Vuokrattavat venepaikat

Merellinen Helsinki tarjoaa hyvät mahdollisuudet veneilyyn. Kaupungissa on kymmeniä venesatamia, joista veneilijät voivat hakea omaa venepaikkaa sekä säilytystilaa veneelle talveksi.
Kesäilta, venesatama ja veneitä laiturissa, taustalla metsää.
Kuva: Yiping Feng ja Ling Ouyang / Helsinki Partners

Hae venepaikkaa

Voit hakea kaupungilta vuokrattavaa venepaikkaa sähköisesti venepaikat.hel.fi-sivulla.(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) Käsittelemme venepaikkahakemukset saapumisjärjestyksessä. Jaamme venepaikkoja vuosittain maaliskuusta kesäkuun loppuun saakka. 

Hae venepaikkaa Helsingin venesatamista (venepaikat.hel.fi)(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

 

Ohjeet venepaikan hakuun tai vaihtoon

Millä perusteella venepaikat jaetaan? 
Jaamme venepaikat ensisijaisesti helsinkiläisille yksityishenkilöille, yrityksille ja yhteisöille. Myös ulkopaikkakuntalaiset voivat hakea venepaikkaa Helsingin kaupungilta. Uudet ja vapautuvat venepaikat jaetaan vuosittain hakemusten saapumisjärjestyksessä.

Miten ja missä aikataulussa venepaikat jaetaan vuosittain?
Tarjoamme venepaikkoja ensin niille asiakkaille, jotka haluavat vaihtaa kaupungin venepaikan toiseen satamaan. Käsittelemme siis helmikuun aikana ensimmäisenä venepaikka-asiakkaina olevien vaihtohakemukset. Maalis-kesäkuun aikana tarjoamme venepaikkoja helsinkiläisille hakijoille hakemusten saapumisjärjestyksessä ja tämän jälkeen ulkopaikkakuntalaisille hakijoille. Jos et ole saanut sähköpostia kesäkuun loppuun mennessä, emme valitettavasti ole löytäneet sinulle venepaikkaa. 

Onko Helsingin kaupungilla vapaita venepaikkoja? 
Venepaikkoja vapautuu kerran vuodessa tammikuun alkupuolella venepaikkalaskujen eräpäivän jälkeen. Paikkoja vapautuu vuosittain noin 600–700 kpl eri puolilta kaupunkia. Kaikki vapautuneet paikat vuokrataan hakujärjestyksessä kesäkuun loppuun mennessä.

Vinkki!   
Näet venesatamien tarkemmat sijainnit ja palvelut venepaikat.hel.fi-sivuilla.(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) Kartta löytyy sivun alaosasta.

Mitä venepaikan vuokraaminen maksaa? 
Venepaikat on jaettu kolmeen eri maksuluokkaan. Hintaan vaikuttavat vuokrattavan venepaikan koko ja satamassa olevat palvelut. Venepaikan vuokra maksetaan kerran vuodessa.  

Katso venepaikkojen hinnasto

Mitä kaupungin virallinen purjehduskausi tarkoittaa? 
Helsingin kaupungin virallinen purjehduskausi alkaa vuosittain 10.6. ja päättyy 15.9. Käytännössä tänä aikana kaupunki voi korvata kaupungin venesatamassa asiakkaan veneelle mahdollisesti tapahtuneita vahinkoja. Virallisen purjehduskauden ulkopuolella veneilijä käyttää kaupungin venepaikkaa omalla vastuulla.  

Voinko hakea venepaikkaa, vaikka minulla ei ole vielä venettä? 
Voit hakea venepaikkaa, vaikka sinulla ei ole vielä venettä hankittuna. Tarvitsemme hakemukseen kuitenkin arvion veneen leveydestä ja pituudesta sekä tiedon siitä onko kyseessä purjevene vai moottorivene.  Voit päivittää tarkemmat tiedot tekemällä uuden hakemuksen. Saman hakijan hakemukset käsitellään ensimmäisen hakemuspäivämäärän mukaan, mutta katsomme tiedot uusimmasta hakemuksesta. 

