / Helsinki Partners

Helsingissä on lähes 20 talviuintipaikkaa. Talviuintipaikkojen toiminnasta vastaavat talviuintiseurat ja yritykset, joille kaupunki on vuokrannut uintipaikat. Kaupunki ei itse ylläpidä talviuintipaikkoja.

Talviuintipaikat vaihtelevat palveluiltaan, joissakin on tarjolla uinnin lisäksi myös sauna. Yksinkertaisimmillaan talviuintipaikka sisältää lämpimän pukusuojan, avannon ja avantoon johtavat portaat.

Talviuintipaikan käyttö edellyttää useilla uintipaikoilla seuran jäsenyyden. Joillakin talviuintipaikoilla on talviuintia kertamaksulla, jolloin uimaan voi mennä ilman jäsenyyttä.

Veden laadun seuranta talviuintipaikoilla

Talviuintipaikan ylläpitäjä vastaa veden laadun seurannasta talviuintipaikalla. Ylläpitäjän tulee tiedottaa tutkimustuloksista sekä mahdollisista uintirajoituksista uimareille.

Jos yleisille talviuintipaikoille määrätään uintirajoituksia, niistä tiedottaa myös kaupunki tällä sivulla. Yleisiä talviuintipaikkoja ovat ne uimapaikat, joihin pääsee uimaan ilman jäsenyyttä.

Helsingin talviuintipaikat kartalla

Helsingin talviuintipaikat kartalla - Avaa kartta suurempana(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)