Kalastuksenvalvonta

Kaupungin kalastusinfo neuvoo kalastukseen liittyvissä kysymyksissä. Kalastuksenvalvonta varmistaa, että sääntöjä noudatetaan ja kalastusluvat ovat kunnossa. Helsingissä valvotaan kalastusta kaikkina viikonpäivinä ja vuorokaudenaikoina.
Kalastaja vavan kanssa kallion päällä meren äärellä.
Kuva: Konsta Linkola

Helsingin kalastusinfon yhteystiedot

Kalastuksenvalvonta

Helsingissä valvotaan kalastusta kaikkina viikonpäivinä ja vuorokaudenaikoina. Helsinki-Espoon kalatalousalueella on yhteinen kalastuksenvalvonta.  Kalastuksenvalvojiin saat yhteyttä kalatalousalueen koordinaattorin kautta, katso yhteystiedot Helsinki-Espoon kalatalousalueen verkkosivulta.(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Kalastuksenvalvojat seuraavat, että kalastuksen sääntöjä noudatetaan. He tarkistavat muun muassa, että kalastajilla on tarvittavat kalastusluvat. Kun lähdet kalastamaan, pidä tarvittavat luvat ja henkilötodistus mukanasi. 

Helsinki-Espoon kalatalousalue

Helsingin kaupunki on Helsinki-Espoon kalatalousalueen jäsen. Kalatalousalueiden keskeisin tehtävä on laatia alueelleen käyttö- ja hoitosuunnitelma. Käyttö- ja hoitosuunnitelman toteuttamisesta vastaavat kalatalousalue yhdessä kalastusoikeuksien haltijoiden ja viranomaisten kanssa.

Lue lisää Helsinki-Espoon kalatalousalueen sivuilta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)