Minkälaisille veneille voin hakea paikkaa? 
Voit hakea venepaikkaa lähes kaikentyyppisille veneille. 

Luettelo sopivista veneistä:

 • Suuri alus, yli 20 tn

 • Troolari 

 • Purjevene/moottoripursi 

 • Keskimoottorivene 

 • Sisäperämoottorivene 

 • Perämoottorivene 

 • Soutuvene 

 • Jollavene 

Huomioithan, että kaikkien Helsingin kaupungin venesatamien venepaikoilla olevien veneiden on oltava merikelpoisia ja hyväkuntoisia sekä rungoltaan, laitteistoltaan ja varusteiltaan.  

Minkälaisia veneitä ei hyväksytä? 
Emme tarjoa venepaikkoja seuraaville venetyypeille: kajakki, kanootti, purjelauta, vesiskootteri tai muu vastaava moottorisoitu laite. Emme vuokraa venepaikkoja myöskään asuntoveneille, asuntoaluksille tai kelluville asunnoille. 

Olen ulkokuntalainen ja olen hakemassa venepaikkaa Helsingin kaupungilta, onko sillä merkitystä venepaikan saannin kannalta? 
Kyllä on. Vapautuneita venepaikkoja tarjotaan ensin helsinkiläisille venepaikanhakijoille ja tämän jälkeen ulkopaikkakuntalaisille venepaikanhakijoille. Venepaikkamaksu on kuitenkin sama helsinkiläisille ja ulkokuntalaisille.

 1. Täytä sähköinen venepaikkahakemus

  Aloita venepaikan haku täyttämällä sähköinen hakulomake osoitteessa venepaikat.hel.fi(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) 

  Voit valita 10 satamaa, joilta haet paikkaa. Mitä useamman sataman valitset, sitä varmemmin sinulle löytyy venepaikka.

  Vinkki! 
  Veneilijät, joilla on jo kaupungilta vuokrattu venepaikka, ovat etusijalla venepaikkahaussa. Siksi sinun kannattaa hakea paikkaa mahdollisimman moneen satamaan sekä ottaa tarjottu venepaikka vastaan. Hae seuraavalla kerralla venepaikanvaihtoa toivomaasi satamaan. Tämä on useimmiten nopein tapa saada haluamasi venepaikka.

 2. Hakemustasi käsitellään - odota yhteydenottoa

  Käsittelemme venepaikkahakemuksia maaliskuusta kesäkuun loppuun saakka. Jos löydämme sinulle venepaikan, lähetämme siitä sinulle tarjouksen sähköpostilla ja tekstiviestillä. Lähetämme tarjoukset kesäkuun loppuun mennessä, suurimman osan maalis-toukokuun aikana. Huom! Emme lähetä erillistä sähköpostiviestiä heille, joille emme löytäneet venepaikkaa.

 3. Sain tarjouksen venepaikasta - miten toimin?

  Jos saat tarjouksen venepaikasta sähköpostiin, on viestissä mukana toimintaohjeet paikan lunastamiseen ja maksuun.

 4. En saanut tarjousta sähköpostiin, mitä on tapahtunut?

  Jos et saa tarjousta venepaikasta kesäkuun loppuun mennessä, toiveitasi vastaavaa paikkaa ei valitettavasti ollut saatavilla. Venepaikkahakemuksesi jää automaattisesti odottamaan seuraavan kevään käsittelykierrosta. Jos haluat poistaa hakemuksesi, ilmoita siitä meille sähköpostitse.

  Huom! Lähetämme viestin vain hakijoille, jotka saavat venepaikan. Jos et saanut meiltä sähköpostia, et tällä kertaa saanut venepaikkaa.

 1. Täytä sähköinen venepaikan vaihtohakemus

  Minulla on venepaikka kaupungilla, mutta haluaisin vaihtaa sen toiseen, miten toimin?

