Leikkipuisto Maunula

Kuva: Kasvatus ja koulutus

Leikkipuisto on turvallinen ajanviettopaikka, jossa järjestetään monipuolista toimintaa vauva- ja lapsiperheille sekä koululaisille.

Leikkipuistossa on mahdollisuus tutustua muihin lapsiperheisiin ja lapset saavat leikkiseuraa. Aikuiset ja lapset voivat osallistua toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen yhdessä ohjaajien kanssa.

Leikkipuistossa on mahdollisuus omien ruokien lämmittämiseen ja kahvin/teen keittoon. Toimintamme on maksutonta ja perustuu Helsingin varhaiskasvatussuunnitelmaan.

Yhteystiedot

Kuusikkotie 2a, 00630 Helsinki Näytä sijainti palvelukartalla
suomi
PL 63940, 00099 Helsingin kaupunki

Perusopetuksen iltapäivätoiminnan asiakasmaksu on 100 €/kk, kun toiminta päättyy klo 16.00 ja 120 €/kk, kun toiminta päättyy klo 17.00.
Kesäruokailu järjestetään arkisin 3.6.-2.8.2024 kaikille alle 16v lapsille.
Avoinna läpi kesän 2024

Leikkipuiston toiminta

Leikkipuistot ovat kaikkia lapsiperheitä varten. Maunulassa järjestetään vauva- ja lapsiperheille aamupäivisin mukavaa ja monipuolista ohjattua toimintaa, jossa lapset ja aikuiset saavat leikin, liikkumisen ja yhdessä tekemisen elämyksiä. Vanhemmat ja lapset voivat osallistua toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen yhdessä ohjaajien kanssa. Aamupäivätoimintaa on sisällä ja ulkona. Leikkipuiston monipuolinen piha-alue on lapsiperheiden käytössä myös iltaisin ja viikonloppuisin. 

Leikkipuiston sisätiloissa voi lämmittää ruokaa, keittää kahvia ja imettää vauvaa. Puistossa on myös vaipanvaihtoon sopivat tilat.

Lue lisää toiminnasta vauva- ja lapsiperheille.

Helsingin kaupungin leikkipuistot järjestävät maksuttomia vauvaperheryhmiä neuvolan perhevalmennuksen jatkoksi helsinkiläisille ensimmäisen lapsensa saaneille perheille.

Vauvaperhetoiminnassa on mahdollisuus tavata ja tutustua muihin samassa elämäntilanteessa oleviin; jakaa vauva-arjen kokemuksia ja keskustella uudesta perheestäsi.

Vauvaperheohjausryhmissä on kolme eri aihetta, joiden pohjalta keskustellaan. Voitte valita itseänne kiinnostavat aiheet ja tulla mukaan ryhmään itsellenne sopivaan toimipisteeseen.

Toivomme kuitenkin ilmoittautumista valitsemaanne toimipisteeseen joko sähköpostitse tai puhelimitse ennen kokoontumista. Kerro sähköpostissa osallistujien nimet sekä puhelinnumero.

Syksyn vauvaperheohjausryhmien päivämäärät ja paikat julkaistaan elokuussa.

Lue lisää vauvaperheohjauksesta neuvolan perhevalmennuksen jatkoksi.

Lapsi oppii leikkimällä, liikkumalla, taiteilemalla ja tutkimalla. Leikkitoiminnan kerho on monesti lapsen ensimmäinen oma lapsiryhmä, jossa opitaan yhdessä tekemistä ja iän mukaisia taitoja. Innostumme lasten kanssa keksimään leikkejä, autamme harjoittelemaan kaveritaitoja ja kokeilemaan uusia asioita. Kerhon tekemisiä ideoidaan lasten kiinnostuksen kohteiden mukaan. Kerhotoiminta on suunnattu kotihoidossa oleville helsinkiläisille lapsille kahden vuoden iästä maksuttoman esiopetuksen alkamiseen saakka. Hakemukseen voi laittaa useita kerhopaikkatoiveita. Kerhon toiminta perustuu Helsingin varhaiskasvatussuunnitelmaan. Lisätietoa kerhosta saat leikkipuistosta lp.maunula@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman) , puh. 040 3344 247 sekä  johtavalta leikkipuisto-ohjaajalta Teemu Kariaho, puh. 09 310 58524.

Lue lisää kerhoista.

Leikkipuisto Maunula järjestää perusopetuksen iltapäivätoimintaa 1. - 2. -luokkalaisille lapsille. 

Iltapäivätoiminta on  lapsen koulupäivän jälkeistä vapaa-aikaa. Meillä on tärkeää, että toimintaa ideoidaan, suunnitellaan ja järjestetään lasten kanssa. Näin vahvistamme osallisuutta, joukkoon kuulumisen tunnetta ja lapsen itsetuntoa. Iltapäivätoiminnassa on toisia kunnioittava, turvallinen ja kannustava toimintaympäristö.

Toiminta alkaa lapsen koulupäivän päätyttyä sisältäen välipalan. Toiminta-aika on päivittäin klo 16 asti.

 

Lue lisää koululaisten iltapäivätoiminnasta perusopetuksen sivulta.

Leikkipuisto Maunulassa ei ole Tänään tavataan -kahvilaa.

Lue lisää kahviloiden toiminnasta, ja katso missä puistoissa toimintaa järjestetään

Sijainti

Kuusikkotie 2a, 00630 Helsinki
Sijainti kartalla - Avaa kartta suurempana(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)