Leikkipuisto Kipinäpuisto

Leikkipuisto on turvallinen ajanviettopaikka, jossa järjestetään monipuolista toimintaa vauva- ja lapsiperheille sekä koululaisille.

Leikkipuistossa on mahdollisuus tutustua muihin lapsiperheisiin ja lapset saavat leikkiseuraa. Aikuiset ja lapset voivat osallistua toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen yhdessä ohjaajien kanssa.

Leikkipuistossa on mahdollisuus omien ruokien lämmittämiseen ja kahvin/teen keittoon. Toimintamme on maksutonta ja perustuu Helsingin varhaiskasvatussuunnitelmaan.

Leikkipuiston toiminta

Leikkipuistot kutsuvat vauvaperheitä touhuamaan yhdessä ja jakamaan vauva-arjen asioita muiden samassa elämäntilanteessa olevien kanssa. Haluamme olla perheiden rinnalla tekemässä vauvavuodesta kokemuksen, jossa voi nauttia vauvan kasvun ja kehityksen seuraamisesta.

Leikkipuisto Kipinäpuiston toimintaan ovat vauvat tervetulleita. Meillä on vauvanhoitoon sopivat tilat: voit lämmittää vauvalle ruokaa, imettää, vaihtaa vaipan ja hoitaa pesut.

Leikkiminen, liikkuminen ja toisten lasten seura ovat tärkeitä lapsille. Leikkipuistot ovat kaikkia lapsiperheitä varten. Järjestämme ohjattua toimintaa, jossa lapset ja aikuiset saavat leikin, liikkeen ja yhdessä tekemisen elämyksiä. Kuuntelemme kävijöidemme ideoita ja toiveita ja järjestämme toimintaa myös yhdessä alueen asukkaiden kanssa. Leikkipuistoon voi tulla touhumaan oman aikataulun mukaan. Sisällä voi leikkimisen lisäksi lämmittää ruokaa ja keittää kahvia sekä teetä. Leikkipuistossa on myös vaipanvaihtoon sopivat tilat.

Leikkipuiston piha-alue on lapsiperheiden käytössä myös iltaisin ja viikonloppuisin. Alueen asukkaat voivat järjestää leikkitreffejä ja tapahtumia leikkipuiston pihalla ja käyttää leikkipuistojen tiloja maksuttomaan alueelliseen toimintaan. Sisätiloja voi myös vuokrata muun muassa perhejuhlia varten. Lisätietoja tilojen vuokraamisesta.

 

AAMUPÄIVÄN VIIKKO-OHJELMA;

 

MAANANTAI

10:00-11:00 Pihaleikit
 
8.30-12 KOTIVA LASTENHOITO sisätiloissa

TIISTAI

10:00-11:00 Taapero temppurata       

8:30-12 KOTIVA LASTENHOITO sisätiloissa

KESKIVIIKKO

10:00 -10:30 Vauvamuskari

Ohjattu laulu/leikkituokio vauvoille (sisarukset tervetuloa mukaan)

 
TORSTAI

10-11 Kädentaidot

Ohjattu askartelu/kädentaito tuokio lapsille yhdessä oman aikuisen kanssa.

 
PERJANTAI

10:00-11:00 Liikuntatuokio

Ohjattu liikuntatuokio kaikenikäisille.

 

 

2-4-vuotiaiden maksuttomat kerhot kokoontuvat muutamaksi tunniksi  2-4 kertaa viikossa. Lue lisää kerhoista.

Koululaisten iltapäivätoiminta Leikkipuisto Kipinäpuistossa 

lukuvuonna 2023-2024

 

Hae mukaan toimintaan hakuaikana 6.3.  - 1.5.2023 www.hel.fi/iltapaivatoiminta

 

Toiminnan järjestäjä on Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

 

Koululaisten iltapäivätoimintaa järjestetään 1.–2.-luokkalaisille ja erityisen tuen oppilaille. Toiminta järjestetään perusopetuslain mukaisena ryhmätoimintana.

 

Uusi iloinen toimintakausi käynnistyy syksyllä 10.8.2023

 

Tietoja toiminnasta

Toiminta on monipuolista lapsen leikkiin, liikkumiseen, taiteisiin ja kulttuuriperintöön perustuvaa sekä mahdollistaa myönteiset oppimiskokemukset. Leikkipuistossa lapset ovat aktiivisia toimijoita; toiminnan suunnittelu ja toteutus lähtevät lasten toiveista ja tarpeista. Päivittäin vaihtelevaa ohjattua toimintaa järjestetään sekä sisällä että ulkona. Iltapäivätoiminnassa on toisia kunnioittava, turvallinen ja kannustava toimintaympäristö.

 

Toiminta-aika

Iltapäivätoiminta alkaa lapsen koulupäivän päätyttyä. Toimintaan voi osallistua klo 16 asti. Toimintaa ei järjestetä koulujen loma-aikana eikä lauantaikoulupäivinä.

 

Asiakasmaksut

100 €/kk klo 16.00 saakka. Asiakasmaksuun on mahdollista hakea maksuhuojennusta.

 

Lisätietoja antaa:

Johtava leikkipuisto-ohjaaja Jyrki Rönkkö p. 09-310 69929

sekä Leikkipuisto Kipinäpuiston henkilökunta p. 09-310 62539

 

Sijainti

Kivikonkaari 31, 00940 Helsinki
Sijainti kartalla - Avaa kartta suurempana (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Reitti pääsisäänkäynnille

  • Kulkureitti sisäänkäynnille on opastettu, tasainen ja riittävän leveä sekä valaistu.

Pääsisäänkäynti

  • Sisäänkäynti erottuu selkeästi ja on valaistu. Sisäänkäynnin yläpuolella on katos.
  • Sisäänkäynnin ovet erottuvat selkeästi. Oven ulkopuolella on riittävästi vapaata tilaa liikkumiselle esim. pyörätuolin kanssa. Ovi avautuu käsin helposti.

Sisätilat

  • Toimipiste sijaitsee samassa kerroksessa kuin sisäänkäynti.
  • Sisätilojen ovet erottuvat selkeästi.
  • Toimipisteessä on esteetön wc.