  Aloita tekemällä sähköinen venepaikan vaihtohakemus osoitteessa venepaikat.hel.fi(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) 

  Kuka voi hakea venepaikan vaihtoa?
  Voit hakea venepaikan vaihtoa vain, jos sinulla on jo Helsingin kaupungilta vuokrattu venepaikka. Kaikki venepaikat vaihdetaan venepaikanvaihtohakemusten perusteella. Venepaikkoja jaettaessa venepaikan vaihtoa haluavat menevät uusien hakijoiden edelle.

 2. Vaihtohakemustasi käsitellään - odota sähköpostiviestiä

  Milloin venepaikanvaihtohakemukset käsitellään? 
  Otamme yhteyttä mahdollisesta uudesta venepaikasta tammi-maaliskuun aikana. Lähetämme vaihtotarjouksen ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Pidämme varattuna sekä nykyisen venepaikan että tarjotun paikan tarjouksessa mainittuun päivämäärään saakka. 

  Huom! Lähetämme viestin vain niille hakijoille, joille olemme löytäneet uuden venepaikan. Jos et saanut meiltä sähköpostia, et tällä kertaa saanut uutta venepaikkaa.

 3. Sain vaihtotarjouksen sähköpostiini, miten toimin?

  Saat sähköpostissa ohjeet venepaikan vaihtamiseen. Emme peri tai hyvitä maksuja venepaikan vaihdoista, eli ensimmäinen kausi uudella paikalla menee vanhan paikan hinnalla. 

  En haluakaan tarjottua vaihtopaikkaa, mitä teen?
  Jos päätätkin jäädä nykyiseen paikkaan, voit hylätä tarjouksen viestissä olevan linkin kautta.  Mikäli emme saa vastausta vaihtopaikasta eräpäivään mennessä, vaihtotarjous katsotaan hylätyksi.

Nyt kun olen saanut venepaikan, pitääkö minun hakea sitä uudelleen ensi vuonna?
Ei tarvitse. Olet kyseisen venepaikan haltija niin kauan, kun maksat vuosittain venepaikkalaskun eräpäivään mennessä, etkä itse ole irtisanonut venepaikkaasi.

Milloin ja miten venepaikan lasku maksetaan? 
Lähetämme laskut venepaikan haltijoille sähköpostitse joulukuun alussa. Maksuaikaa on kuukausi. Voit maksaa venepaikan viestistä löytyvän maksulinkin kautta. Venepaikan voi maksaa ainoastaan sähköisesti. Maksa lasku eräpäivään mennessä, niin et menetä venepaikkaa.

Minulta jäi lasku epähuomiossa maksamatta eräpäivään mennessä, mutta olisin halunnut pitää paikkani, voinko maksaa sen vielä vaikka eräpäivä on mennyt jo?
Venepaikkaa ei voi valitettavasti maksaa enää eräpäivän jälkeen. Venepaikka vapautuu automaattisesti eräpäivän jälkeen ja menee eteenpäin vuokrattavaksi. Tässä tapauksessa sinun tulee tehdä uusi sähköinen venepaikkahakemus.

Olen maksanut venepaikan eräpäivään mennessä, mutta en ole saanut tarraa vielä, milloin tarrat lähetetään?
Vuokrasopimusehdot ovat muuttuneet venepaikkatarrojen osalta. Emme enää lähetä tarroja venepaikkojen haltijoille, vaan jokainen voi viedä veneen omalle paikalle ilman tarraa. Tarrat ovat käytössä vain veneiden talvisäilytyksessä nostojärjestysalueilla.

Sain laskun venepaikasta, vaikka en tarvitse sitä enää, miten toimin?
Laskut lähetetään vuosittain joulukuun alussa ja laskujen eräpäivä on tammikuun alussa. Jos saat laskun ja olet luopumassa venepaikasta, voit vain jättää laskun maksamatta, eikä siitä tarvitse erikseen ilmoittaa. Tässä tapauksessa venepaikka vapautuu eteenpäin vuokrattavaksi.

