Karjakaivon ulkoilualue

Karjakaivon ulkoilualue sijaitsee Espoossa 30 km Helsingistä, Bodominjärven ja Nuuksion Pitkäjärven välissä. Karjakaivo ja Pirttimäki muodostavat yhdessä kiinteän ulkoilukokonaisuuden.
Kallioista metsämaisemaa.
Kuva: Jonna Saari / Retkipaikka

Ulkoilualueen palvelut kartalla

Karjakaivon ulkoilualueella on paljon ulkoilureittejä, jotka ovat talvisin latuina. Alueelta löytyy myös kiintorastiverkosto sekä kalliokiipeilymahdollisuus. Ulkoilualue on Solvallan urheiluopiston läheisyydessä, josta löytyy parkkialueita, WC-tiloja sekä kahvila.

Karjakaivon ulkoilualueen palvelut kartalla. - Avaa kartta suurempana(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Ulkoilualueen kuvaus

Helsingin kaupunki on hankkinut Karjakaivon ulkoilualueen perusosan vuonna 1963. Alueen pinta-ala on yli 700 hehtaaria. Pinta-alasta on luovutettu 221 hehtaaria metsähallitukselle.

Karjakaivon alue ulottuu etelästä Hynkänlammelta pohjoiseen Ruuhijärvelle. Karjakaivo ja Pirttimäki muodostavat kiinteän kokonaisuuden. Tälle jääkauden muovaamalle erämaa-alueelle on tunnusomaista suuret korkeuserot. Rauhallista maisemaa hallitsevat jyrkät kalliorinteet ja siirtolohkareet, monet kaunisrantaiset järvet ja lammet sekä rehevät suot ja kosteikot.

Reitit ja palvelut alueella

Alueella on pysäköintialueita sekä Solvallan urheiluopiston yhteydessä että alueen koillisosassa Hauklammen läheisyydessä. Alueelta löytyy myös kahvila Solvallan urheiluopiston yhteydessä.

Karjakaivon viitoitettuja ja kivituhkapintaisia ulkoilureittejä on 11 kilometrin verran, joista 7 kilometriä on valaistu. Talvisin reitit toimivat perinteisen ja vapaan hiihtotyylin latuina. Muita reittejä voi itse suunnitella esim. pohjoiseen Vaakkoin tai Salmen ulkoilualueille ja Pirttimäen kautta Luukkaalle.

Virkistyskalastus sallittu Iso ja Pikku Sikalammissa, Meerlammessa, Kolmperässä, Valkialammessa, Pikku-Orajärvessä sekä sillä osalla Urjaa, Karjakaivoja ja Ruuhijärveä, jotka ovat Helsingin kaupungin omistuksessa.

Haltia ja Solvalla

Haltia - Suomen luontokeskus on moderni tapahtuma- ja näyttelykeskus, jonka luontonäyttelyissä saat aidon elämyksen koko Suomen luonnosta.

Haltia - Suomen luontokeskus (haltia.com)(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Solvalla on kansallinen urheiluopisto Espoon Nuuksiossa, Nuuksion Pitkäjärven rannalla.

Solvallan urheiluopisto (visitespoo.fi)(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Säännöt ja suositukset

Noudata kaikilla ulkoilualueilla jokaisenoikeuksia ja järjestyssääntöjä ja liiku luonnossa vastuullisesti: