Leikkipuisto Orava

Lp. Orava

Leikkipuisto on turvallinen ajanviettopaikka, jossa järjestetään monipuolista toimintaa vauva- ja lapsiperheille sekä koululaisille.

Leikkipuistossa on mahdollisuus tutustua muihin lapsiperheisiin ja lapset saavat leikkiseuraa. Aikuiset ja lapset voivat osallistua toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen yhdessä ohjaajien kanssa.

Leikkipuistossa on mahdollisuus omien ruokien lämmittämiseen ja kahvin/teen keittoon. Toimintamme on maksutonta ja perustuu Helsingin varhaiskasvatussuunnitelmaan.

Leikkipuiston toiminta

Leikkipuisto Orava sijaitsee Herttoniemessä hyvien kulkuyhteyksien varrella. Leikkipuiston sisätilat, piha-alueet, kiinteät leikkivälineet ja pihalelut ovat lasten ja perheiden käytössä.

Järjestämme leikkipuistossamme aamupäivisin myös ohjattua ja maksutonta toimintaa vauva- ja pikkulapsiperheille. 

Vanhemmilla on mahdollisuus tutustua leikkipuistossa muihin lapsiperheisiin ja lapset saavat leikkiseuraa. Vanhemmat ja lapset voivat osallistua toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen yhdessä ohjaajien kanssa. Leikkipuistossa on mahdollista lämmittää omia ruokia ja keittää kahvia tai teetä. 

Leikkipuisto Oravassa järjestetään kerhotoimintaa kotihoidossa oleville 2-4-vuotiaille lapsille. Kerho toimii tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 9.00-11.30. 

Järjestämme perusopetuksen iltapäivätoimintaa 1–2-luokkalaisille ja erityisen tuen oppilaille.

Leikkipuistossamme on lämmin ja avoin henki ja toivotamme kaikki tervetulleiksi.

Katso tulevat tapahtumamme

Leikkipuisto Oravan tiloja voi vuokrata 10.8 alkaen.

Sisätiloja voi myös vuokrata muun muassa perhejuhlia varten. Tilavuokrasopimus tulee tehdä 14 vuorokautta ennen vuokrauksen ajankohtaa.

Lisätietoja tilojen vuokraamisesta.

 

Syyskaudella 2022 leikkipuisto Oravan vauva-aamu on pääsääntöisesti torstaisin. Vauva-aamussa tavataan muita vauvoja, lapsia ja vanhempia. Ohjattu tuokio järjestetään klo 10.00-10.45. Tarkempi tuokion sisältö tulee näkyviin viikottain ilmestyvään viikko-ohjelmaan, joka löytyy leikkipuisto Oravan Facebookista, Instagramista sekä leikkipuiston ilmoitustaululta.

Leikkipuiston pihalle voi tulla touhuamaan oman aikataulun mukaan. Leikkipuiston sisätiloihin saa tulla vapaasti leikkimään ja viettämään aikaa, aamupäivisin klo 9-12.30 tämän jälkeen sisätilat ovat varattu koululaisten iltapäivätoiminnan ryhmän käyttöön. Wc-tilat ovat kaikkien käytössä puiston aukioloaikana. Ohjattuja tuokioita pikkulapsiperheille, järjestetään joka arkipäivä klo 10-10.45. Tarkempi tieto tuokioista ja niiden sisällöstä, löytyy viikoittain ilmestyvästä viikko-ohjelmasta, joka on nähtävillä leikkipuiston ilmoitustaululta, sekä facebookista ja instagramista.

Leikkipuiston piha-alue on lapsiperheiden käytössä myös iltaisin ja viikonloppuisin.

 

Lue lisää toiminnasta vauva- ja lapsiperheille.

Neuvolan perhevalmennuksen jatkoon kuuluva vauvaperhetoiminta

Leikkipuistoissa tapahtuva erillinen vauvaperhetoiminta on kolmen kerran kokonaisuus, joka on jatkoa neuvolan perhevalmennukselle. Herttoniemen perhekeskus on Kalliossa, mutta perhevalmennukseen voi osallistua siinä puistossa, joka sopii teille parhaiten.

Neuvolan perhevalmennukseen kuuluva vauvaperhetoiminta 2023

Tietoa vauvaperheen arjesta löydät hyvin Perheen tuki -sivustolta, perhevalmennus Helsingissä osiosta.

Valvottaako vauva? Leikkipuistotyöntekijät sekä lapsiperheiden perhetyön sosiaaliohjaajat järjestävät ryhmämuotoista uniohjausta perheille, joissa vanhemmat tuntevat 6-12 kuukauden ikäisen vauvan "yöelämän" ongelmalliseksi. Vauva on vaikea laittaa nukkumaan, saada nukahtamaan tai vauva heräilee useasti yön aikana.

Lisätietoja tulevista ryhmistä löydät linkistä Uniohjaus leikkipuistossa 

Lue lisää vauvaperheohjauksesta neuvolan perhevalmennuksen jatkoksi.

 

Pikku-Oravat -kerho

Leikkipuisto Oravassa järjestetään kerhotoimintaa kotihoidossa oleville 2-4-vuotiaille lapsille. 

Kerhossa lapsi saa kokemuksen ryhmään kuulumisesta sekä mahdollisuuden monipuoliseen pedagogiseen toimintaan, ulkoiluun, liikkumisen leikin ja taiteen kautta. Kerhotoiminta tarjoaa perheille kontakteja muihin alueen lapsiperheisiin.