Haluan luopua venepaikasta, miten toimin?
Jos haluat luopua paikasta kesken kauden, eli olet jo maksanut tulevan veneilykauden, voit ilmoittaa siitä venepaikkavaraukset@hel.fi (Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)Ilmoituksesi jälkeen vapautamme venepaikan etkä saa enää laskua seuraavalle kaudelle. Jos ilmoitus venepaikasta luopumisesta on tehty huhtikuun viimeiseen päivään mennessä, saat maksetun rahan vielä takaisin. Tämän jälkeen maksua ei enää palauteta.

Venepaikat on jaettu kolmeen eri maksuluokkaan. Hintaan vaikuttavat vuokrattavan venepaikan koko ja satamassa olevat palvelut. Venepaikan vuokra maksetaan kerran vuodessa. 

Katso venepaikkojen hinnasto (pdf)(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

 

Kun olet maksanut tarjotun venepaikan, joka sijaitsee portillisessa satamassa, toimi näin:

 1.  Ota yhteyttä venepaikkavarauksiin joko sähköpostilla tai puhelimitse.
 2.  Saat venepaikkavarauksista koodin, jonka tarvitset mennessäsi valtuutettuun avainliikkeeseen.
 3.  Lukkoseppä teettää sinulle avaimen koodin perusteella.
 4.  Maksa sinulle teetetty avain ja pääset venepaikkaasi.

Avain on classic abloy-malli. Suosittelemme avaimen teettämistä valtuutetussa avainliikkeessä. Jos päätät myöhemmin luopua venepaikasta, voit hävittää avaimen metallijätteessä. 

Helsingin kaupungin venesatamien venepaikan vuokraamista koskevat sopimusehdot 

1 Vuokranantaja 

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan liikuntapalvelu. 

2 Vuokralainen 

Oikeustoimikelpoinen helsinkiläinen tai ulkopaikkakuntalainen henkilö, yritys tai yhteisö, jolle liikuntapalvelu on myöntänyt Helsingin kaupungin venesataman venepaikan vuokralle. Oikeustoimikelpoisen henkilön on oltava veneen haltija. 

Vuokralaisen on annettava itsestään henkilö-, osoite- ja kotipaikkatiedot sekä veneestään Helsingin kaupungin liikuntapalvelun pyytämät tiedot. Vuokralaisen tai hänen valtuuttamansa henkilön on todistettava henkilöllisyytensä ennen venepaikan myöntämistä. 

Yhteisomistuksessa olevasta veneestä on lisäksi toimitettava kopio rekisteriotteesta tai kauppakirjasta, jossa mainitaan veneen kaikki omistajat. Vastuuhenkilönä toimii aina venepaikan vuokraaja. 

Vuokralaista ja hänen venettään koskevien väärien ja virheellisten tietojen antamisesta tai muusta sopimuksen vastaisesta toiminnasta seuraa venepaikan vuokraoikeuden menetys. 

3 Vuokrauksen kohteena oleva venepaikka 

Vuokrasopimuksen kohteena on Helsingin kaupungin Liikuntapalveluiden osoittama venepaikka. 

Helsingin kaupungin liikuntapalvelulla on oikeus osoittaa vuokralaisen käyttöön tilapäisesti tai pysyvästi toinen venepaikka venesataman korjaus- tai muutostöiden, maa- tai vesialueen käyttötarkoituksen muutoksen tai muun vastaavan syyn takia. 

4 Venepaikalla pidettävä vene 

Tässä sopimuksessa veneellä tarkoitetaan kaiken tyyppisiä lihas-, tuuli- tai konevoimalla kulkevia veneitä, joiden pääasiallisia käyttäjiä ovat niiden omistajat tai haltijat ja joita pääasiallisesti käytetään urheiluun ja vapaa-ajanviettoon. 

Kaikkien Helsingin kaupungin venesatamien venepaikoilla olevien veneiden on oltava merikelpoisia sekä rungoltaan, laitteistoltaan ja varusteiltaan hyväkuntoisia. Veneiden tulee myös olla veneitä koskevien viranomaisten antamien määräysten ja ohjeiden sekä lainsäädännön velvoitteiden mukaisia ja niiden mukaisessa kunnossa. 

Vuokralaisen on, vuokranantajan niin vaatiessa, kyettävä todistamaan veneensä merikelpoisuus sekä veneen rungon, laitteistojen ja varusteiden hyväkuntoisuus ja määräysten mukaisuus. 

Helsingin kaupungin venesatamista ei vuokrata paikkoja asuntoveneille, asuntoaluksille tai kelluville asunnoille. 

5 Vuokra-aika 

Vuokrasopimus on voimassa toistaiseksi. 

Purjehduskausi on kunkin kalenterivuoden 10.6. - 14.9. välinen aika. 

Asiakkuutta käsitellään helsinkiläisenä, mikäli venepaikan vuokraajan osoite on Helsingissä. Yhteisomistuksessa olevan veneen asiakkuutta käsitellään helsinkiläisenä, mikäli sen omistuksesta vähintään puolet on helsinkiläisen henkilön, yrityksen tai yhteisön hallussa. 

Vuokralainen voi, omalla vastuullaan, tuoda veneen vuokraamalleen venepaikalle ennen purjehduskauden alkua, mikäli säätila ja luonnonolosuhteet sen mahdollistavat, kuitenkin huomioiden venesataman kunnostustöiden suorittamisen ja niistä aiheutuvat mahdolliset käytön rajoitukset. Veneen voi tuoda venepaikalle aikaisintaan 1.3. 

Mikäli muuta ei erikseen ole Helsingin kaupungin liikuntapalvelun kanssa sovittu, vuokralaisen on siirrettävä veneensä pois venesataman venepaikalta purjehduskauden päättymisen jälkeen, ennen sataman jäätymistä, kuitenkin viimeistään 31.12. mennessä. 

Helsingin kaupungin venesataman venepaikalla voi vedessä talvehtia ainoastaan vahva ja tukevarunkoinen vene, jonka talvehtimisesta venepaikalla on aina sovittava erikseen vuokranantajan kanssa. Venepaikalla talvehtivasta veneestä peritään kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunnan kulloinkin voimassa olevan päätöksen mukainen maksu. Talvehtiminen on mahdollista vain vuokranantajan tätä tarkoitusta varten osoittamissa satamissa. Luvattomasta talvehtimisesta kaupungin venepaikalla seuraa asiakkaalle venepaikan menetys. 

Vuokranantaja ei vastaa purjehduskauden ulkopuolisena aikana venepaikalle jätetylle tai tuodulle veneelle tapahtuvista, venesataman ja laiturin rakenteiden tai kiinnityslaitteiden huollon, korjauksen tai rikkoutumisen takia tapahtuvista vahingoista tai vaurioista. 

Vuokrasopimus päättyy, mikäli asiakas jättää venepaikkamaksun maksamatta tai erikseen irtisanoo venepaikkansa. 

6 Vuokran määräytyminen 

Venepaikan hinta määräytyy paikan leveyden ja varustelutason sekä asiakkaan asiakasryhmän mukaan, kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunnan kulloinkin voimassa olevan päätöksen mukaisesti. 

7 Vuokran maksaminen 

Venepaikan vuokra on maksettava liikuntapalvelun osoittamalla tavalla eräpäivään mennessä. Eräpäivä on ehdoton. Mikäli vuokralainen jättää laskun maksamatta eräpäivään mennessä, katsotaan paikka vuokralaisen puolelta irtisanotuksi. 

Mikäli asiakas irtisanoo venepaikkansa 30.4. mennessä, palautetaan asiakkaan kyseisen vuoden venepaikkamaksu. Muissa tapauksissa venepaikkamaksuja ei palauteta. 

Suoritettua venepaikkamaksua vastaan vuokralainen saa venepaikkatarran, joka on kiinnitettävä helposti havaittavaan ja näkyvään paikkaan veneeseen. Tarra on sijoitettava siten, että se veneen laiturissa ollessa on näkyvillä ja helposti tarkistettavissa. 