Kerho toimii tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 9.00-11.30. 

Kerholainen tarvitsee mukaansa eväät (esim. leipä, juoma, tuorepala), sisätossut, varavaatteet reppuun ja säänmukainen vaatetus.

 

Kerhotoiminta on suunnattu kotihoidossa oleville lapsille kahden vuoden iästä maksuttoman esiopetuksen alkamiseen saakka. Kerhotoimintaan voivat osallistua myös kotihoidon tuella olevat lapset. Jos lapsesta maksetaan yksityisen hoidon tukea, hän ei voi samanaikaisesti osallistua kerhotoimintaan. Kerhoon haetaan sähköisesti (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).

Kerhotoiminta järjestetään suomeksi.

Kerhon toimintakausi alkaa koulujen alkaessa tai viimeistään 1.9. ja päättyy 31.5. Kerhotoiminnassa noudatetaan koulujen loma-aikoja.

Lisätietoa kerhotoiminnasta ja hakemisesta.

 

Lisätietoa alueen avoimen varhaiskasvatuksen kerhoista löydät alueen esitteestä tai johtavalta leikkipuisto-ohjaajalta Eija Sormuselta, eija.sormunen@hel.fi (Linkki avaa oletussähköpostiohjelman), puh. 09 310 62591.

 

Leikkipuisto Orava järjestää koululaisten iltapäivätoimintaa 1.–2.-luokkalaisille ja erityisen tuen oppilaille. Toiminta järjestetään perusopetuslain mukaisena ryhmätoimintana.

Tietoja toiminnasta

Lapsilla on mahdollisuus leikkiin kavereiden kanssa, taiteelliseen toimintaan, pelaamiseen, ulkoiluun, retkeilyyn sekä mahdollisuus läksyjen tekemiseen ja rentoutumiseen. Toimintaa ideoidaan, suunnitellaan ja järjestetään yhdessä lasten kanssa. Leikkipuistossa järjestetään vähintään neljä kertaa vuodessa osallisuuden foorumi, jossa toimintaan osallistuvien lasten kanssa käsitellään leikkipuiston ajankohtaisia aiheita, ja leikkipuiston arjen touhuja. Iltapäivätoiminnassa on toisia kunnioittava, turvallinen ja kannustava toimintaympäristö.

Toiminta-aika

Iltapäivätoiminta alkaa lapsen koulupäivän päätyttyä ja päättyy klo 16. Toimintaa ei järjestetä koulujen loma-aikana eikä lauantaikoulupäivinä.

Asiakasmaksut

100€/kk klo 16.00 saakka. Asiakasmaksuun on mahdollista hakea maksuhuojennusta. 

Hakuaika lukuvuoden 2023–2024 koululaisten iltapäivätoimintaan on ajalla 6.3.– 1.5.2023.

Hakuohjeet lukuvuodelle 2023-2024

 

Koululaisten iltapäivätoiminnan käytäntöjä

• Leikkipuistoon tullessaan lapset tervehtivät ohjaajaa ja vievät repun naulakkoon. 
• Kännykät jätetään reppuihin, lapsen saa parhaiten kiinni soittamalla leikkipuiston puhelimeen.
• Säänmukaiset vaatteet ja varavaatteet ovat tärkeitä, jotta leikkiminen olisi hauskaa säällä kuin säällä.
• Koululaiset kertovat ohjaajalle, jos siirtyvät yläpihalta alapihalle.
• Välipalaa on tarjolla klo 13.30 alkaen.
• Vanhemmat voivat päättää saako lapsi lähteä itse leikkipuistosta vai haetaanko hänet. Tämä tieto on tärkeä olla ohjaajilla.

 

Lue lisää koululaisten iltapäivätoiminnasta perusopetuksen sivulta.

Leikkipuisto Oravassa ei järjestetä Kotolubi Kanelin toimintaa

 

Lue lisää Kotoklubi Kanelin toiminnasta

Sijainti

Karhutie 11, 00800 Helsinki
Sijainti kartalla - Avaa kartta suurempana (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Reitti pääsisäänkäynnille

 • Saattoliikenteen pysähtymispaikka sijaitsee sisäänkäynnin läheisyydessä (etäisyys enintään 5 metriä), josta sisäänkäynnille pääsee siirtymään sujuvasti.
 • Kulkureitti sisäänkäynnille on opastettu, tasainen ja riittävän leveä sekä valaistu.
 • Kulkureitillä on jyrkkä mäki.
 • Kulkureitillä on 1 porrasaskelma.
 • Kulkureitillä on alle 6 m pitkä luiska.

Sisätilat

 • Toimipiste sijaitsee samassa kerroksessa kuin sisäänkäynti.
 • Sisätilojen ovet eivät erotu selkeästi seinästä.
 • Toimipisteessä on esteetön wc.

Sisäänkäynti "vaihtoehtoinen sisäänkäynti"

 • Sisäänkäynti erottuu selkeästi ja on valaistu. Sisäänkäynnin yläpuolella on katos.
 • Sisäänkäynnin yhteydessä on 1 porrasaskelma.
 • Sisäänkäynnin ovet erottuvat selkeästi. Oven ulkopuolella on riittävästi vapaata tilaa liikkumiselle esim. pyörätuolin kanssa. Ovi avautuu käsin helposti.