Ilman asianmukaista venepaikkatarraa satamassa oleva vene katsotaan luvattomalle paikalle kiinnitetyksi.

30.5.2023 Venepaikkatarroja koskeva ehto ei ole enää voimassa. Emme lähetä enää venetarroja venepaikka-asiakkaille. Asiakas voi viedä veneen omalle paikalle ilman tarraa. 

8 Vuokrasopimuksen siirto 

Vuokralaisen kuolemantapauksen sattuessa on hänen edunsaajallaan oikeus saada siirrettyä vuokrasopimus nimiinsä. 

Mikäli veneellä on useampia omistajia, on venepaikan vuokraoikeus mahdollista siirtää kyseisen veneen omistajalta toiselle sähköistä rekisteriotetta vastaan. 

Muussa kuin edellä mainituissa tapauksissa ei venepaikan vuokraoikeutta voi siirtää. Vuokralainen ei saa tilapäisestikään vuokrata edelleen tai luovuttaa venepaikkaa toisen käytettäväksi. 

9 Ilmoitukset ja tiedonannot 

Vuokralaisen on viivytyksettä ilmoitettava tai päivitettävä liikuntapalvelujen venepaikkavarausjärjestelmään liikuntapalvelujen venepaikkavaraukseen nimeään, yhteys- ja osoitetietojaan sekä veneen tietoja koskevat muutokset. 

Vuokranantajalla on oikeus antaa vuokralaiselle asiakkuutta koskevat tiedoksiannot, ilmoitukset ja kehotukset lähettämällä ne sähköisesti tai kirjallisesti vuokralaisen viimeksi liikuntapalveluille ilmoittamaan osoitteeseen. 

10 Ohjeet ja määräykset 

Vuokralainen on velvollinen noudattamaan järjestyslakia, ympäristönsuojelulainsäädäntöä ja muuta Suomessa kulloinkin voimassa olevaa lainsäädäntöä, sekä kulloinkin voimassaolevia viranomaisten antamia ohjeita ja määräyksiä, Helsingin kaupungin liikuntapalvelujen voimassa olevia venesatamasääntöjä sekä muita vuokranantajan antamia kirjallisia ohjeita ja määräyksiä. 

11 Vastuu vahingoista 

Vuokralaisen tulee huolehtia, että veteen tai ilmaan ei lasketa tai päästetä jätettä, ongelmajätettä tai muuta rannan tai pohjan maaperän, veden tai ilman laadun huononemista aiheuttavaa ainetta. Mikäli veteen pääsee tai joutuu jotain vedenlaatua heikentävää tai pilaavaa ainetta tai materiaalia, tai mikäli vedessä tai vesialueella sellaista havaitaan, on vuokralainen velvollinen välittömästi ilmoittamaan asiasta pelastus- ja ympäristöviranomaisille sekä Liikuntapalveluille ja ryhtymään viivytyksettä mahdollisiin puhdistustoimenpiteisiin. 

Vuokralaisen tulee huolehtia, että vuokratulla venepaikalla oleva vene on kiinnitetty huolellisesti ja hyvän merimiestavan mukaisesti. Vuokralaisen tulee myös huolehtia, että venesataman laitureille, niillä oleville rakenteille, laitteille ja varusteille tai niiden käyttäjille ei aiheudu vaaraa, vammoja, vaurioita tai muita vahinkoja. 

Vuokranantaja ei vastaa myrskyn, tulvan, epänormaalin säätilan tai muiden poikkeuksellisten luonnonolosuhteiden aiheuttamista esine- tai henkilövahingoista. 

Laitureissa, niihin liittyvissä rakenteissa, varusteissa, kiinnityksissä ja laitteistoissa sekä muissa vastaavissa rakenteissa havaituista vaurioista tai vioista tulee vuokralaisen välittömästi tehdä ilmoitus Helsingin kaupungin liikuntapalvelulle. 

12 Vahingonkorvaus 

Vuokralainen on velvollinen korvaamaan vuokranantajalle tai kolmannelle osapuolelle aiheuttamansa vahingon. 

13 Luvattomalle paikalle kiinnitetyt ja hylätyt veneet 

Luvattomalle paikalle, kaupungin maa- tai vesialueille jätetyt veneet ja muut tavarat poistetaan, ja ne voidaan varastoida Helsingin kaupungin toimesta vuokralaisen ja veneenomistajan kustannuksella ja vastuulla. Veneille tehdään ennen siirtoa katselmus, jossa todetaan veneen kunto. Katselmuksesta laaditaan pöytäkirja. 

Talteen otetut veneet ja tavarat voi vuokralainen tai omistaja lunastaa maksamalla kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunnan kulloinkin voimassa olevan päätöksen mukaiset siirto- ja varastointikulut sekä muut mahdolliset veneen ja tavaroiden siirrosta sekä varastoinnista kaupungille aiheutuneet kulut. 

Mikäli veneitä tai tavaroita ei lunasteta kolmen kuukauden kuluessa talteenotosta, ne myydään julkisella huutokaupalla. Huutokauppatilaisuuksista kuulutetaan erikseen. Talteenotosta ilmoitetaan välittömästi ja myynnistä hyvissä ajoin vuokralaiselle tai omistajalle heidän ilmoittamiensa tai muuten saatavilla olevien yhteystietojen avulla. Ensisijaisesti ilmoitus tehdään sähköpostilla. Mikäli asiakkaan sähköpostiosoitetta ei ole tiedossa, tehdään ilmoitus kirjeitse. 

14 Venesatamassa väärälle venepaikalle kiinnitetyn veneen siirto 

Mikäli vene on kiinnitetty venesatamassa muualle kuin vuokrasopimuksen mukaiselle liikuntapalvelujen osoittamalle venepaikalle, on Helsingin kaupungin liikuntapalveluilla oikeus siirtää vene välittömästi sekä periä siirrosta aiheutuneet kustannukset vuokralaiselta. 

15 Vuokrasopimuksen irtisanominen 

Vuokralainen voi kirjallisesti irtisanoa vuokrasopimuksen. 

Helsingin kaupungin liikuntapalvelut katsoo vuokrasopimuksen vuokralaisen puolelta irtisanotuksi, mikäli vuokralainen ei ole maksanut sopimuksen mukaista venepaikkamaksua eräpäivään mennessä tai hänellä on muita erääntyneitä, Helsingin kaupungille maksamattomia veneilymaksuja suorittamattomina. 

Mikäli vuokralainen rikkoo tai laiminlyö näissä sopimusehdoissa mainitut velvollisuutensa tai velvoitteensa voi Helsingin kaupungin liikuntapalvelut purkaa vuokrasopimuksen. 

Vuokralaisen irtisanoessa venepaikkansa vuokrasopimuksen tai vuokrasopimuksen muuten päättyessä vuokralaisen on välittömästi vuokrasopimuksen umpeuduttua siirrettävä pois veneensä sekä muu omaisuutensa venepaikalta ja paikka on luovutettava vapaana Helsingin kaupungin liikuntapalvelun käyttöön. 

Mikäli asiakkaan vuokraama venepaikka poistuu kokonaan venepaikkakäytöstä, eikä asiakkaalle löydetä vastaavaa sopivankokoista venepaikkaa, on vuokranantajalla oikeus irtisanoa toistaiseksi voimassa oleva vuokrasopimus viimeistään kolme kuukautta ennen seuraavan purjehduskauden alkua. 

16 Muuta 

Tätä sopimusta koskevat erimielisyydet ratkaistaan ensisijaisesti sopijapuolten välisin neuvotteluin. Jos sopijapuolet eivät pääse yhteisymmärrykseen, asia ratkaistaan Helsingin käräjäoikeudessa, mikäli jompikumpi sopijapuolista niin vaatii. Sopimukseen sovelletaan Suomen lakia. 

Tutustu kaupungin venesatamien satamasääntöihin.

Kaupungin venesatamien satamasäännöt (pdf)